posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam Mam pytanie, a mianowicie, którą ładowarkę wybrać SHARK 10 czy Turnigy Acuccel 6 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ja bym wybrał ta która ma więcej Wat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat mocy Sharka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Czytając na forum opinie wybrałbym Sharka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Acuccel ma 50W albo 80W (są dwa rodzaje acucceli 6), a informacji o Sharku nigdzie nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Ta shark to pewno podróba Alphy V2 ja bym brał ją Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Czyli Shark lepszy od Acuccela ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endriuRC Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Sharkiem załadujesz, rozładujesz, "zakonserwujesz" pakiet a tym Acuccela już chyba nie. Sharka można podpiąć pod akumlator żelowy itp a Acuccela chyba sie nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Dzięki a już się obawiałem, że źle zrobiłem kupując Sharka Wiesz może jak go podłączyć do pracy w dziale elektronika w zakładce ładowarki zażyłem temat proszę o pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Nie no, kolego nie przesadzaj że nie można wyszukać danych co do sharka 10 http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&ved=0CCsQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.maxdat.eu%2F_data%2F05%3DRC%2520Modell%2FShark%252010%2520V2%2520English.pdf&ei=9lshVdi3MMmRsgGx94CAAg&usg=AFQjCNGC4xYSu5UYiCGBMfICAjsUEM9c6w&bvm=bv.89947451,d.bGg Mam sharka 20 i jestem zadowolony, niemniej jednak brakuje wbudowanego balancera. 10-tka to mniejszy brat 20-tki Mało tego, pobierz tą instrukcję do 20-tki http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0CCQQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.nastik.pl%2Fmanual%2FLadowarka_SHARK_20_polska_instrukcja.pdf&ei=vFwhVZaVG4SpsAHH-oCQDQ&usg=AFQjCNEpbh0K2f9xMT9bF20SM78u7aefhA&bvm=bv.89947451,d.bGg bo menu jest identyczne jak do 10-tki z tym że brakuje programu li-fe. Większość chińskich ładowarek ma ten sam soft i wygląa mechanicznie tak samo jak shark, w czasach kiedy kupowałem sharka 20 za 350zł był dostępny bantam za podobną kasę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek899 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Shark raczej nie jest podróbą Alphy V2. Ja podobnie jak Kolega slawekmod mam tę ładowarkę, i sobie chwalę. Dokupiłem jeszcze z Nastika balancer : http://www.nastik.pl/balanserwoltomierz-dualsky-lipomate-p-3165.html i jest ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
posejdon1 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Mam tą instrukcję od 20. Nie mogłem znaleźć info nt. mocy (W) Ten balancer co jest na zdjęciu chyba mi wystarczy. Bo to mój zestaw anie przypadkowe zdjęcie z neta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Prąd ładowania jest zależny od napięcia podłączonego pakietu, im większe napięcie pakietu tym mniejszy prąd ładowania więc nie zdziw się że na pakiecie 3 S nie osiągniesz prądu ładowania 5A. to samo dotyczy prądu rozładowania 1A im większe napięcie na pakiecie tym mniejszy prąd rozładowania. Chodzi o to żeby nie przekroczyć dopuszczalnej mocy maksymalnej ładowarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milo Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Sharkiem załadujesz, rozładujesz, "zakonserwujesz" pakiet a tym Acuccela już chyba nie. Sharka można podpiąć pod akumlator żelowy itp a Acuccela chyba sie nie da. Da się,,,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
modelarz115 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Sprawdzając powierzchownie Shark jest dość drogi (około 200zł) i nie ma wbudowanego balansera. Nie wykryłem różnicy w parametrach między o wiele tańszym Imaxe'm B6 (około 140zł) lub jeszcze tańszą podróbą (za około 98zł) mam taką i sobie chwalę, poza tym że Imaxy mają balanser, aaa i jeszcze Shark 10 nie obsługuje LiFe.... Czy nie płacimy za markę? Pytam poważnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MZWBPiotr Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Wyzej pewien kolega napisal ze accuelem 6 nie "zakonserwujesz" pakietu i nie rozladujesz. No chyba czas podwazyc jego wypowiedz Uzywam turnigy accuel 6 (taka sama jak imax b6 ) i ta ladowarka posiada: * wbudowany balanser * naladujesz nia kazdy typ akumulatorow * ma funkcje storage * rozladowywuje pakiet bez problemu No i nie kosztuje tych 200zl a ok 80-120zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Y/F-22 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Ktoś tu gada od rzeczy na temat Accucella który u mnie funkcjonuje już ponad 3 lata. Można nią zrobić wszystko czego potrzebuje zwykły modelarz a 50 wat wystarcza do zwykłych pakietów, więcej nie trzeba do zwykłego latania chyba, że myślisz o ładowaniu pakietów dużych pojemności powyżej 4s to wtedy może jej braknąć między uszami. A tak w sumie to jakbym miał teraz kupować to brałbym najtańszą plastikową wersję prosto z ryżowej fabryki, to i tak jedno i to samo, ja się tylko cieszę, że moja już tak długo pracuje. Więcej do życia nie potrzeba, cena śmiesznie niska a wysyłka darmowa - po tyle samo chodzą używane w Polsce. http://www.banggood.com/Wholesale-IMAX-B6-Digital-RC-Lipo-NiMH-battery-Balance-Charger-p-46220.html http://www.banggood.com/Imax-B6-battery-Balance-Charger-with-PD1205-12V-5A-AC-Power-Adapter-p-966747.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Przy zakupie tej ładowarki z Banggood to czy muszę się liczyć z ewentualnym doliczeniem 23% vatu na granicy? Wysyłka jest zupełnie darmowa??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qzyn Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Hej, Cena uwzględnia dostawę, żadna moja paczka z Banggood przez cło nie przeszła, dostawa ok. 2 tygodnie. Ostanio kupowałem u nich SkyRC B6 mini JD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karand Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat mocy Sharka Moc tej ładowarki to 50W. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi