Grzechu Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 witajcie! postanowiłem jako pierwszy model zrobić zefirka... trochę już zrobiłem Efekty pracy jak na razie: kadłub (jakieś 3/4 zrobione) wycięte i oszlifowane płaty skrzydeł (2 pary robię, na zapas, i tak nie mam co robić), trochę postrzępione 2 sztuki, ale da się przeżyć... Nie widziały mi się skrzydła z samego depronu to wstawiłem balsę 5x3mm i po bokach depronik 3x3mm to narazie tyle :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kill3ro92 Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Witam jak będziesz składał skrzydła to pamiętaj aby to robić na jakimś stole lub blacie z kantem ponieważ spód skrzydła ten fragment co ma 8.5 cm ma być płaski, mi na początku wychodził zaokrąglony i gorzej latał. Co do dzwigarów, nie trzeba ich w cale wzmacniać wystarczy na gotowe skrzydło dać taśmę pakową ,(nie zapomnij o wzniosie) Jak coś sobie przypomnę to napiszę. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam P. Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 Jakie planujesz wyposażenie? Co do skrzydeł, to balsowy dźwigar to świetny pomysł-masz bardzo kruchy depron, poza tym zrobiłeś rowki wzdłuż cięciwy, więc nie trudno byłoby o chrupnięcie nawet pod ciężarem samego modelu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 kill3ro92, wiem sam na to wpadłem obłożyłem natarcie książkiami i ciężarami i lekko diginałem i chrup... ^^ w połowie pękło na dźwigarze... ale to nic, od tego są 2 pary skrzydeł... przy kolejnych 3 połówkach najpierw nakleje tam taśmę pakową... wyposażenie: silnik TP2409-18 regiel TP 25A śmigła APC 8x6, 9x6 i GWS 10x6 Pakiet Loong 1600mah 3s1p 20C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 jak okleisz skrzydła taśmą pakową to dźwigary są zbędne. lepiej wzmocnij łączenie połówek ze sobą bo mi przy 1 pętli właśnie tam się skrzydło złożyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Czy nie lepiej było ciąć ten depron na płaty wzdłuż tych rowków byłby chyba sztywniejszy ? Wtedy mógłbyś wkleić dzwigarki w jeden z rowków pomijając te paski biegnące obok dzwigarów zawsze to mniej kleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 30 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 może i tak... ale mądry po czynie wygodniej mi było bo arkusz 120x50 i tylko pasy ciąłem.... kolejny wniosek, polimer do skrzydeł niedobry, za wolno schnie, po całej nocy natarcie odkleja się gdy doginałem górny płat... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin K. Opublikowano 30 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2008 Polecam artykuł kolegi A_skot : http://debile.internetdsl.pl/readarticle.php?article_id=15 Miłej budowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Skrzydła trochę będą szpecące bo obsunął mi się ciężar i połamały się... tak przed sklejeniem tak po sklejeniu, gotowe skrzydła do oklejenia obecny widok kadłuba: stateczniki oraz podwozie sobie zrobiłem :] większe kółka sam zrobiłem (trochę ręka zadrżała nad 'opalarką' - zapalniczką), mniejsze kupne, żółte coś to rurka termokurczliwa pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.