Paweł Prauss Opublikowano 21 Maja 2015 Opublikowano 21 Maja 2015 Słyszałem o przypadku kiedy gość wrzucił do ogniska żywą mysz, ona resztką sił z ognia uciekła wprost do jego chałupy, która poszła sobie z dymem...
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Słyszałem o przypadku kiedy gość wrzucił do ogniska żywą mysz, ona resztką sił z ognia uciekła wprost do jego chałupy, która poszła sobie z dymem... Ja też słyszałem o szczurze, który w ten sposób spalił całą wieś .... A kto powiedział, że pożyteczną istotą nie jest? W łańcuch pokarmowym jest doskonałą strawą np. dla żabek. Cbdo. To dawaj tą Swoją ropuchę Jednego mi zje, ale na długo popamięta 1
MareX Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Bardzo urodziwy domek. Co do urody mieszkańców - zdania mogą być podzielone. Ale ważne , że latają. Pytanie, czy wrócą? Co będzie, jak zatęsknią za Holandią i tam polecą?
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Larwy są tez w ulu i dobre matki zwdbaja o to by je troskliwie ogrzewać .... mam nadzieje ;-)
Wojtek Sz Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 ............................. Widok trzmieli i Twoja radość bezcenna. Super, ale masz frajdę . Czekam na "oblot" i pamiętaj o filmie, bez filmu oblot się nie liczy .
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Będzie oblot i film :-) póki co czekam aż przestanie padać by je ustawić w swoim miejscu i odczekać ze 2 godziny by się uspokoily.
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Posadzone w swoim miejscu (miał być konar śliwki, ale nie mogę zachować 2.5 metra od ścieżki). Teraz odpoczynek poobiedni i czekamy z kocicą na otwarcie za jakieś 1.5 godziny 1
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Mają się nieźle, otworzyłem : .. ale pogoda ich nie zachęciła do zwiedzania, jeden się wychylił, z 5 zwiedzilo teren i tyle. Od jutra ma się pogoda poprawić to pewnie będzie ciekawiej. Mam film, ale muszę poprzycinać bo bez sensu ładować na YT 1 GB, z czego jest ze 3 minuty do ogladania bo nie kwapiły się wychodzić. 1
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Pamiętaj o tych 2,5m. Kiedyś układałem drewno w pobliżu uli. Przyszedł właściciel pasieki i narysował kreskę wokół uli (2.5m by pasowało) i powiedział, że to jest strefa bezpieczeństwa ula. Kręciliśmy się cały dzień. Kolega w końcu zapomniał o strefie. Po chwili zaliczył strzała dyscyplinującego Fajny masz znaczek ostrzegawczy 1
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Wiem wiem ... teraz jest kolejny głupi przepis - ogrodzenie na wysokość 3 metry (!!!). Tego już nie skomentuję
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Czego ogrodzenie? Gdzie? W Polsce do 2,2m max.
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 W przypadku pszczół (a trzmiele są pszczołami) 3 metry wysokość ogrodzenia jeśli w "zasięgu" 10 metrów znajduje się działka sąsiadów ..
bart07 Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 To wywal ten domek i zrób ładny z drążonego pniaka. Powiesz, że same się zadomowiły Ten przepis to w Polsce czy GB? Znalazłem tylko, że to prawo zwyczajowe. Jak będziesz chciał wypełnić, to potrzebować będziesz pozwolenia na budowę. Powodzenia
idfx Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Przepisy w PL i ul w PL, ale wiadomo, że sąsiad nie udowodni, że to moja pszczoła ... Taki (chory) kraj, takie przepisy. Wystarczy obecność ula żeby mieć problemy .. w sumie to mam to tam, gdzie większość ma mnie stawiam na naturę a nie ludzkość.
young Opublikowano 27 Maja 2015 Opublikowano 27 Maja 2015 Ciekawe jaki mają stosunek masy do powierzchni skrzydeł ? I jakim prądem są ładowane i czy mają zgodę ULC na loty? 3
Paweł Prauss Opublikowano 7 Czerwca 2015 Opublikowano 7 Czerwca 2015 No i jak tam te latające stworzenia? Miód już produkują? A poniżej kilka fotek potwierdzających, że Kika jednak żyje :-)))
MareX Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 Moje kocięta też żyją. Wolno, leniwie, spokojnie, ale z uczuciami. Tak np. okazywanymi: Przy pełnej obojętności "drugiej strony" na te zaloty:
idfx Opublikowano 8 Czerwca 2015 Opublikowano 8 Czerwca 2015 No bez dwóch zdań Pawle ujęcia Kiki dużo lepsze niż tamto. Moja się wabi Kitka. Markowe tez nie proznuja Baczki maja się świetnie, wylegly juz się malutkie i przy upale potrafią się tak wyroic, ze z daleka je słychać. Niestety musiałem je wczoraj na trochę opuścić, ale są w dobrych rekach
Rekomendowane odpowiedzi