Tomek Opublikowano 3 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2017 No myślałem , że się już nie doczekam . Brawo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dziękuję. Też się cieszę że doprowadziłem temat do końca - pracochłonny jest, to fakt, ale mam nadzieję że się odwdzięczy w powietrzu. Myślę że w tym tygodniu ogarnę kosmetykę i mocowanie kabiny pilota i przedniego "oszklenia" i w przyszłą niedzielę - oblot. W kolejce czekają napoczęte: Jak-3 i Spitfire. Aha: masa pustego 2,5 kilo. Bateria 4S 4000 - 450 gram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 4 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2017 Ło matko 15 minut latania jak nie 20. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Poniżej przedstawiam zdjęcia ukończonego modelu Łosia Pozostało mi połączyć stery kierunku z serwami, ogarnąć mocowanie pakietu oraz wykombinować coś z tylnym kołem ogonowym. Paten ze zdjęcia niestety słabo działa... model podczas kołowania ma tendencje do skręcania. Środek ciężkości znajduje się 12 cm od natarcia prawie idealnie na rurce/dźwigarze - powinno chyba być w porządku? Masy jeszcze nie znam zamówiłem dopiero wagę wędkarską ale biorąc go w ręce wydaje mi się mocno ciężki... zobaczymy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Mamy taką samą wyważarkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 Hm. Jaki sterylny Prosto z fabryki A gdzie szachownice ! ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Mamy taką samą wyważarkę Hehe lepszych wyważarek chyba nie ma Hm. Jaki sterylny Prosto z fabryki A gdzie szachownice ! ? szachownice być może się pojawią ale to raczej po oblocie... kiedy oblot nie mam pojęcia coś ostatnio kompletny brak czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Ha.. wziąłem przedwczoraj Łosia na trawę i też miał tendencję do niekontrolowanego skrętu w bok przy rozpędzaniu. Nie podjąłem próby startu z powodu awarii jednego z mechanizmów podwozia.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotomichal Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dotarła zamówiona waga i zważyłem model - dokładnie 3,2 kg w pełni wyposażony gotowy do lotu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 A mój Łoś już był wczoraj w powietrzu: Reszta zdjęć na fezbukowym profilu Aeroklubu w Tuszowie Narodowym. Ja nie robiłem bo pilotowałem... Filmik się zmontuje to wstawię. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No wreście. Gratulacje. Wrócił w jednym kawałku? Wysłane z mojego GT-I9515 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 No to ba... Wystartował i wylądował 4 razy (bo mam tylko 4 duże lipole...) Nawet nie musiałem go trymować, więc chyba zrobiłem go w miarę prosto... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Brawo Ty ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Wbrew pozorom - czas lotu nie jest jakiś rewelacyjny - ok 8 minut do 3,8V na celę, myślę że to wina makietowych śmigieł, typowe "elektryki" poradziłyby sobie zapewne lepiej. Tymczasem: pomalowałem kawałek naklejki tą samą farbą co kadłub, pociąłem na paski, czego efekt poniżej: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Fajnie wyszło. 8 minut to bez rewelacji. Ja latałem po 12-16 minut na pakiecie 4500mA. Ale to też kwestia ilości gazu, używania klap, śmigieł itd. Mniej więcej latałem na połowie gazu przy śmigłach airskrew 3 łopatowych i maksymalnym ciągu porównywalnym do masy modelu (lub ciut wyższym) . No i mój był trochę lżejszy. A ile mA ci wchodzi po locie do pakietu, ile pokazuje ładowarka? Może jeszcze masz sporo zapasu? W sumie łoś przy dynamicznym i szybkim lataniu zachowuje się trochę jak myśliwiec, jest szybki i zwrotny. Szkoda ,że oryginały nie miały lepszych silników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Nie patrzyłem ile potem trzeba doładowywać, zmierzyłem tylko napięcie po lataniu. Generalnie można byłoby latać jeszcze ze 2 minuty, to pewnie zeszłoby do 3,6V na celę, co byłoby jeszcze przecież bezpieczną wartością. No i pasuje ewentualnie spróbować inne śmigła. Aha - włączenie klap w zasadzie nie powoduje żadnego efektu, poza obniżeniem nosa w kierunku ziemi, a raczej nie o to chodzi, pewnie trzeba byłoby domiksować SW, ale nie chcę ryzykować przeciągnięcia, musimy się lepiej poznać, żebym wiedział jak bardzo mogę zejść z prędkości przy lądowaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Opublikowano 14 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2017 Klapy testuj wysoko w górze, wtedy przeciągnięcie nie będzie groźne ,a przy okazji sprawdzisz prędkość minimalna z i bez klap. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtan Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Czy dobrym pomysłem będzie zamiana śmigieł na MA 8x6x3? Silniki to Turnigy D3542 1000kV. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrekrc Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Gratulacje,śliczny oblot widać że pod koniec filmu Jesteś już w niego wlatany,życze tylu udanych lądowań co startów.prawdziwy modelarz bo wyzwań było troche w czasie budowy ;)jeszcze raz gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi