bart07 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 tylko tutaj jest 800000 uF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 A tak, jedno "zero" na końcu robi różnicę Jednak przy tych wymiarach jak na foto, to nie jestem pewien czy nie popełniono błędu w oznaczeniu. EDIT miałbym jednak wątpliwości co do tych kondensatorów http://lampson.en.ecplaza.net/super-capacitor-2-5v-80f--265396-1940149.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Musieli się machnac bo gabarytowo są za male. Mam 30.000 uF i mam porównanie .. Jest niewiele mniejszy od niedużego dezodorantu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Musieli się machnac bo gabarytowo są za male. Mam 30.000 uF i mam porównanie .. Jest niewiele mniejszy od niedużego dezodorantu. Sprawdziłem "ofertę produkcyjną" tej firmy, podają że są to kondensatory 80F (!) przy napięcieu 2,5V (!) Jeśli w HK jest to 6 szt. i podają napięcie dopuszczalne do 15V, to cóż.... połączyli te kondensatory w szereg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Oglądałem na YT - pełne 2 wychylenia serwo i zasilanie dalej jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyCopter Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Pozostaje wierzyć, że się sprawdzi. Może zamówię i sobie ? Ciekawi mnie jeszcze, waga tego modułu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 10 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Może ja wam koledzy wyłożę lekko temat ze strony elektronika . Kondensator owszem filtruje i pozwala na szybkie przekazanie energii w nim zgromadzonej jednak krzywa rozładowania i krzywa ładowania są bardzo podobne czego efektem jest to że gdy napięcie już spadnie i kondensator się rozładuje napięcie w układzie będzie rosło po stałej ładowania kondensatora i tu jest zonk bo jak napięcie rośnie 3 sekundy to 3 sekundy wstają serwa i odbiornik więc model leci sobie sam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 10 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2014 Dlatego moim założeniem było rozładowanie do napięcia, przy którym elektronika jeszcze działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamyczek_RC Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Wiesz jak się kończą takie założenia ? Dziurą w ziemi . Jak moje akumulatory w modelu nie potrafiły sprostać obciążeniu i napięcie z 6 zjechało na 3,8V ich miejsce zajął 2SLIPO z 6A układem BEC i teraz napięcie spada o 0,1V z 6,0 na 5,9V i jest gitara . Kondensatorek to sobie można wsadzić do układu oświetleni jak dioda led czy żarówka nie świeci światłem ciągłym i przygasa do serwomechanizmów musisz mieć zapas bo czasem trzeba zrobić nie jeden a dwa zakręty a 3 sekundy restartu to wycieczka po śmieci ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toofast Opublikowano 31 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Low esr inne szybko padna od udarow pradowych. Jesli dasz ich zbyt duzo - spalisz beca - pociagnie wiele amperow w krotkim czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi