dali Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Witam Kolegów. Mam małe pytanko dotyczące akumulatorów. Cały czas latałem na zwykłych aku, ale mam zamiar kupić pakiet li-poli możecie mi doradzić, jakiej firmy? Znalazłem trzy typy, co o nich sadzicie. 1.FULLYMAX 1700 20C 2.DUALSKY 1800 20C 3.YUNTONG 2100 20C Pozdrawiam Dali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Na naszym lotnisku większość używa fullymax-ów i są bardzo zadowoleni, jeden z kolegów który używał KOKAM-ów i teraz używa fullymax-ów jest z nich bardzo zadowolony i mówi ze są o wiele lepsze. Duży wybór fullymaxów jest w sklepie P. Iwanejki www.rcskorpion.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 ja ze względy na to gdzie kupuje itp biore Dualsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
attyla Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 Fulymax lub dualsky co bardziej pasuje, yuntong zdecydowanie nie polecam miałem 1 pakiet i miał tragiczne osiągi od nowosci został wymieniony na nowuy i dalej nie jest dobrze po prostu słabe ogniwa zdecydowanie nie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 3 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2007 FullyMax sa chyba tańsze od dualsky a jakość ta sama ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 dokładnie tak jak mówi Ertman. Fullymaxy są tańsze i lżejsza od Dualsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 A ja zapytam: czy któryś z wypowiadajacych się Kolegów wykonał przynajmniej 200 ładowań danego pakietu, bo dopiero wtedy można wypowiadać się na temat jego jakości. No, chyba że padł znacznie wcześniej - ale to dotyczy tylko negatywnych opinii . Ja osobiście mogę polecić Kokamy. Na jednym z pakietów tej firmy wykonałem ok. 200 lotów przy prądach nieco poniżej granicznych, podawanych przez producenta. Pakiet ma 2 lata, ok. 90% pojemnosci i nadal pełną wydajność pradową. Nie wiem jak jest z jakością obecnych wyrobów tej firmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ja sie wypowiem Mam KOKAMy 1500 15C - nie uzytkuje ich od poczatku, ale mają za sobą rok czasu, latane 4 razy w tygodniu, pojemność jeszcze 1450. Mam pakiet Dualsky 1320 12C ładowane pradem 0,8A latane srednio 3-4 razy w tyg. pojemność 1290 i jeden pakiet haj wyżej tylko ładowany czasem pradem i 2,5A, rozładowywany pradem około 20A i niestety po rokui ponad 200 ładowaniach ma tylko 540mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariolotnik Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Hej... Ja latalem na akumulatorkach e-tech, bardzo fajne (latalem na nich caly sezon codziennie po 2-3 loty i nie zauwaylem spadku mocy, dopiero niedawno sie popsly) i w miare tanie, teraz kupilem fullymaxsy, jak narazie (po 7 ladowaniach) spisuja sie bardzo dobrze, zbaczyy jak bedzie pozniej ;-) Porownojac do dualski'ego, fullymaxsy sa tansze, i lzejsze... Nie ma co przeplacac. No oczywiscie nie wiem jak z trwaloscia tego pakietu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 jeden z moich full maxow ma juz 80 ladowan i dalej szystko z nim OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doman Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Ja polecam FullyMax. Kolega lata i bardzo chwali. DualSky'ów nie lubię. 2 nowe pakiety padają :cry: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Widzę że koledzy używacie li-poli a ja jestem chyba już dinozaurem bo nadal Nicd i mam zamiar po 4-rech latach ich używania znów je kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Instruktor - a ja polecamjako napędowe KAN-y. Są od 150mAh do 3000mAh, ja mam pakiety 1050 i 1800. Sprawdzają się. A wogóle to offtopujemy i zaraz nas wykopią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarekJ Opublikowano 4 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2007 Bo w wielu przypadkach jest to rozsądny wybór. Ja też do dzisiaj latam niektórymi modelami na NiCd. Promyk pierwotnie też był zasilany 13 ogniwami Sanyo 1250 SCRL i przy nieco większej wadze miał znacznie większy power niż na lionkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Kwestia gabarytowości modelu - bo po co dawać do szybowca 300g ołowiu i li-pola jak można dać NiCd ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Instruktor - a ja polecamjako napędowe KAN-y. Są od 150mAh do 3000mAh, ja mam pakiety 1050 i 1800. Sprawdzają się. A wogóle to offtopujemy i zaraz nas wykopią A gdzie takowe zakupujecie ale KANy Ni-Cd ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ertman_176 Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Dobre pytanie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dali Opublikowano 5 Stycznia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Witam. Polecam stonkęhttp://sklep.batimex.pl/?jezyk=PL Tam są KAN, ale tylko, że NiMH. A właśnie dzięki za informacje dotyczące lipoli. Pozdrawiam Dali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Jakoś nie mam odwagi NiMh dać do spalinki :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzako Opublikowano 5 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2007 Widziałem w jakimś sklepie, tylko już nie pamietam w jakim bardzo fajne użądzonko zażadzające energią. Podłączało się do niego 2 pakiety i w razie gdy jeden się rozładuję bądz popsuje to włancza zasilanie z drugiego... Jeśli się boisz, żę pakiet padnie z powodu drgań to można by spróbować z dwoma pakietami... trzeba by mieć wielkiego pecha aby dwa pakiety padły w jednym locie ;D Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.