Recox Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Witam, wszystkich modelarzy. Postanowiłem spróbować swoich sił i zbudować jakiś model samolotu RC. Po przewertowaniu forum stanęło na toto7 z racji bardzo dobrego opisu budowy pana Motylastego. Podczas budowy staram się trzymać planu i wytycznych ale też czasami lubię coś zmodyfikować. Z góry przepraszam za słabą jakość pierwszych zdjęć, kolejne będą lepsze. Wyposażenie: 4 serwa Tower Pro 9g silnik e-max 2812 śmigło składane 8x4,5 pakiet 2200mAh 3s Projekt malowania modelu będzie zaczerpnięty z cesny 182. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Super ci to wychodzi, bardzo czysta robota, czekam na oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Również podziwiam wykonanie. Po pomalowaniu będzie super. Życzę udanych lotów i czekam na dalszy ciąg relacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Ładna i czysta robota, czekam na finał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 To musi latać Ale dorobiłbyś klapy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanek3d Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Bardzo ładnie to wygląda - czysto i schludnie - mnie też urzekły modele Motylastego i zbudowałem Toto - 3 Pozdrawiam. Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awot Opublikowano 28 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 Nie będę oryginalny jak napiszę, że ładnie i czysto budujesz model. No ale trudno napisać co innego. A wybór modelu bardzo trafny, sam zbudowałem takiego i przyznam, że bardzo fajnie lata, nawet pomimo znacznego przekroczenia zakładanej masy. Czekam na ciąg dalszy relacji i oczywiście na oblot. Rafał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recox Opublikowano 30 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Witam, nastąpił mały poślizg w budowie gdyż próbowałem połączyć skrzydła ze sobą na UHU Por. Wkleiłem dźwigar i zostawiłem do wyschnięcia. Doznałem małego szoku jak po przyjściu z pracy okazało się że klej wypalił niebieski depron poszycia nad i pod dźwigarem i około 0,5-1cm zielonego depronu w każdą stronę Tak wiec jestem bogatszy o kolejne doświadczenie aby nie przesadzać z UHU porem, niestosować go do miejsc gdzie nie może on w miarę szybko odparować i użyć raczej żywicy 5 minutowej jak to było w instrukcji . Może mógłbym jakoś uratować te skrzydła wpuszczając soudala A66 który wypełnił by ubytki ale jednak postanowiłem zrobić nowe skrzydła, które już się robią PS. Może zrobię wersję z klapami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Zapewne dałeś za dużo kleju i nie poczekałeś minuty zanim złączyłeś części. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Soudal A66 jest drogi i twardy. Chemolan B40 / B45 również się pieni a jest łatwiejszy w późniejszej obróbce. Dodatkowo jest wielokrotnie tańszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recox Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Malowanie kadłuba w trakcie W skrzydłach wyciąłem miejsca na serwa lotek, natomiast miejsca na serwa klap są jeszcze niewycięte ale w środku jest wszystko przygotowane, przedłużacz, mocowanie. Także będzie wersja z klapami. Model będzie miał 138cm rozpiętości skrzydeł. ( taki maksymalnie wejdzie mi do bagażnika ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Recox Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2015 Witam, po dość długiej przerwie udało mi się ukończyć model, niestety oblotu jeszcze nie było, mam problem z poprawnym wyważeniem, prawdopodobnie będę musiał przesunąć podwozie do przodu gdyż przód jest mocno niedoważony. Także ciąg dalszy nastąpi... Poniżej kilka zdjęć gotowego modelu. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi