M.Ch. Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witajcie, jako, że lubię mieć porządek w swoich modelarskich (i nie tylko) "gadżetach" postanowiłem przygotować sobie trochę inną skrzynkę startową. Od ponad 6 lat latam małymi (do 120cm) elektrykami i do tej pory wystarczała mi mała skrzynka z podręcznymi narzędziami i częściami: Jakość zdjęć przeciętna - aparat już się wysłużył W dalszym ciągu będę z niej korzystał, ale jako, że model spalinowy coraz bliżej to powolutku (bo od roku) zabezpieczałem akcesoria startowe (kupione, lub "dostane"). Istniejące koncepcje skrzynek na osprzęt + paliwo + aparatura do mnie nie trafiały. Jako, że b. wygodnie korzysta mi się właśnie z formy skrzynki narzędziowej, postanowiłem przerobić większy jej model (16") na skrzynkę startową. Załażenia były takie, aby możliwie nie dziurawić dolnej części skrzynki i aby pomieściła niezbędny osprzęt. Rozlokowanie urządzeń jest nieprzypadkowe - skrzynka jest wyważona i przy noszeni u nie ściąga w żadną stronę. Po lekkim podcięciu materiału - ładnie zmieściła się grzałka. Zdjęcie pokazuje "zaawansowaną" technologię wykonania. Panel montowany jest do elementów drewnianych przykręcanych do skrzynki, akumulator (7Ah) i pompa na rzep do podłogi skrzynki. Drewniana obudowa akumulatora (2 ściany i nakładka górna) mocowana na rzepy... i zatrzask meblowy oraz jedną śrubę plastikową. W trakcie noszenia trzyma się to razem bardzo dobrze: Po zmontowaniu. Widać też ramkę (mocowaną na taśmę dwustronną) do włożenia w nią rozrusznika. Z prawej strony jest klucz do świec mocowany na... rzepa: "System" gotowy do pracy - światełko musi być: A tu kompletna z rozrusznikiem: Niedługo dołożę wężyki paliwowe i jakieś pudełko na nie nad pompa paliwa. Sądzę, że będzie się dobrze sprawować. P.S. Podziękowania dla mojej Żony za sprezentowany panel startowy i rozrusznik oraz podziękowania dla Teściów za sprezentowaną skrzynkę narzędziowo - startową. 1
yarecki61 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja latając elektrykiem,na lotnisko zabieram taką skrzynkę.... Gdy zabieram spaliniaka,to mam taką......
Mikolaj.waw Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ta skrzyneczka stanley ta wiéksza , bardzo fajna gruby plastik, solidne zaczepy,wyjmowane te pudełeczka przeźroczyste, ile za nią dałeś?
M.Ch. Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witaj, dzięki. pudełeczka były wyjmowane (tylko boczne - przednie to klapka) - ale celowo je przykleiłem - klejem na gorąco - więc jak mi się odwidzi to znowu będą mobilne. Skrzynka to Stanley Jumbo 16" - kosztuje od 50 do 60 PLN.
Mikolaj.waw Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja kupiłem za 60zł nie miałem gdzie trymać nożyków klejów, rękawic, drutów jeszcze dremel dojdzie.
Rekomendowane odpowiedzi