Pitlab Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 A co do Thermika Dream - wczoraj ugotowałem w nim pakiet, co nie przeszkodziło w wykonaniu półgodzinnego lotu Ten model się klei do powietrza Jeżeli możesz pochwal się logiem. A swoją drogą czy gdzieś w kraju można kupić ten szybowiec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Ale te odbiorniki które mam są z podwójną przemianą.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Pitlab, http://nastik.pl/thermik-dream-p-1043.html - wersja ARC http://nastik.pl/thermik-dream-p-1042.html - wersja ARF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Odpowiadają po kolei: Piotr: logów nie mam bo jeszcze nie zaistalowałem tam SkyAssistanta. A model można kupić u Grześka Stokłosy (Nastik), który jest dystrybutorem TopModel.CZ na Polskę. Nawiasem mówiąc, test tego szybowca (mojego autorstwa) pojawi się w RC Przeglądzie. tom000: A co ma przemiana odbiornika? Przecież ma to znaczenie tylko dla kwarcu odbiorczego (inny na pojedyńczą przemianę a inny na podwójną). Powtarzam: tylko do ODBIORCZEGO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitlab Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 http://nastik.pl/thermik-dream-p-1043.html - wersja ARChttp://nastik.pl/thermik-dream-p-1042.html - wersja ARF Dziękuję. Różnica w cenie obu wersji jest dosyć duża. Z tego co się dopatrzyłem chodzi tylko o pokrycie Oracoverem. Czy to na prawdę jest tak drogie (nigdy jeszcze nie oklejałem folią)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Tak, to Oracover. Czym jeszcze się te wersje różnią - nie mam pojęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dzięki mRqS . Rozjaśniło się :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Cieszę się W takim razie możesz spokojnie zamawiać MC-19 (albo jeszcze lepiej: MC-22 lub 24) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Spokojnie to ja jeszcze poczekam Zobaczymy jak tam idzie serwisowanie mojego eclipsa.Dziś próbowalem się dodzwonić do sklepu ale bez skutku(chyba jak w tel. im się wyświetla mój nr to nieodbierają bo sie boją :? ).Poza tym za parę miesięcy zmieniam stan cywilny i muszę chyba trochę przystopować z wydatkami na modelarstwo:( (w co ja się wpakowalem... :shock: ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 "za parę miesięcy zmieniam stan cywilny" a dlaczego miałbys mieć lepiej od nas .Zreszta obojętnie co zrobisz i tak będziesz się zastanawiał czy dobrze zrobiłes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dziś próbowalem się dodzwonić do sklepu ale bez skutku(chyba jak w tel. im się wyświetla mój nr to nieodbierają bo sie boją :? ) nie dzwoń do sklepu tylko do RIKU !! I jeśli wysyłasz paczke do reklamacji to prosto do RIKU. szybciej i sprawniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 mRqS, jaki napęd zastosowałeś w swoim modelu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Dualsky 3548-4T (1080 obr/V) i pakiet 3S ze śmigłem 12x6 (wersja ekonomiczna) Zdecydowanie lepiej by latał z silnikiem Dualsky 3548-5T (850 obr/V), pakietem 4S i śmigłem 13x6-14x7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekP Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Ok, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Dziś wygrałem ciężki bój z modele.sklep:))Zwrócą mi kasę :twisted: . Nowa aparatura już zamówiona ale tym razem w nastiku. Nie jest to może mx-19 lecz 16(Do moich potrzeb wystarczy zupełnie). Nie będę opisywał historii z modele sklep bo zachowali się porządnie(choć musiałem straszyć ich sądem ) i nie chce im robić anty reklamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mRqS Opublikowano 21 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Nie jest to może mx-19 mC-19 hihi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom000 Opublikowano 21 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2008 Chyle głowy :oops: Ale - 19 dobrze napisałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mito Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 "Poza tym za parę miesięcy zmieniam stan cywilny i muszę chyba trochę przystopować z wydatkami na modelarstwo:( (w co ja się wpakowalem... :shock: )" - No jak to - w pasmo nieustającego szczęścia zwanego małżeństwem Nie przejmuj się, to wcale nie takie złe. Choć był czas że moja Pani Żona coś zaczęła szumieć na modele. Pokazałem jej panów pod monopolowym - i zapytałem czy wolałaby męża z np. takim, znacznie popularniejszym i godniejszym dorosłego człowieka hobby.. Trafiło do wyobraźni że hej. Na szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SCRUBBY Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Pokazałem jej panów pod monopolowymMuszę Ci przyznać, że zapodałeś Szanownej Małżonce PRAWDZIWE ultimatum ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_W Opublikowano 30 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2008 Tom - dobre radio wybrałeś. Ja i tato latamy na takich 2, że nie wspomnę że niemal od początku ja, a gdzieś tak od połowy "kariery" modelarskiej tato latamy tylko na Graupnerach... Najpierw FM-314, potem MC-10, MC-12, teraz MX-16s - warto było wyłożyć kasę na to radio. Mnie udało się kupić 4-miesięczny, używany nadajnik z odbiornikiem SMC-16scan za... 750 zł... Zapożyczyłem się żeby zapłacić, ale i tak nie żałuję ani złotówki ani żadnego wyrzeczenia które się z tym wiązało W żadnym z Graupnerów nigdy nie mieliśmy poważniejszego zakłócenia (oprócz "piknięć" które zdarzają się w każdym radio). Poza tym synteza! Wynalazek na miarę koła W skrócię - gratuluję i witaj w Klubie Zagorzałego Graupnerowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.