Skocz do zawartości

Beszczelność nie ma granic... złodzieje również!

marcin133

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbyt prosto :) A co z osobnikami "pożyczającymi" sobie materiały z innych stron modelarskich czy czasopism, publikującymi je pod swoim imieniem i nazwiskiem?

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano
Zbyt prosto :) A co z osobnikami "pożyczającymi" sobie materiały z innych stron modelarskich czy czasopism, publikującymi je pod swoim imieniem i nazwiskiem?

To już inna historia - wiemy dobrze że 100% legalnych czynów robić nigdy nie będziemy :) oczywiście pod tym względem :) żenujący jest natomiast fakt że ktoś próbuje ZAROBIĆ na czyjejś pracy.

P.S. Nooooo..... teraz wiem z kim rozmawiam :) dla mnie od razu lepiej :)

Opublikowano

Z tego co tu napisałeś nic nie wynika! Jeśli coś jest umieszczone na stronie dla ogólnego pożytku to jak tu mówić o "wypożyczaniu" ?? Co do czasopism to sprawa wygląda być może inaczej - może kto inny się wypowie.

P.S. Ertman gratulacje!

Opublikowano

A kto Ci broni wejść na chat? Kiedyś już podawałem tego linka i dziwiłem się, że w sumie słaby odzew był.

Edit...

Z Marcinem wszystko wyjaśnione - okazuje się, że po prostu trzeba było kilku zdań, żeby się okazało że w sumie myslimy tak samo :-)

Opublikowano

Ale to nie zmienia faktu, że kręcimy się wokół własnego ogona. Pytanie brzmi - co robimy na przyszłość z podobnymi zdażeniami. Moja propozycja brzmi:

Kochane adminy, utwórzcie nowy dział "żółta/czerwona kartka" - tam bedziemy opisywać niegodziwości znalezione w sieci ku pamieci i przestrodze kolegów modelarzy.

Kto jest za?

Opublikowano
Pytanie na jakiej podstawie bedziemy wystawiac takie kartki ??

Boszzzz... toż z tymi kartkami to tylko roboczy tytuł działu :? Równie dobrze może być "Nieciekawe oferty".

Opublikowano

Dostał negatywa ale aukcji nie widze ...

Tak jak JA bym wział zmienił dwa zdania w jakiejś książce i podpisał całoś swoim nazwiskiem - i on do mnie mówi że nieznam "prawa autorskiego" ...

Teraz ma listewki modelarskie po cenie 120% sklepowej {modelmaking} ale jakoś nie wyglądaja na takie z mianem MODELARSKIE - wygladaja na ciete w garażu ...

Opublikowano

Wygląda, nie wygląda - konkrety proszę: Dlaczego listwy oferowane przez pacjenta nie spełniają wymogów listew modelarskich.

PS. Kiedyś (bodaj czaja18) pisał, że ma dostęp so super desek sosnowych i pytał jaka maszyną pociąć je na listewki. Wówczas zaproponowałem, że opiszę proces produkcji listew i wymogi stawiane listwom modelarskim. Nie było zainteresowania. Więc teraz chęcią ja posłucham co w tej dziedzinie macie do powiedzenia:

1. Wygladają na cięte w garażu. Bene, co dalej?

2. Profesjonalne listwy to takie które są dobre. Tysz piknie. Dalej?

Opublikowano

Spójrz na ułożenie słojów ...

Jedna listwa jest do połowy ruda ...

Ceny model making :

4 x 4 x 1000 0,70 PLN

listwa sosnowa 5x5 0,90 PLN

5 x 15 x 1000 1,60 PLN

Kiedyś próbowałem sam ciąć takie listwy - i zamówiłem w model making

Jeżeli jestes w stanie to opisąć to bardzo chetnie przeczytam ...

Opublikowano
Spójrz na ułożenie słojów ...

Widzę - a jakie ma być poprawne? Wytłumacz kolegom, mnie nie musisz...

Jedna listwa jes do połowy ruda ...

Ktoś pomalował, czy co? Wytłumacz kolegom...

Jeżeli jestes w stanie to opisąć to bardzo chetnie przeczytam ...

No co Ty! Wszyscy tak lubią dyskutować, mam ich tak od razu pozbawić tej wspaniałej możliwości wykazania się... kombinujcie dalej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.