Duch Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Witam wszystkich. Jestem tu nowy i dopiero stawiam pierwsze kroki w tym jakże cudownym hobby, więc proszę o wyrozumiałość. Mam dosyć dziwne pytanie- mianowicie postanowiłem polatać sobie na śmigłowcu belt-cp i stwierdziłem że mogę nie zdążyć wylądować na końcówce akumulatora i go rozbić. Dlatego się zastanawiałem czy jest jakiś układzik do kupienia lub schemat ideowy takowego ups-a, który przełączy na zapasowy akumulator. Najlepiej jakby był jeszcze system informowania o tym. :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi-000 Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 przełączy na zapasowy akumulator hehe a gdzie go włożysz?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Jest sporo miejsca pod "podwoziem" przy płozach, podejrzewam że takowe urządzenie nie jest ciężkie ani duże i spokojnie zmieści się w wraz zapasowym niewielkim akumulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal B. Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 http://www.epheli.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=5384&start=0 Chyba to by rozwiązało sprawę? Bo nosić dwa akumulatory w modelu to przesada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek M Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Nie siedzę w heli ale w samolotach RC mamy coś takiego jak manager zasilania. Działa tak jak piszesz - Duch. Jesli coś się dzieje niedobrego to systemik automatycznie przechodzi na drugi pakiet. Tylko, że w czasie lotu to raczej nie zauważysz przełączenia choć jest dioda na zewnątrz, która o tym informuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duch Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Dziękuję wszystkim za pomoc, spróbuję jednak zbudować takowe urządzonko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.