endriuRC Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dostałem na 18nastkę model esa IAR-80, więc odpakowalem i zabrałem sie do pracy. Jest to mój pierwszy model esa, mile widziane podpowiedzi. Prototyp myśliwca: Zacząłem od kadłuba, zaokrągliłem wszystkie krawędzie by model nabrał wygląd samolotu a nie kanciaka Panowie może taka być taka końcówka natarcia na skrzydle ? czy to trzeba bardziej szlifować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 końcówka może być. Nie wiem czy wiesz, ale IAR bazował na tylnej części kadłuba i usterzeniu od PZL Włoski powstałe podczas szlifowania usuwa się albo drobnym papierem na mokro, albo delikatnie żelazkiem albo opalarką - ale tu już trzeba mega ostrożnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Dzisiejsze wypociny (przymiarki na szpilkach wygląda super ! ) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Miałem IAR-a i był mega zwrotny. Ustaw na początek małe wychylenia lotek i wysokości. Wygląda dobrze. Jakie wyposażenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Wyposażenie myślę że takie: Silnik: Emax2822 170W 1200KV Śmigło 9x6 Piast: na Gumkę Regiel: 20A z ABC-Power Pakiet: 1500mah Serwa: 3x TowerPro SG90 Mała aktualizacja Przykleiłem ustrzerzenie + połączyłem SW prętem aluminiowym Takie pytanie, pod jakim kątem te skrzydła mają być ? Lekki wznios ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 jakieś 2 - 3 cm od blatu przy końcówce. Pakiet 1300 lub 1350, latania praktycznie tyle samo, a będzie lżejszy i przy okazji zgodny z regulaminem ESA gdyby kiedyś zaniosło Cię na zawody Tym bardziej że w Andrychowie będą Mistrzostwa Polski po wakacjach... Masz niedaleko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 13 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 Nie chciałbym pozbyć sie modelu , także nie będe uczestniczył w zawodach. Takie cuś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekK Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Wystarczy. Na zawody wpadnij chociaż zerknąć o co w tym chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 O co kaman to mniej więcej wiem, ale pewno sie przejadę. EDIT...Obrałem taki wznios, przykleiłem skrzydła do tego kawałka. Edit... Dodałem wzmocnienia do skrzydła, tak samo jak jest to zrobine w planach. Dodałem też listewke węglową na statecznik poziom CDN... I nastapił Zamocowałem orczyk na lotce, podpiąłem bowden do serwa. Edit: Teraz pytanie, jak przemiescic kable od silnika hehe, myślałem aby w tulejce zrobić rowek na kable tylko pytanie teraz ta tulejke do osłony sie przykleja?. Wydaje mi się że nie, ponieważ dostępu do silnika by nie było. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 18 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Wyprowadź kable w tył w czym problem ? Dlaczego je upychasz w stronę rotora ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 18 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2015 Tak to zrobiłem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirolek Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jak się rozłączy przy kolizji to jaki będziesz miał dostęp serwisowy? ms Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jak się rozłączy przy kolizji to jaki będziesz miał dostęp serwisowy? ms Wydrązony jest tam otwór także kable spokojnie będe mógł odpiąć (fotka nie pokazuje tego co teraz jest) Wydrązyłem otwory na serwa, włożyłem je do nich, podpiąłem orczyki, popychacze, serwa trzymają się znakomicie. Wychylenie musiałem do 50% zminimalizować, ale to i tak za duże jeszcze jest wychylenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Chopie, przesadzasz z tymi śrubami i miedzią przy serwach, 4 serwa to u ciebie DWANAŚCIE śrubunków, to niepotrzebna masa. poszukaj jak zrobić lekkie snapy, popatrz jak inni w ESiAkach to robią. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 4 serwa to u ciebie DWANAŚCIE śrubunków Dlaczego 12 a nie 8 ??? Chodzi Ci o te wykorzystane jako snapy kostki do przewodów prawda ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Dlaczego 12 a nie 8 ??? Chodzi Ci o te wykorzystane jako snapy kostki do przewodów prawda ? Może dlatego, że w identyczny sposób jest zrobiony ster wysokości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polpakpol Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Jedna lotka -2 Druga lotka-2 SW-2 SK-2 =8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maca111 Opublikowano 19 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Po pierwsze w tym modelu nie ma steru kierunku po drugie może już czas na okulary ? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 19 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2015 Kableki schowałem i wygląda jak ferrari teraz kurde Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noker Opublikowano 20 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2015 Faktycznie się pomyliłem, jest 8, ale to moim zdaniem zbędna masa, a dodatkowo śruba może się wykręcić, spokojnie można to wszystko zapiąć na Zetkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi