Duch Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i dopiero stawiam pierwsze kroki w tym jakże cudownym hobby, więc proszę o wyrozumiałość. Mam dosyć dziwne pytanie- mianowicie postanowiłem polatać sobie na śmigłowcu belt-cp i stwierdziłem że mogę nie zdążyć wylądować na końcówce akumulatora i go rozbić. Dlatego się zastanawiałem czy jest jakiś układzik do kupienia lub schemat ideowy takowego ups-a, który przełączy na zapasowy akumulator. Najlepiej jakby był jeszcze system informowania o tym. :|
adi-000 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 przełączy na zapasowy akumulator hehe a gdzie go włożysz??
Duch Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jest sporo miejsca pod "podwoziem" przy płozach, podejrzewam że takowe urządzenie nie jest ciężkie ani duże i spokojnie zmieści się w wraz zapasowym niewielkim akumulatorem
Rafal B. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5384&start=0 Chyba to by rozwiązało sprawę? Bo nosić dwa akumulatory w modelu to przesada
Irek M Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie siedzę w heli ale w samolotach RC mamy coś takiego jak manager zasilania. Działa tak jak piszesz - Duch. Jesli coś się dzieje niedobrego to systemik automatycznie przechodzi na drugi pakiet. Tylko, że w czasie lotu to raczej nie zauważysz przełączenia choć jest dioda na zewnątrz, która o tym informuje.
Duch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Dziękuję wszystkim za pomoc, spróbuję jednak zbudować takowe urządzonko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.