Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Panowi czy włącznik tego typu zda egzamin w tym modelu ? Kable 22AWG
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Spokojnie da radę . To solidne wyłączniki (ten Miracle ) z wlewem tankowania i możliwością ładowania pakietów. W Extrze 2,2 m miałem taki , jeden wyłącznik był na serwa a drugi na zapłon. Zresztą kilku kolegów takie posiada i sobie chwalą .
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Ten drugi to zakup z HK, teoretycznie brzydsza wersja Miracle, przewody takie same 22 AG, przełączniki też niby to samo, więc chyba nie ma przeszkód aby i jego wsadzić ?
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 Wizualnie to lipa ,widać nędzną podróbkę... Miracle jest ameliniowy ten z HK plajstikowy no ale skoro parametrami taki sam to można zaryzykować..
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 ...ale HK ma dwie zalety: jest czerwony - pod kolor Extry i jest mój, Miracle wziąłem od zanajomego do oględzin czy to, aby te same "flaki"
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 No to rozwiązanie może być tylko jedno -montuj .
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 namówiłeś mnie.... zresztą nie pierwszy raz składać zacznę dopiero jak będę miał resztę wyposażenia, wcześniej szkoda sobie gitarę zawracać
olo Opublikowano 9 Lutego 2015 Opublikowano 9 Lutego 2015 A gdzie te włączniki zamocujesz? Wyrąbiesz dziurę w takim ładnym kadłubie czy może w kabinie na tablicy przyrządów?
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeszcze się nie zastanawiałem, ale pewnie da się je gdzieś w miarę bezboleśnie umieścić - na boku? W każdym razie musi być do nich łatwy dostęp.
Shock Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 A gdzie te włączniki zamocujesz? Wyrąbiesz dziurę w takim ładnym kadłubie czy może w kabinie na tablicy przyrządów? Olo ,w modelach są raczej otwory a nie dziury i się je wycina a nie wyrąbuje.. Taki wyłącznik pozwala na skupienie w jednym miejscu ,estetycznie ,wszystkiego co zasila model.Dla mnie to plus ,inni wolą kilka osobnych "dziur" w kadłubie. Owszem ,dla walczących z wagą taki wyłącznik zespolony to masa...
Hotpoint Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Opublikowano 10 Lutego 2015 Wyłącznik z Hk jest dużo lżejszy od Miracle.
olo Opublikowano 10 Lutego 2015 Opublikowano 10 Lutego 2015 Z tego co akurat na tym zdjęciu widzę to do kabiny by to nie pasowało. Zresztą nie wiem jak do końca wygląda kabina w tym sprzęcie A takie pytania czy amelnowy czy plajstikowy sugerują mi że świecidełka z choinki też by ktoś na kadłubie zamontował
Shock Opublikowano 11 Lutego 2015 Opublikowano 11 Lutego 2015 Sorki z OT ale Olo coś Ty się uparł do montażu takiego wyłącznika do kabiny ?? rozumiesz sens po co on jest ? To model nie z kabinką na magnesiku czy gumce...lubisz co lot ściągać kabinę do tankowania czy wyłączania elektroniki ? Nie wiem po co ,bo chyba z nudów skrobnąłeś dwa posty które nic nie wnoszą sensownego do tematu ,Adrian zapytał o konkretny wyłącznik i jeśli takowy posiadasz to udziel mu konkretnych odpowiedzi a nie pisz o pierdach typu swiecidełka z choinki . Stwierdzenie w żartobliwy sposób z jakiego mat. jest zrobiony oryginał to tylko informacja ogólna bo spotkałem się nie raz że modelarz mający owy wyłącznik w modelu był zaskoczony iż jest on z oksydowanego aluminium-co w zasadzie, jest tak naprawdę bez znaczenia.... Do wycięcia otworu pod taki wyłącznik przydaje się zrobiony ze sklejeczki szablonik Adrian dalsze postępy ?
Hotpoint Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Opublikowano 12 Lutego 2015 Rafał, droga do oblotu będzie kręta bo właśnie zakupiłem w Avifly Hero 3D i zamierzam go popełnić przed Extrą. Postanowiłem jednak wcześniej polatać 3D czymś mniejszym. 1
Hotpoint Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Opublikowano 13 Lutego 2015 Nie oznacza to jednak, że prace nad Extrą zostaną wstrzymane, nic z tych rzeczy
instruktor Opublikowano 13 Lutego 2015 Opublikowano 13 Lutego 2015 Mam co prawda Extrę 260 z Hangaru ,czyli "ciut" mniejszą ale do zasilania modelu używam dwuch pakietów li ion i trzeciego do zapłonu.Tak ze ten wylacznik zastosowalbym tylko do modelu a do zapłonu inny
Hotpoint Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Opublikowano 26 Lutego 2015 Z Extrą ma to nie wiele wspólnego, ale Hero już gotowy Oblot w weekend, jeśli pogoda pozwoli, a potem Extra wchodzi na warsztat.
Rekomendowane odpowiedzi