PilotM Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Witam Wszystkich, Jest mi miło ogłosić że Piknik Modelarski Żar 2015 odbędzie się w dniach 18-19 lipca 2015 . Zapisy i wszelkie pozostałe informacje będą ukazywać się sukcesywnie w tej zakładce oraz na specjalnej stronie związanej z piknikiem adres do strony również podam. Pozdrawiam Marek rc.sroka@gmail.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJDIT Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Wpisane u mnie w kalendarz i zaklepane. Do zobaczenia na Żarze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 1 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2015 Życzenie na Nowy Rok 2015 Na szczęście, na zdrowie, na ten Nowy Rok, Żebyście byli zdrowi, weseli, jak w niebie anieli. Żebyście mieli tyle modeli, ile w płocie kołków,Żeby stały w domu: model przy modelu, A Gospodarz między modelami, jako miesiąc miedzy gwiazdami,Aby modele latały, pieniądze na nie przychodziły gładko do kieszeni jako pszczoły do ula. By Gaździno nic nie mówiła, tylko Gazdę za modele chwaliła i o pogodę dla Gazdy prosiła, By zdrowie i radość w domu panowały a dzieci Gazdę i Gaździnę szanowały, Pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 8 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2015 Na zlocie na Górze Żar jeszcze nie byłem. Jakie są mniej więcej strefy i dopuszczalna wysokość lotów ? Rozumiem że przestrzeń w promieniu np minimum 2 km jest zarezerwowana dla modelarzy ? Jak to wygląda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 Witaj, A czym latasz ? Przestrzeni Ci nie braknie lotnisko jest do dyspozycjio modelarzy podczas Pikniku. Są Kierownicy lotów , jest wyznaczona strfa do latania i do lądowania. Wymogiem jest posiadanie aktywnego ubezpieczenia OC w sporcie Modelarskim. Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 9 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 JA Stratosem fpv latam, o jakim promieniu ta strefa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 5 km wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toretto1995 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Pewnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Opublikowano 16 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgodnie z przepisami ULC (zdaje się W Dzienniku Ustaw RP z dnia 10 kwietnia 2013 roku) loty modelarze mogą wykonywać do zasięgu swojego wzroku. występują strefy, oraz planowanie i zgłaszanie lotu (FPV). Kursy i egzaminy ULC, i oczywiście ubezpieczenie Tu forum z dobrym tekstem http://heli-team.pl/forum/viewtopic.php?f=68&t=1893 tak więc to nie takie Hop siup Pozdrawiam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgadza się wszystkim co modelarskie latamy do zasięgu wzroku. Piknik tak będzie objęty regulaminem. Zawsze jak słyszę o FPV to trochę mnie dreszcz przechodzi znam przypadki gdzie model poleciał sterowany z ekranu i do dzis nie wiadomo gdzie? Wszytko dobre co się dobrze kończy. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Obecny na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 2 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Witam Wszystkich, Jest po spotkaniu z Władzami Szkoły Szybowcowej na Żarze zapowiada się super impreza informacja o zlocie będzie również na zagranicznych portalach modelarskich, może odwiedzą nas i zobaczymy co budują i co już zbudowali. Już niebawem będzie uruchomiona strona do zapisów jak również program Pikniku Modelarskiego 2015 wraz z balem dla Pilotów i Pilotek Szykujcie Modele 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 14 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Witam, Zgodnie z wcześniejszą informacją zamieszczam link do strony Pikniku Modelarskiego Żar 2015 Zgłoszenie uczestnictwa On-line na stronie Pikniku. http://www.rcpiknik-zar.eu/index.php/pl/ Wszelkie informacje dodatkowe pod adresem rc.sroka@gmail.com Jeszcze raz serdecznie zapraszam. Do zobaczenia na Pikniku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Prognozowana pogoda na sobotę: temp od 17 do 33 'C, wiatr 4m/s w porywach do 15m/s południowo-wschodni, opadów brak, zachmurzenia brak. Nie wiem kto robił rezerwacje na pogodę ale skuteczność oceniam na 5+ Do zobaczenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Ja robiłem, wczoraj w menu grzebałem i chyba dobrze trafiłem hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcio69 Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Andrzejku masz wpier... za tą pogodę. W sobotę ponad 30*C w cieniu. Powyżej 25*C mój organizm odmawia współpracy. Nawiń mi się w sobotę pod ręką na Żarze, to z parasolem i wentylatorem będziesz za mną chodzić krok w krok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Ma też trochę pokropić więc parasol się przyda nie tylko od słońca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anluk Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Czy jest gdzieś jakiś ogólnodostępny program co i o której będzie się działo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbipok Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 http://www.rcpiknik-zar.eu/index.php/pl/program-pikniku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Andrzejku masz wpier... za tą pogodę. W sobotę ponad 30*C w cieniu. Powyżej 25*C mój organizm odmawia współpracy. Nawiń mi się w sobotę pod ręką na Żarze, to z parasolem i wentylatorem będziesz za mną chodzić krok w krok Dobrze przygotowałem 2 parasole, wentylator i agregat coby prąd wytwarzał hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi