mazur Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam. Regulator Turnigy 30A działa od połowy wychylenia drążka. Na pewno nie jest to problem ustawień w aparaturze bo inne regulatory również Turnigy działają od początku wychylenia drążka. W czym problem?. Regulator był podłączany do karty programowania w celu sprawdzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Kalibracja gazu. Zawsze to się przeprowadza w nowych reglach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jurek-włącz nadajnik ,daj gaz na max.Podłącz pakiet do regulatora,piknie 2 razy po czym ściąg gaz na zero. Problem powinien zniknąć tzn.będziesz mieć gaz od "zera" . 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mazur Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jurek-włącz nadajnik ,daj gaz na max.Podłącz pakiet do regulatora,piknie 2 razy po czym ściąg gaz na zero. Problem powinien zniknąć tzn.będziesz mieć gaz od "zera" . Działa. Punkt dla Rafała. Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olman10 Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 Mam podobny problem,tylko że silnik zaczyna kręcić się od 80 %. Po standardowej procedurze wejścia w trym kalibracji zaczyna wydawać dzwięk beep-beep-beep z odstępęm około 0.5 sekundy kiedy drazek gazu jest czy to na 100 % mocy czy na 80%. Dopiero po zejsciu przepustnicy ponizej 80 % przestaje piszcześ (beep-beep-beep). W żaden sposób nie chce się skalibrować, pomoże ktoś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys666 Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Miałem podobny problem - gaz działał od 50%. Okazało się że to thrttle cut który ustawiłem na jednym z przełączników nie chciał się dezaktywować. pomógł reset radia do ustawień fabrycznych i ponowne zaprogramowanie rega. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi