PilotM Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 A ja na ten sezon postanowiłem pokończyć rozpoczęte projekty. Jest post o Bocianie a teraz mała relacja z remontu staroci OGARA którą nabyłem ze dwa lata temu. Udało mi się odnowić kadłub, skrzydła w laminowaniu i stateczniki. Zastanawiam się tylko czy napęd to spalina jak w oryginale czy elektryk. A może ktos ma taki model to podpowie. kilka fotek z odnowionym kadłubem a jedna w całosci jak kupiłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Witam proponuję napęd elektryczny, niezawodność i wygoda .Jaka to rozpiętość. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Rozpietosc 3,5 metra może go sprzedam w takim stanie jak jest bo trochę tego mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okruszek Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Piękny ogar. Ile takie coś w PLN ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Na razie nie sprzedaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam ulotni go to bardzo fajny model do latania na każdą okazję. Jak założysz do niego napęd elektryczny to będziesz miał dużo radości z latania.Ja jak w tym roku uporam się z bieżącymi projektami mam ochotę go zbudować ,dwa kadłuby i wycięte skrzydło leżą już kila lat na strychu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Pamiętam aukcję na znanym portalu aukcyjnym. To nie ten. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz.S Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Marku strasznie ładny model Widzę że masz następną polska konstrukcje, w końcu nasze są najładniejsze Napęd elektryczny będzie najczystszy i włączysz kiedy Ci faktycznie będzie potrzebny... Jak będziesz oblatywał to daj znać zaglądniemy do Was z cała ekipą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 10 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Witam, Jeżeli chodzi o napęd podjąłem decyzje elektryczny - dzięki za wpisy które pomogły w decyzji Zakupiony w Andtychowie od kolegi - to tak informacyjnie. Mam urlop w ostatni tydzień lutego więc wszystkie projekty będą przyspieszały w pracach.( tylko musze żone wysłać na ferie bo inaczej nici z planów ) Relacja z odbudowy niebawem. pozdrawiam Marek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz Dudzik Opublikowano 11 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2015 Witam trzymam kciuki i do roboty.A już niebawem walentynki to z żoną jakoś sobie poradzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Postanowiłem zamontować podwozie do samodzielnego startu, tak sobie wymysliłem. Mam już stateczniki poziomu i pionowy teraz czas na skrzydła. Myslę nad takim wyposażeniem Silnik Emax GT4020/07 KV620 - 1450W - 5S do 6S - thrust 5200g Dualsky 4450mAh 45C/6C 22.2V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Marek a nie starczyło by jedno stałe koło w kadłubie jak miał oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Krzysztof - myslę nad tym również tylko czy uda się wówczas na samodzielny start. Szukam w necie zdjęć bo jak pamiętam miał jeszcze koła w końcówkach skrzydeł . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość horn3t Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Oryginał miał na końcach skrzydeł koła, skrzydło jest wysoko wydaje mi się, że nie powinno być problemu. Może nie Ogary na filmie ale filozofia startu podobna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 I znalazłem muszę teraz dobrze pomysleć bo jeszcze mogę wszystko zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 piszesz o tych zamontowanych do modelu czy o kołach ze zdjęcia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMRC Opublikowano 15 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Podwozie węglowe w tym modelu to czysta profanacja , taki niekoszerny... Wystarczy jak mu dorobisz centralne podwozie w kadłubie, bez kółek na końcach płatów, a start spokojnie wykonasz z podparcia płata stopą, czy nawet wychylenie lotki wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PilotM Opublikowano 15 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Będzie jedno koło tak jak w oryginale, przygotuje sobie w skrzydłach uchwyty zobaczymy jak nie będzie trzeba to nie wykorzystam. Macie rację z tym podwoziem nie bardzo mu do twarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwi@tek Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2017 Koledzy odświeżę temat mam pytanie do posiadaczy ogara o środek ciężkości mój model jest w fazie wyważania i potrzebuje informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwi@tek Opublikowano 2 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2017 model wyważony według książki jedna trzecia przy kadłubie waga 6,9 kg troszkę dużo jak uważacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi