danteforum Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Witam. Podczas programowania regulatora z pozycji aparatury coś poprzestawiałem... Teraz silnik nie beepie. Regulator tak jakby w ogole nie reagował. Jedyne beep jest gdy potwierdzam ustawienia kartą programującą. Sprawdzałem już chyba wszystko, ale na innym forum ktoś powiedział, że może nie mam gazu na 0%. Gdzie moge to sprawdzić w mojej aparaturze ? Tak mi napiasł, ale nie mam pojecia gdzie tego szukac... "Być może nie masz gazu na ZERO ! i nie mówię tu o drążku. Jakie masz radio ? jak ma opcję monitora to popatrz czy przy drążku w pozycji MIN. jest też taka "wartość" na monitorze. W ustawieniach aparatury rozróżniamy 3 stany -100 , 0 , +100 co w przypadku "gazu" daje 0 do 100%" Z góry dziękuję za pomoc.
bart07 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jaki regulator? 9xr ma oprogramowanie bazujące na er9x. Zmiany wyświetlania powinny być na 4ro pozycyjnym kółku - w dół. - prostokąty/suwaki/cyfry
AndyCopter Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 (...) W ustawieniach aparatury rozróżniamy 3 stany -100 , 0 , +100 co w przypadku "gazu" daje 0 do 100%" (...) ESC zazwyczaj "umieją" zapamiętywać zakres Thr podczas konfiguracji na podstawie ustawień w aparaturze. Podręcznik wideo masz tu https://www.youtube.com/watch?v=2HIVAl8TBT0
bart07 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Na filmie jest mode-1 / dla mode-2 dla gazu jest po lewej.
danteforum Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 Regulator Redox 30A. Sprawdzałem już większość rzeczy i nic...Na filmiku regulator wydaje dźwięki podczas konfiguracji za pomocą aparatury u mnie nie reaguje w ogóle.
Elkojote Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 Jak nic nie piszczy to buba bo gdyby był jakiś gaz zadany czy to w ustawieniach aparatury czy na trymerze to powinna coś popikać i wprowadzić się w tryb programowania a bez gazu gdyby regulator już był jakoś zaprogramowany powinna odegrać się melodyjka i tyle.
danteforum Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 no właśnie... Jedyne beep jaki jest to gdy podłączę go pod kartę i potwierdzę ustawienie. Wtedy raz beepnie, ale to tyle...Ale czy to możliwe by rozwalić nowy regulator podczas programowania gazu ? Ja to mam szczęście...
robertus Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 A jak podłączasz gdy gaz jest na maxa to jaki efekt, bo może revers
Elkojote Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 No własnie człowiek któremu przydarzyła się ta sama historia też był mocno zdziwiony (on chciał tylko hamulec załączyć czy jakoś tak ) ..... , rozumiem gwarancji nie ma czy jak ??
AndyCopter Opublikowano 19 Grudnia 2014 Opublikowano 19 Grudnia 2014 To już nie pierwszy taki przypadek z Redox'ami. Przypuszczam, że firmware przełącza się na tryb upload, stąd taki efekt. Pomoże zwrócenie regulatora i wymiana na nowy, ale nie ma żadnej gwarancji że nie stanie się to ponownie. Albo, wymiana firmware'u co będzie znacznie lepszym rozwiązaniem. http://wiki.openpilot.org/display/Doc/Flashing+Instructions
danteforum Opublikowano 19 Grudnia 2014 Autor Opublikowano 19 Grudnia 2014 Wymiana firmware ? Jak zobaczyłem tą stronę to... Ją wyłączyłem Ja się lutować uczę dopiero, a co dopiero takie rzeczy Gwarancja jest. Właśnie wysłałem wiadomość do sklepu.
Rekomendowane odpowiedzi