smardze23 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Witam.Posiadam auto Dirt Warrior sport firmy Carson.Po każdej jeździe muszę przykręcać niektóre śruby. Jest to strasznie denerwujące i pytanie do was znacie może jakiś sposób na to żeby się nie odkręcały? Z góry dziękuję za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Klej anaerobowy pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Dokładnie jak pisze Robert -klej do gwintów zda wzorowo egzamin. Kup raczej średni aby była mozliwosć ewent. odkręcenia. W dobrej cenie jest tu ,po sklepach ceny są raczej nienormalne ... http://abc-rc.pl/p/144/1557/klej-do-srub-anaerobowy-joker-10g--kleje-rozne-chemia-modelarska.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smardze23 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Wielkie dzięki.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Nie dawaj go głęboko na gwint, jeżeli wkręcasz metal-metal (z plastikiem chyba i tak nie działa, u mnie loctite nie trzymał) to daj go tylko przy łbie. Głównie chodzi o to, że jak tak będzie trzymało to nie ma potrzeby dawania dalej i większej ilości a te kleje puszczają (nie wiem czy wszystkie) przy wyższej temperaturze - za jakiś czas jakby nie chciała puścić to wystarczy, że włożysz grot lutownicy do łebka śruby i chwilę pogrzejesz, wielokrotnie robiłem tak przy śmigłowcu (który kupiłem używany i wymagał rozmontowania i ponownego złożenia po swojemu). Jak nawalisz kleju za głęboko to nawet nie będzie jak tego zagrzać żeby odkręcić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtass_nt Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 Klej anaerobowy Technicqll'a za niewielkie pieniądze kupisz chociażby w Casto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robroy67 Opublikowano 25 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2014 W większości wypadków wystarczy klej nałożyć raz, i nawet po odkręceniu śruby/nakrętki na gwincie pozostaje powłoka która bardzo skutecznie uniemożliwia rozkręcenie sie gwintów.Na piastę od śmigła nałożyłem klej jakieś pół roku temu ,i w międzyczasie śmigło zmieniałem kilkakrotnie.Kleju nie nakładałem ponownie bo nie ma takiej potrzeby,do wkręcenia nakrętki potrzeba sporej siły,coś jakby nakrętka była samokontrująca edit tak naprawdę to nie jest klej tylko rodzaj uszczelniacza,niczego skleić tym się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smardze23 Opublikowano 26 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Słyszałem też ,że niektórzy próbowali wkręcić takie śruby na lakier do paznokci lub lakier do wlosów.Dałoby to radę? Czekam na przesyłkę i jest fajna pogoda wiec muszę coś wykąbimować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszluk Opublikowano 26 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2014 Tak kiedyś lakier do paznokci spełniał i spełnia idealnie tą funkcję, niewielka ilość i trzyma a koszta lakietu to ok 5 zł Ja nadal stosuje w wielu przypadkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi