bart07 Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Witam. Jak rozpoznać korek do zbiornika mogący pracować z benzyną? Mam zbiornik 550 ml z HK. Korek jest czarny, ale po moczeniu w benzynie nic się z nim nie stało (organoleptycznie) Gumowy tłoczek od strzykawki rozwarstwił się od razu. Bartosz
idfx Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Dobre pytanie Ja bym go zanużył w słoiku z benzyną i zostawił tak na 24h. Jak się nic nie zacznie dziać, nie zacznie się robić maziowaty i kolor nie będzie zostawał na palcach to chyba jest szansa, że w normalnej eksploatacji tym bardziej nic mu nie będzie.
Marcin K. Opublikowano 19 Marca 2015 Opublikowano 19 Marca 2015 Metanolowy w benzynie spuchł mi 4-5 krotnie
Damian73 Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Zrób tak jak pisze Kacper, wtedy będziesz wiedział na 100 %
bart07 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 po moczeniu w benzynie nic się z nim nie stało Teraz już minęło 48h i nic. Nic się nie stało także z wężykiem z zestawu... (przeźroczystym) Mam chyba jakieś chrzczone paliwo
Mellon-68 Opublikowano 20 Marca 2015 Opublikowano 20 Marca 2015 Jeżeli nie chcesz bawić się z układem paliwowym (może nie od razu, ale na "stufkę" np. po zimie) to zostaw to co masz z HK i zrób sobie porządny zbiornik z butelki po pepsi, coli albo po innej gazowanej popitce, załóż dobrą galanterię, wężyk tygon i będzie OK na "forever". Jeżeli zrobisz sobie układ paliwowy HK to będziesz go co jakiś czas naprawiał, aż w końcu zrobisz nowy - ten na "forever". ;-) POZDR.>
bart07 Opublikowano 20 Marca 2015 Autor Opublikowano 20 Marca 2015 Ha, taki żółty z ogrodniczego (do kosiarek) mam. Po zimie z paliwem zrobił się twardy... Mam też taki niebieskawy ze starych zapasów z sklepu z częściami do malucha. Kupiony za grosze. Ten jest elastyczny. Ale nie tak jak to coś z zestawu. Przy okazji - tankowanie podpinam na trójnik do powrotu z gaźnika?
Damian73 Opublikowano 21 Marca 2015 Opublikowano 21 Marca 2015 Żółty z ogrodniczego, ale czy to na pewno tygon ? w moich modelach zawsze zakładałem wężyki tygona, te grubo ścienne i jakoś nie twardnieją. Bartosz wężyk o którym piszesz (z ogrodniczego) miałem kiedyś taki i ten właśnie po jakimś czasie twardnieje, może właściwie będzie lepiej, jak zrobisz tak jak radzi Darek.
niunio2000 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Opublikowano 14 Kwietnia 2015 Żółty z ogrodniczego, ale czy to na pewno tygon ? w moich modelach zawsze zakładałem wężyki tygona, te grubo ścienne i jakoś nie twardnieją. Bartosz wężyk o którym piszesz (z ogrodniczego) miałem kiedyś taki i ten właśnie po jakimś czasie twardnieje, może właściwie będzie lepiej, jak zrobisz tak jak radzi Darek. Witam z tego ci wiem to korek czerwony jest do benzyny a czarny od metanolu
Rekomendowane odpowiedzi