Paweł Prauss Opublikowano 21 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2015 Słyszałem o przypadku kiedy gość wrzucił do ogniska żywą mysz, ona resztką sił z ognia uciekła wprost do jego chałupy, która poszła sobie z dymem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Słyszałem o przypadku kiedy gość wrzucił do ogniska żywą mysz, ona resztką sił z ognia uciekła wprost do jego chałupy, która poszła sobie z dymem... Ja też słyszałem o szczurze, który w ten sposób spalił całą wieś .... A kto powiedział, że pożyteczną istotą nie jest? W łańcuch pokarmowym jest doskonałą strawą np. dla żabek. Cbdo. To dawaj tą Swoją ropuchę Jednego mi zje, ale na długo popamięta 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Bardzo urodziwy domek. Co do urody mieszkańców - zdania mogą być podzielone. Ale ważne , że latają. Pytanie, czy wrócą? Co będzie, jak zatęsknią za Holandią i tam polecą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Larwy są tez w ulu i dobre matki zwdbaja o to by je troskliwie ogrzewać .... mam nadzieje ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtek Sz Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 ............................. Widok trzmieli i Twoja radość bezcenna. Super, ale masz frajdę . Czekam na "oblot" i pamiętaj o filmie, bez filmu oblot się nie liczy . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Będzie oblot i film :-) póki co czekam aż przestanie padać by je ustawić w swoim miejscu i odczekać ze 2 godziny by się uspokoily. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Posadzone w swoim miejscu (miał być konar śliwki, ale nie mogę zachować 2.5 metra od ścieżki). Teraz odpoczynek poobiedni i czekamy z kocicą na otwarcie za jakieś 1.5 godziny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Mają się nieźle, otworzyłem : .. ale pogoda ich nie zachęciła do zwiedzania, jeden się wychylił, z 5 zwiedzilo teren i tyle. Od jutra ma się pogoda poprawić to pewnie będzie ciekawiej. Mam film, ale muszę poprzycinać bo bez sensu ładować na YT 1 GB, z czego jest ze 3 minuty do ogladania bo nie kwapiły się wychodzić. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Pamiętaj o tych 2,5m. Kiedyś układałem drewno w pobliżu uli. Przyszedł właściciel pasieki i narysował kreskę wokół uli (2.5m by pasowało) i powiedział, że to jest strefa bezpieczeństwa ula. Kręciliśmy się cały dzień. Kolega w końcu zapomniał o strefie. Po chwili zaliczył strzała dyscyplinującego Fajny masz znaczek ostrzegawczy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Wiem wiem ... teraz jest kolejny głupi przepis - ogrodzenie na wysokość 3 metry (!!!). Tego już nie skomentuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Czego ogrodzenie? Gdzie? W Polsce do 2,2m max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 W przypadku pszczół (a trzmiele są pszczołami) 3 metry wysokość ogrodzenia jeśli w "zasięgu" 10 metrów znajduje się działka sąsiadów .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 To wywal ten domek i zrób ładny z drążonego pniaka. Powiesz, że same się zadomowiły Ten przepis to w Polsce czy GB? Znalazłem tylko, że to prawo zwyczajowe. Jak będziesz chciał wypełnić, to potrzebować będziesz pozwolenia na budowę. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Przepisy w PL i ul w PL, ale wiadomo, że sąsiad nie udowodni, że to moja pszczoła ... Taki (chory) kraj, takie przepisy. Wystarczy obecność ula żeby mieć problemy .. w sumie to mam to tam, gdzie większość ma mnie stawiam na naturę a nie ludzkość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 Ciekawe jaki mają stosunek masy do powierzchni skrzydeł ? I jakim prądem są ładowane i czy mają zgodę ULC na loty? 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2015 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł Prauss Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 No i jak tam te latające stworzenia? Miód już produkują? A poniżej kilka fotek potwierdzających, że Kika jednak żyje :-))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MareX Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 Moje kocięta też żyją. Wolno, leniwie, spokojnie, ale z uczuciami. Tak np. okazywanymi: Przy pełnej obojętności "drugiej strony" na te zaloty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 8 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2015 No bez dwóch zdań Pawle ujęcia Kiki dużo lepsze niż tamto. Moja się wabi Kitka. Markowe tez nie proznuja Baczki maja się świetnie, wylegly juz się malutkie i przy upale potrafią się tak wyroic, ze z daleka je słychać. Niestety musiałem je wczoraj na trochę opuścić, ale są w dobrych rekach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi