Domin Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Witam Czy możecie mi pomóc gdzie dostanę rurę łączącą skrzydła do p47 1.5 od hangar9? Wymiar jest nietypowy bo średnica to 31.8 mm wymiar calowy chyba. Części do tego modelu już nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 Jeśli podeszła by ci rura o średnicy 32mm (moze się da przeszlifować), to kupisz tu: https://sklep-metale.pl/aluminium/rury-okragle/results,21-20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 7 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Dzięki bardzo za podpowiedż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Ale może nie do końca dziękuj; w zestawach są raczej rury duraluminiowe a te z tradycyjnych to aluminiowe, których wytrzymałość jest dużo mniejsza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 To prawda, ta rura co podałem jest ze stopu PA38. Wytrzymałość na rozciąganie Rm jest trzykrotnie mniejsza niż znanego i lubianego duraluminium PA6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_BRODA_ Opublikowano 7 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2014 Lubiany to jest PA9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domin Opublikowano 12 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 ok czyli szukać duraluminium ze stopu PA9, jak nie to PA6. Jutro podjade do naszego wspaniałego Opolskiego centrostalu i zobacze co dla mnie zrobią. Dzieki za info i dam znac czy zdobyłem. Pozdrawiam Dominik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 12 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2014 Ekspertem nie jestem, więc proszę się nie sugerować moją wypowiedźią. W moich wynalazkach stosuję rury aluminiowe PA38 o średnicy 25mm i grubości w ściance 1mm. Przy długości rury ok 75-80 cm w modelach o rozpiętości 170cm - 215 cm nie miałem przypadku odkształcenia. Myślę więc że zastosowanie rury PA38 o średnicy 32mm, w ściance 1,5mm i przeszlifowanie jej do srednicy 31,8mm nie będzie złym rozwiązaniem jeśli nie będzie można kupić rury duralowej. Takiej rury w rękach nie zegniemy nie mówię już o rozciagnięciu więc w modelu o rozpiętości 206cm powinna zdać egzamin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi