karlem Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ...tu nie problem w silniku, a w modelu - jest mały(duże obciążenie powierzchni nośnej) i latał/lądował będzie z dużą szybkością... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvelv Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mam mozliwsosc zakupienia aparatury Hitec Ranger 2Z . Czy bedzie odpwiedni?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Mam Hitec Ranger 2Z w autku R/C i nie polecam do samochodu (zasięg zaledwie 100m) ale gdy latałem szybowcem na niej, to zasięg był bdb. Wydaje mi się, że w autku mam za małe zasilanie. A więc myślę, że powinna wystarczyć np. na puszczenie szybowca z Góbałówki w Zakopanem. Podsumowanie - Uważam, że super radio, a jak będzie problem z zasięgiem, to dołożyć ogniwo. :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 :shock: :shock: :shock: modelarz316, zastanów się, co piszesz! Powstrzymaj się, proszę, od takich rad. To jest zabawkowy nadajnik dwukanałowy, co najwyżej do samochodu lub łódki. a jak będzie problem z zasięgiem, to dołożyć ogniwo fajna metoda na przedłużenie zasięgu. A jak będzie jeszcze za krótki, dołóż drugie ogniwo :crazy: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Może i jest zabawkowy, ale ja tak już latałem. :x I naprawde z jednym ogniwem więcej był lepszy zasięg. Może nikomu się to nie zdarzyło, ale mi tak. Dlaczego miał bym kłamać :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 "Dlaczego miał bym kłamać ' Kuba ty nie kłamiesz ,Ty poprostu nie wiesz o czym mówisz !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Nie twierdzę, że kłamiesz. Weź jednak pod uwagę, że pavvelv szuka nadajnika do modelu spalinowego. Nie ma tu miejsca na eksperymenty z niepewnym wyposażeniem. Jak będzie miał za krótki zasięg, to nie "dołoży sobie ogniwa", tylko pozamiata pozostałości z modelu. Proszę jeszcze raz: powstrzymaj się od takich rad. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz316 Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Dobra, macie racje. Kończe z takimi radami (mam nadzieję, że nie dadzą mi za to ostrzeżenia) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavvelv Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 aha czyli rozumiem ze wglupilem sie z tym pytaniem o aparature 2 kanałowa. Napiszcie prosze w zwiazku z tym jakie parametry powinna miec moja aparatura.. ilosc kanałow, jakie aumulatorki beda najlepsze itd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Jezli chodzi o wybór apki to kryteria według mnie powinny byc takie; Minimum 4-6kanałów z komputerem oraz pamięcią na minimum 4 modele. Bardzo polecam na początek nadajnik sanwa Vg6000 miałem ja od samego początki i do modeli samolotów spokojnie wystarcza. Cena używanej to ok 400zł z kwarcami, odbiornikiem, ładowarka i akuu nadajnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jędrek Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 ...tu nie problem w silniku, a w modelu - jest mały(duże obciążenie powierzchni nośnej) i latał/lądował będzie z dużą szybkością... Witam Wszystko się zgadza, ale jeśli już to chyba bardziej odpowiedni do tego modelu będzie OS Max niż Raduga. Z drugiej strony, nie wiadomo ile ten model waży i sam osobiście do modelu o takiej rozpiętości i wogóle wielkości włożyłbym jeszcze mniejszy silnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2008 Każda aparatura komputerowa 4 kanały z pamięcią do 4-5 modeli z podstawowymi mixerami i z gniazem trener nada się do twoich potrzeb, nie myśl za bardzo o przyszłości bo tego nikt nie wie co będzie.I nie daj sobie robić wody z mózgu. 35MHz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
areczko Opublikowano 22 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2008 Witam. Wątek już nie aktualny dla pavvelv ponieważ odkupiłem ten model od niego i jak narazie mam zamiar go "poprawić". Model był po dzwonie (jak się zaczyna skrzydło widać klejone pękniecie, praktycznie ten przód odpadł z silnikiem) to zobaczyłem po odklejeniu taśmy czerwono-białej, cały przód muszę wyciąć i wkleić nowy (żeby można "normalnie" silnik przymocować), pod tylnym prawym ogonem widać kolejne pękniecie, coś mi się wydaje, że jak zetrę farbę to jeszcze coś zobaczę.... :shock: Na fotkach wygląda dość dobrze ale jak go rozpakowałem to troszkę mnie jego stan zasmucił A tym silnikiem to będę syna straszył, bo pewnie na nim nie polatam (czytając różne opinie):? Dobrze, że znalazłem to forum to i coś sie dowiedziałem i jak będzie trzeba to się jeszcze czegoś dowiem Na razie potrzebuje czasu na remont tego samolociku, który bądź co bądź podoba mi sie :mrgreen: Jak dam rady go wyremontować to pokaże fotki POZDRAWIAM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.