mazur Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Witam. Regulator Turnigy 30A działa od połowy wychylenia drążka. Na pewno nie jest to problem ustawień w aparaturze bo inne regulatory również Turnigy działają od początku wychylenia drążka. W czym problem?. Regulator był podłączany do karty programowania w celu sprawdzenia.
cebulator Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Kalibracja gazu. Zawsze to się przeprowadza w nowych reglach.
Shock Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jurek-włącz nadajnik ,daj gaz na max.Podłącz pakiet do regulatora,piknie 2 razy po czym ściąg gaz na zero. Problem powinien zniknąć tzn.będziesz mieć gaz od "zera" . 1
mazur Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Autor Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Jurek-włącz nadajnik ,daj gaz na max.Podłącz pakiet do regulatora,piknie 2 razy po czym ściąg gaz na zero. Problem powinien zniknąć tzn.będziesz mieć gaz od "zera" . Działa. Punkt dla Rafała. Dzięki.
olman10 Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Mam podobny problem,tylko że silnik zaczyna kręcić się od 80 %. Po standardowej procedurze wejścia w trym kalibracji zaczyna wydawać dzwięk beep-beep-beep z odstępęm około 0.5 sekundy kiedy drazek gazu jest czy to na 100 % mocy czy na 80%. Dopiero po zejsciu przepustnicy ponizej 80 % przestaje piszcześ (beep-beep-beep). W żaden sposób nie chce się skalibrować, pomoże ktoś ?
Borys666 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Miałem podobny problem - gaz działał od 50%. Okazało się że to thrttle cut który ustawiłem na jednym z przełączników nie chciał się dezaktywować. pomógł reset radia do ustawień fabrycznych i ponowne zaprogramowanie rega.
Rekomendowane odpowiedzi