wacek.matuszak Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Mam zbyt mało doświadczenia aby zabierać głos w tym temacie. Ale jutro wybieram się na lotnisko i mam zamiar zmniejszyć wychylenia lotek do minimum - ok 40 % w góre i 10 % w dół albo i 0% a do tego domiksować SK na jakieś 50 %. Zobaczę jak się będzie zachowywał. Teraz już wiem też gdzie popełniłem błąd - mam za ciężki ogon .Gdybym budował następnego to SK i SW byłyby konstrukcyjne -no i malowanie białym akrylem ogona i sterów też było złym pomysłem- za duża waga- w konsekwencji na dziobie mam dwa lipole -jeden 1300 następny 1000.Obydwa 3 s.Na tysiączku -nowym latam 7 minut na starym 1300 -lekko spuchniętym 6,30.Chciałem je połączyć razem , ale czytając różne opinie o łączeniu pakietów o różnych pojemnościach, trochę się waham ,Na razie latam krótko ,ale 2 razy ,no i przy okazji ćwiczę 2 podejścia do lądowania.-same plusy.Mam jeszcze w zapasie 2200 ale z nim wyważenie sprawia problemy,a lubię mieć dobrze wyważony model. Włodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 29 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 No i się porobiło :-( Albo mój Zielony Baron albo ja zapomniałem jak się lata. Jakie dwa tygodnie temu uszkodziłem go po raz pierwszy a w minioną sobotę kolejny raz. Efekt prób jest następujący. Czeka mnie teraz remont i kolejne próby poderwania go w powietrze i sprowadzenia na ziemię w całości. Pozdrawiam. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rajaner Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 Jak to mówią do trzech razy sztuka,uszkodzenia nie wielkie naprawa nie zajmie wiele czasu. Za trzecim razem będzie lepiej i zakończy się bezpiecznym lądowaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 4 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2015 Model przeszedł remont, wzmocniłem podwozie i naprawiłem kadłub. Niestety kolejna próba poderwania go w powietrze nie przyniosła zadowalającego efektu. Szkoda tylko, że nie nagrywałem lotu bo wtedy łatwiej byłoby znaleźć przyczyny niepowodzenia. Model zachowywał się tak jakby był zwichrowany i krótki lot zakończył się ponownym uszkodzeniem podwozia i kadłuba. No cóż, nie chciał latać to go więcej zmuszać nie będę. Wymontuję wyposażenie i wykorzystam je w innym modelu. Cieszę się, że mimo końcowej katastrofy udało mi się wykonać nim kilkanaście udanych lotów. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 10 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2023 Witam panowie. Właśnie buduje barona i mam pytanko. Dawaliście skłon i wyklon? Jeśli tak to jaki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarek1925 Opublikowano 28 Stycznia Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia W dniu 10.11.2023 o 19:19, Toudi napisał: Witam panowie. Właśnie buduje barona i mam pytanko. Dawaliście skłon i wyklon? Jeśli tak to jaki? Dawałem, jak odkopie zdjęcia to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toudi Opublikowano 30 Stycznia Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia W dniu 28.01.2024 o 12:13, Jarek1925 napisał: Dawałem, jak odkopie zdjęcia to wrzucę. Już zrobilem bez i maskę na stałe ale dzieki:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi