Mortez Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a możecie powiedzieć dlaczego nie może być regiel 12A tylko 25 A ?? ?:? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 W modelarstwie może tak, ale nie w fizyce. Żarty sobie robisz? 12 A(mper) x 10V(olt) da Ci moc maksymalną 120W(atów) i o takiej mocy możesz podłączyć silnik, w praktyce o mocy mniejszej np:70W.Przy 25A można podłączyć silnik dwa razy mocniejszy.To tak najprościej jak się da.To tylko przykład obliczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcus Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A >>> Ampery >>> natężenie prądu.Lekcje fizyki się kłaniają. Hehe, ja to miałem teraz w 6 klasie na przyrodzie :P :P :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 a ja to miałem w 4 klasie hej marcus jakbyś nie wiedział to przyroda składa sie z fizyki,biologii,chemii oj jeszcze dużo nauki przed tobą :wink: i co widze w twoich postach to lubisz sie wymądrzać :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 przyganiał kocioł garnkowi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Ło matko!!! Wątek faktycznie aspiruje do hita roku!!! :devil: A już chciałem nie czytać tego i isc na film... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabloo255 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 http://nastik.pl/regulator-silnikow-bezszczotkowych-brak-p-75.html < TU ale chwilowo brak lub http://www.emodel.pl/esklep/dynam-regulator-p-217.html < TU JEST DO KUPIENIA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 czemu pokazujesz te linki jak pisano że trzba mieć najlepiej minimum 20 - 25A!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-==PEGAZ==- Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 ja proponuję ankietę ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody25 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Jarku proponujesz ankiete na temat czego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 ja proponuję ankietę ... najlepiej z pytaniem: Regulator 12A, czy 25A, który ładniejszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 To ja proponuje rozpisac ankiete. Czy zamknac temat ? Czy kolega powinien najpierw poczytac forum a dopiero pozniej zalozyc temat ? Kontynnuowac ten troche dziwny temat ,poczatkowo byl o aparaturach,pozniej o modelach a teraz jest o esc i bec ? Pierwsze 3 odpowiedzi zadecyduja o losie tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tost Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 zostawic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nie wiem Peter co o tym sądzić ale może lepiej założyć dział pt: "fizyka dla początkujących" .Takie zachowania naprawdę zniechęcają do pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Podobnie ja inni moderatorzy,jestem zdania ze tego typu tematy powinny ladowac w koszu. Ktos kto to czyta, moze miec dwa skojarzenia,jedno gorsze od drugiego. Autor tematu , musi sie niejako ,,douczyc'' by moc zadac konkretne pytanie,a przede wszystkim logiczne , aby sensownie kontynuowac temat. Edit. Odstepstwo od tematu-aparatury spowoduje zamkniecie tematu. Amen. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Peter jak byś chciał wiedzieć to wszystko już wiem dzięki temu tematowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Peter jak byś chciał wiedzieć to wszystko już wiem dzięki temu tematowi To bardzo sie ciesze. Zwlaszcza z tych slow - ,,wszystko juz wiem'' Szkoda ze nie mamy zlotych liter,bylobo niezle motto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mortez Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=23&products_id=113 odnośnie regulatora to cobra podał mi link a tam jest regiel 12a max 15a ,on mówił że będzie dobry a wy mówicie że 25 a nie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Peter Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Temat zamkniety. Powod-niemerytorycznosc.Temat traktuje o aparaturach a nie o reglach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.