Shock Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Spokojnie tyle wystarczy,silnik się "ułoży",wstępnie dotrze,może być nadal na lekkim przelaniu . Potem ,po kilku lotach na syntetyku właściwa regulacja i pełny ogień.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ogień powiadasz To jest to co lubię. Mam tylko cichą nadzieję, że wytrzyma dłużej niż mój Saiciak 115, który nie wytrzymał trudów eksploatacji i dość szybko poległ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 No trochę polataliśmy na tym silniku w Funtanie s-90 i Yaku 55 ,sprawował się znakomicie,palił świetnie,nie kaprysił Optymalne śmigło to bodaj 20x8 choć i używaliśmy max. zalecane 21x8 -trochę więcej szło z baczku . Powinieneś być zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Krótki film z pierwszego odpalenia MLD 35 - śmigło 20x8 Mieszanka 1:35 Benzyna 95 + olej syntetyk Stihl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zajebiście chodzi ....aczkolwiek ciekawie go zamocowałeś ,z reguły silniki są wydechem w dół . Oczywiście to nie przeszkadza aby tak docierać.Docelowo będzie na odwrót ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zajebiście to on jest głośny Tak docelowo cylinder na dół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No normalne że hałasuje jak Ci wydech wali w twarz . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Martwi mnie narazie jedna rzecz, zauważyłem iskrzenie w fajce podczas pracy silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 20 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Czyli konkretnie gdzie ? bo w fajce w środku chyba nie dojrzałeś.. O ile mnie pamięć nie myli to mam aparat zap. od tego silnika,co prawda uszkodzona była fajka po przytarciu modelem przez kolegę (naprawiana z skutkiem niewiadomym)ale może na części Ci się przyda .Oczywiście wystarczy "dziękuję" i wyślę Ci jak jesteś zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 20 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wow, dzięki wielkie, z chęcią przygarnę a co do iskrzenia to właśnie w fajce! Po założeniu jej na świecę rozchodzą się lekko blaszki i widać wewnątrz iskrzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 22 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Ok Panowie. Model jest, silnik jest, czas powoli pomyśleć o serwach. Nie chciałbym wydać więcej jak 200 zł / szt. Czy w tej kasie idzie kupić coś normalnego co nie padnie po dwóch lotach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 http://www.modelemax.pl/product_info.php?cPath=65_457_469&products_id=5741 https://www.ef3m.pl/1098,serwo-cyfrowe-savox-sc-1256tg-20kg-0-15s.html Trochę ponad budżet, ale może warto ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas 39 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jedno i drugie sprawują się bardzo dobrze.polecam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No tutaj bym polemizował po ostatnich przypadkach z tymi serwami SAVOX SC-0251MG . Niedawno koledzy (będący tu na forum) zakupili owe serwa i skończyło się na reklamacjach...z powodu zbyt sporych luzów poprzecznych na ośce serwa po znikomym użytkowaniu. Być może to jakaś fatalna seria i warto zapytać przed zakupem sprzedawcy co i jak... Co do samych Savoxów są skrajne opinie -od zachwytu po znienawidzenie . Co do mocy to 16 kg jak najbardziej ,wystarczą bez problemu. Jeśli jednak miałbyś Adrian zakupywać te droższe 20 kg to ja do znudzenia,tu na forum polecam te serwa,dużo taniej,pewne,niezawodne,nie prądożerne.Mam je w kolejnych modelach 3 rok,koledzy również -bez zarzutu. http://www.sdshobby.com/xq-power-20kg-57-5g-digital-servo-xq-s4020d-with-titanium-gear-aluminum-case.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Szybsze i tańsze. Warto się zastanowić. Dodam małą uwagę odnośnie użytkowania MLD - posiada strasznej jakości tuleje dystansowe, w jednej padł mi gwint podczas przykręcania do hamowni, a dzisiaj podczas kontrolnego dokręcania śrub padł drugi. Zaznaczam, że nawet nie zdążyłem użyć zbyt wiele siły i po gwincie. Chyba czas przegwintowac cały komplet, ewentualnie zakupić/dorobić jakieś inne. edit: właśnie padł trzeci gwint Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 23 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Spokojniej,mniej nerwowo,nic na siłę ,jak ciasno to przesmarować . Żaden z Twoich problemów nie wystąpił w moim przypadku..nie sądzę iż masz silnik gorszej jakości... . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Jestem spokojny w swojej edukacji zaliczyłem 5 lat szkoły technicznej więc kilka srub w życiu przykręciłem/dokręciłem. Rafał naprawdę nie starałem się ich zutylizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcat Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Jak tam postepy w budowie? Moja jeszcze w kartonie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 7 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Moja też, ale powoli zaczymam myśleć o reszcie wyposażenia. Już raz pytałem, jaki silnik planujesz ? edit: chyba nie doczekam się odpowiedzi.... Ze swojej strony dodam, że prawdopodobnie zakończę "zbrojenie" Extry w tym miesiącu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomcat Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na 100% bedzie to 50siatka Ostatatnio rozgladam sie po sieci w Niemczech po sklepach sorki za brak odpowiedzi ale brak czasu na wszystko Od 15 lutego zaczynam urlop i przysiade troche nad Extra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi