dukeroger Opublikowano 21 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 no patrzac na to co pokazales na poprzednim zdjeciu nie odnioslem takiego wrazenia jak jest tak jak teraz pokazujesz to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 21 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Tak to jest jak się robi na szybko zdjęcia telefonem Następnym razem użyję normalnego aparatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Mam trochę wolnego czasu więc zabrałem się za maskę silnika... Nie jest idealnie odwzorowana ale zawsze coś: Ubytki i wgniecenia uzupełniłem taką oto masą bodajże z Castoramy: Maskę planuję mocowaną na magnesy/śruby by mieć łatwy dostęp do silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja mocuję na gumki ale co to za wygląd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mankoot Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ja mam na wcisk na atrapy cylindrów , ale.... Co to za wygląd :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 poczekam aż zakupię silnik. przykręcę do domku i zobaczę czy przez ten "stożek" uda mi się śrubokrętem odkręcać śrubki z łoża silnika. jak tak to wtedy maskę montuję na stałe do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 A jaki silniczek będzie? Jakiś Emax Budget? Ten ładnie ciągnie - sprawdziłem go i byłem zadowolony http://abc-rc.pl/p/163/2675/silnik-emax-budget-2215-25-kv950-185w-silniki-firmy-emax-silniki-elektryczne.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 29 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Silnik kupię jak już mniej więcej rozeznam się wagowo,poza tym od początku myślałem nad silniczkiem z tej serii. Zastanawiam się jeszcze jakie śmigło do tej paskudy dam bo maska ma 195mm średnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Faktycznie nieciekawie, 12 cali? Raczej ciężko będzie coś dobrać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2014 Troszku podłubałem w modeliku i zacząłem kryć kadłub: Musiałem dodać kilka podłużnic z listew sosnowych.. Szału nie ma, du** nie urywa jak to się mówi no ale jest? jest ... z grubsza nałożyłem szpachlę, jak wyschnie będzie trza wyszlifować ale to już w piwnicy albo na dworze Rozmyślam nad umiejscowieniem akumulatorów i chyba wylądują nad mocowaniem podwozia w przedniej części kadłuba... a jak zrobię dostęp do nich to nie wiem ... coś wymyśli się I dwa zdjęcia całości: przy najbliższej okazji będzie trzeba zamówić silniczek i materiały na podwozie... jak na razie mam serwa Tower Pro SG 92 R na lotki, SW i SK 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 4 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2014 z tym rozmieszczeniem aku to sie wstzymaj az graty przyjda, w tym modelu zawsze sa problemy z wywazeniem wiec licz sie z tym ze trzeba bedzie wszystko do przodu pchac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Poszedłem pomierzyć bagażnik w Samochodzie taty. Model mieści się w całości i teraz zastanawiam się czy robić skrzydła na stałe czy demontowane ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Demontowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 A jakieś argumenty ? Poza łatwościom z transportem ? Bo tak czy siak przy twardszym lądowaniu szkody będą takie same... Jakoś klejenie bardziej mi podchodzi chociażby dlatego, że nie musiałbym się cackać z tymi wszystkimi śrubami od zastrzałów i centropłata. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Za odejmowanym płatem: -mniej problematyczne przechowywanie (przy sporej ilości modeli zaczyna mieć znaczenie) -załóżmy zmianę samochodu na mniejszy... (chociażby z powodu awarii czego nie życzę) -odejmowanym płatem można by zyskać całkiem sporą klapkę rewizyjną (tu z kolei trzeba trochę pokombinować) -w wypadku urwania (czego nie życzę) jednej połowy skrzydła naprawa będzie o wiele łatwiejsza, można też wtedy wymienić taki płat na nowy -śrubki od zastrzałów dodają modelowi walorów estetycznych -większa satysfakcja z udanego oblotu Za stałym: -łatwy w budowie -mniej czasochłonny Ja bym jednak troszkę nad tym płatem wolał posiedzieć. Z perspektywy czasu teraz żałuję, że w niektórych moich modelach poszedłem na "łatwiznę" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 jak ci nie sprawia to problemow z transportowaniem na lotnisko to rob skrzydla na stale , acha i rob plany i udostepnij chetnie pobiore acha i dawaj wiecej fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Po przeanalizowaniu za i przeciw postanowiłem zrobić odejmowane skrzydła. będą się trzymać na 4 nylonówkach M5 + zastrzały mocowane do płata na snapy. Na tygodniu powinna dotrzeć paczka. Jak coś się ruszy w temacie to wrzucę parę zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekCichy Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Co do tematu odejmowanego płata to z jednej strony wygodniej zrobić na stałe itd. ale osobiście mam w jednym modelu odejmowany cały płat o rozpiętości 140cm i w moim małym samochodzie te dwie części czyt. kadłub i skrzydło mieszczą się na styk więc teraz robię samolot z dwoma osobnymi skrzydłami. Poza tym jest też sprawa przechowywania to co pisał Jacek, duzo lepiej przechowuje się skrzydło które jest odejmowane, a już jak masz dwa osobno to w ogóle jest bajka. załóżmy że musisz podjechać na lotnisko tramwajem albo innym masowym środkiem transportu... większa siatka i po sprawie Także podjąłeś dobrą decyzję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał K. Opublikowano 24 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Z okazji świąt dostałem w prezencie model ESA XL Spitfire'a Radocha była niezła. Pierwsze co to rozpakowałem paczuszkę i niestety nie znalazłem tam sklejkowych elementów ani wydrukowanego wnętrza kabiny które widnieją w opisie produktu. chyba że należy je dokupić oddzielnie. zawartość zestawu wyglądała następująco: wytłoczki z plastiku, pianka, węgielek orczyki itp + tył ogona jest wycięty niesymetrycznie, tak samo centralna cześć kadłuba widać znaczne nierówności chyba że tak ma być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 24 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2014 Nie drewno jest w komplecie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi