Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Panowi czy włącznik tego typu zda egzamin w tym modelu ? Kable 22AWG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Spokojnie da radę . To solidne wyłączniki (ten Miracle ) z wlewem tankowania i możliwością ładowania pakietów. W Extrze 2,2 m miałem taki , jeden wyłącznik był na serwa a drugi na zapłon. Zresztą kilku kolegów takie posiada i sobie chwalą . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ten drugi to zakup z HK, teoretycznie brzydsza wersja Miracle, przewody takie same 22 AG, przełączniki też niby to samo, więc chyba nie ma przeszkód aby i jego wsadzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Wizualnie to lipa ,widać nędzną podróbkę... Miracle jest ameliniowy ten z HK plajstikowy no ale skoro parametrami taki sam to można zaryzykować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 ...ale HK ma dwie zalety: jest czerwony - pod kolor Extry i jest mój, Miracle wziąłem od zanajomego do oględzin czy to, aby te same "flaki" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek . Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ameliniowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Ameliniowy...ameliniowy .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 No to rozwiązanie może być tylko jedno -montuj . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 namówiłeś mnie.... zresztą nie pierwszy raz składać zacznę dopiero jak będę miał resztę wyposażenia, wcześniej szkoda sobie gitarę zawracać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 A gdzie te włączniki zamocujesz? Wyrąbiesz dziurę w takim ładnym kadłubie czy może w kabinie na tablicy przyrządów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Jeszcze się nie zastanawiałem, ale pewnie da się je gdzieś w miarę bezboleśnie umieścić - na boku? W każdym razie musi być do nich łatwy dostęp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 A gdzie te włączniki zamocujesz? Wyrąbiesz dziurę w takim ładnym kadłubie czy może w kabinie na tablicy przyrządów? Olo ,w modelach są raczej otwory a nie dziury i się je wycina a nie wyrąbuje.. Taki wyłącznik pozwala na skupienie w jednym miejscu ,estetycznie ,wszystkiego co zasila model.Dla mnie to plus ,inni wolą kilka osobnych "dziur" w kadłubie. Owszem ,dla walczących z wagą taki wyłącznik zespolony to masa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wyłącznik z Hk jest dużo lżejszy od Miracle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Z tego co akurat na tym zdjęciu widzę to do kabiny by to nie pasowało. Zresztą nie wiem jak do końca wygląda kabina w tym sprzęcie A takie pytania czy amelnowy czy plajstikowy sugerują mi że świecidełka z choinki też by ktoś na kadłubie zamontował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Sorki z OT ale Olo coś Ty się uparł do montażu takiego wyłącznika do kabiny ?? rozumiesz sens po co on jest ? To model nie z kabinką na magnesiku czy gumce...lubisz co lot ściągać kabinę do tankowania czy wyłączania elektroniki ? Nie wiem po co ,bo chyba z nudów skrobnąłeś dwa posty które nic nie wnoszą sensownego do tematu ,Adrian zapytał o konkretny wyłącznik i jeśli takowy posiadasz to udziel mu konkretnych odpowiedzi a nie pisz o pierdach typu swiecidełka z choinki . Stwierdzenie w żartobliwy sposób z jakiego mat. jest zrobiony oryginał to tylko informacja ogólna bo spotkałem się nie raz że modelarz mający owy wyłącznik w modelu był zaskoczony iż jest on z oksydowanego aluminium-co w zasadzie, jest tak naprawdę bez znaczenia.... Do wycięcia otworu pod taki wyłącznik przydaje się zrobiony ze sklejeczki szablonik Adrian dalsze postępy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 12 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Rafał, droga do oblotu będzie kręta bo właśnie zakupiłem w Avifly Hero 3D i zamierzam go popełnić przed Extrą. Postanowiłem jednak wcześniej polatać 3D czymś mniejszym. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 No nic, tylko pogratulować nabytku . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 13 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Nie oznacza to jednak, że prace nad Extrą zostaną wstrzymane, nic z tych rzeczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Mam co prawda Extrę 260 z Hangaru ,czyli "ciut" mniejszą ale do zasilania modelu używam dwuch pakietów li ion i trzeciego do zapłonu.Tak ze ten wylacznik zastosowalbym tylko do modelu a do zapłonu inny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hotpoint Opublikowano 26 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 Z Extrą ma to nie wiele wspólnego, ale Hero już gotowy Oblot w weekend, jeśli pogoda pozwoli, a potem Extra wchodzi na warsztat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi