BRoman Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Dobra ja już lepiej nic nie pisze.myśałem że coś się dowiem. Nie o to chodzi kolego! Masz swoje lata i banalnego roztworu nie potrafisz zrobić i nie ma nic do rzeczy czy pierwszy czy enty raz. Zwykła proporcja. Nie pytam o maturę ale to jest szkoła podstawowa. Rycyny nie chcesz -ok. Dolej syntetyczny. Chcesz olej od kosiarki czerwony. A jak będzie brązowy albo zielonkawy ? A jest mieszalny z metanolem ?? Kolor nie jest parametrem technicznym. Już w twoim wieku trzeba nieco konkretniej pytać o świat i rzeczy na nim istniejące. Kiedyś szlachectwo zobowiązywało a obecnie wykształcenie i wiek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Jak chcesz bardzo tanio, to możesz zakupić na Allegro czysty metanol (litr chyba 12 zł) i zmieszać w odpowiednim stosunku z rycyną (litr na allegro ok 40 zł)albo innym odpowiednim olejem wtedy litr gotowego paliwa wyjdzie ok 20 25 zł, . natomiast 2,5 litra nitrometanu kosztuje ok 120-150 zł także "dolewka" rzędu 5 % starczy na długo a się opłaca (tak jak pisał kolega Darek) yyyy ... czy sumy się nie pomyliły ? W modelemax kupiłem bańkę gotowego paliwa 5L 10% za 112 zł i ciągle jest w ofercie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi