M.Ch. Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Witajcie, jako, że lubię mieć porządek w swoich modelarskich (i nie tylko) "gadżetach" postanowiłem przygotować sobie trochę inną skrzynkę startową. Od ponad 6 lat latam małymi (do 120cm) elektrykami i do tej pory wystarczała mi mała skrzynka z podręcznymi narzędziami i częściami: Jakość zdjęć przeciętna - aparat już się wysłużył W dalszym ciągu będę z niej korzystał, ale jako, że model spalinowy coraz bliżej to powolutku (bo od roku) zabezpieczałem akcesoria startowe (kupione, lub "dostane"). Istniejące koncepcje skrzynek na osprzęt + paliwo + aparatura do mnie nie trafiały. Jako, że b. wygodnie korzysta mi się właśnie z formy skrzynki narzędziowej, postanowiłem przerobić większy jej model (16") na skrzynkę startową. Załażenia były takie, aby możliwie nie dziurawić dolnej części skrzynki i aby pomieściła niezbędny osprzęt. Rozlokowanie urządzeń jest nieprzypadkowe - skrzynka jest wyważona i przy noszeni u nie ściąga w żadną stronę. Po lekkim podcięciu materiału - ładnie zmieściła się grzałka. Zdjęcie pokazuje "zaawansowaną" technologię wykonania. Panel montowany jest do elementów drewnianych przykręcanych do skrzynki, akumulator (7Ah) i pompa na rzep do podłogi skrzynki. Drewniana obudowa akumulatora (2 ściany i nakładka górna) mocowana na rzepy... i zatrzask meblowy oraz jedną śrubę plastikową. W trakcie noszenia trzyma się to razem bardzo dobrze: Po zmontowaniu. Widać też ramkę (mocowaną na taśmę dwustronną) do włożenia w nią rozrusznika. Z prawej strony jest klucz do świec mocowany na... rzepa: "System" gotowy do pracy - światełko musi być: A tu kompletna z rozrusznikiem: Niedługo dołożę wężyki paliwowe i jakieś pudełko na nie nad pompa paliwa. Sądzę, że będzie się dobrze sprawować. P.S. Podziękowania dla mojej Żony za sprezentowany panel startowy i rozrusznik oraz podziękowania dla Teściów za sprezentowaną skrzynkę narzędziowo - startową. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yarecki61 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Ja latając elektrykiem,na lotnisko zabieram taką skrzynkę.... Gdy zabieram spaliniaka,to mam taką...... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ta skrzyneczka stanley ta wiéksza , bardzo fajna gruby plastik, solidne zaczepy,wyjmowane te pudełeczka przeźroczyste, ile za nią dałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M.Ch. Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Witaj, dzięki. pudełeczka były wyjmowane (tylko boczne - przednie to klapka) - ale celowo je przykleiłem - klejem na gorąco - więc jak mi się odwidzi to znowu będą mobilne. Skrzynka to Stanley Jumbo 16" - kosztuje od 50 do 60 PLN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ja kupiłem za 60zł nie miałem gdzie trymać nożyków klejów, rękawic, drutów jeszcze dremel dojdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi