wacek.matuszak Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Toteż napisałem że gówno ze względu na cenę , a nie właściwości lotne ,wygląd i.t.p.Ale jak nie muszę to kupuję Polskie.Choć niestety coraz rzadziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skuter Opublikowano 17 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2016 Kwestia projektu a nie materiałów z których są wykonane. Podobnie jak Włodek uważam że ceny pianek są zdecydowanie za wysokie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Tak sobie dumałem ,dumałem i wydumałem ,Ze jednak ponad 550 zł za kit krzyżaka z EPP to wygórowana cena. Oczywiście nie mam pretensji do Polskich sklepów bo cenę końcową narzuca cena producenta.Za kit -balsa sklejka POLSKIEGO producenta zapłaciłem 260 zł z przesyłką ( Extra 300 )i ZAWSZE będę twierdził że kit z EPP za tą cenę to GÓWNO w złotym papierku ( Ze względu na cenę) Włodek ,tak czytam tego Twojego posta ,patrzę na wiek w avatarze i jednak widzę że z wiekiem się głupieje a nie mądrzeje... Twoje określenie modelu jako GÓWNA na forum publicznym jest trochę z DUPY pisząc Twoim tokiem myślenia. Pewnie Cię nie stać ,pewnie nie miałeś nigdy w ręce modeli z RC factory i zabierasz głos ,porównując model Extry która NIGDY nie będzie latać jak ten Sbach z tematu ,a na pewno na gotowo cena wyjdzie niewiele niższa. Owszem nie twierdzę że cena modeli RC Factory jest okazyjna ale modelarstwo to raczej drogie hobby i jest grupa ludzi która wyda spore pieniądze za model i będzie zadowolona ,jak np. ja. Są modele które na pierwszy rzut są przesadnie drogie np. z Precision Aerobatics ale póki nie kupisz, to nie doświadczysz dlaczego,możesz tylko pisać swoje, jak to określasz wydumki. Jak pisze Andrzej ,obecnie ceny walut sprawiają że ceny modeli i wszystkiego co z modelarstwem związane drożeje niepokojąco ale to nie powód aby wyrażać takie opinie ,takimi hasłami. Weź się trochę opamiętaj . 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 18 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Masz rację Rafale nie dość ze na starość się głupieje to jeszcze i dziecinnieje,a niektórzy to tracą pamięć. U mnie na szczęście jeszcze nieźle ona działa i dlatego dziwię się że słowo " gówno" tak cię zbulwersowało.Czyżbyś już nie pamiętał ile sławnych osób używało go publicznie ? No chyba że unikałeś wykładów z historii. Dla przypomnienia dosyć znany Premier angielski niejaki W. Churchil. Czy równie znany francuski generał Monsieur Cambronne. I nikt ich za to nie zbeształ tak jak Ty mnie. Gdybyś jednak bardziej wnikliwie przeczytał moje posty to byś zauważył iż tego pejoratywnego określenia użyłem dosyć trafnie na określenie poziomu ceny 400 lub 500-set gram pianki. Co do cen modeli z PA to niestety strzeliłeś jak przysłowiowy gajowy Marucha... Wyobraź sobie że świetną Extrę z PA wykonaną w technologi- mam nadzieję że wiesz jakiej- można kupić 69 zł drożej od pianki z RC Factory. A porównywać tych modeli chyba nie trzeba. Pozdrawiam i trochę więcej uśmiechu i lżejszego podejścia do życia. Na koniec drobna złośliwość: PÓKI piszemy jednak trochę inaczej w takim kontekście jak w Twoim poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Masz rację ,póki to póki pośpiech ,irytacja zrobiły swoje... I tyle.Nie do końca rozumiem Twoje tłumaczenie i w pewnych kwestiach się nie zgadzam ,fajnie tylko że pokazałeś też iż możesz też pisać normalne posty . P.S. z PA miałem 3 modele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wacek.matuszak Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Dzięki za miłą odpowiedź. Z Pa jeszcze nie miałem modelu ,ale... . Pozdrawiam . I więcej nie zaśmiecam Twojego tematu.Skądinąd bardzo ciekawego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Małe deja vu W czerwcu zeszłego roku miałem z Rafałem podobna dyskusje o cenach zestawów z RC Factory: http://pfmrc.eu/index.php?/topic/54528-sbach-od-rcfactory/?p=571154 (Z tym, że nie byłem aż tak kategoryczny w osądach, no i kupiłem taki kit ) Pół roku minęło, cena zmieniła się na niekorzyść (zawsze się tak qrde zmieniają... ), a ja po tych kilku miesiącach latania mogę powiedzieć tylko - nie żałuję żadnej złotówki wydanej na ten model. Jest rewelacyjny! Nauczyłem się na nim wykonywania podstawowych figur 3d (zawis, harrier, blender), a mimo, że przygód kilka było - model nadal wygląda jak nowy i lata świetnie. Jeśli ktoś planuje zakup pierwszego akrobata, a może bezboleśnie rozstać się z kilkoma stówkami - szczerze polecam zakup modeli od RC Factory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 I więcej nie zaśmiecam Twojego tematu.Skądinąd bardzo ciekawego . Nie o to chodzi.Temat powstał celem informacji,wymiany spostrzeżeń ,krytyki ale konstruktywnej. Po prostu utrzymajmy pewien poziom wypowiedzi (zresztą nie tylko tu) . Marcin ,nic tylko się cieszyć i latać ,ja sam po ok. roku posiadania modelu złego słowa na niego powiedzieć nie mogę ,może poza tym że czasem mnie nie słuchał i latał gdzie chciał... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poharatek Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mój w przeciwieństwie do Twojego "zaślubin z Bałtykiem" nie robił Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japko95 Opublikowano 19 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 A ja mam pytanie. Czy jakość EPP z którego są zrobione modele od RcFactory jest taka sama jak jakość pojedyńczych płyt EPP dostępnych w handlu? Bo cena faktycznie sporawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2016 Mój w przeciwieństwie do Twojego "zaślubin z Bałtykiem" nie robił Hehe ,tak,tak była taka historia.... . I szczerze od tego momentu model lata ciut gorzej,silnik chodzi ale mam wrażenie że ciut słabiej (chyba że pakiety siadają) no i regulator jest cięższy -Dualsky niestety umarł po zetknięciu z Bałtykiem . No ale jak się człowiek prosi to czasem dostaje... (komentarze na filmie plażowiczów ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi