tomson Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 myślę że ten pręt odpadnie razem z warstwą miedzi od tej płytki, ale spróbuj tego rozwiązania bo sam lubię się bawić takimi laminatami to będę miał pogląd na przyszłość
bubu Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Najpewniejszą metodą byłoby wklejenie kawałka grubszej sklejki na nosie z wywierconym otworem na goleń , następnie zagięcie końcówki goleni o 90 stopni do środka kadłuba a następnie przykręcenie , za pomocą platikowej spinki do podwozia.W taki sposób kawałek goleni tkwi w otworze co zapobiega jego wachaniu na boki a plastikowa spinka skutecznie mocuje goleń do sklejki. Prosta metoda stosowana w wielu modelach przy podwoziu głównym...
solainer Opublikowano 23 Stycznia 2007 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Może przykreć przednia goleń do wręgi ogniowej o ile to jest wykonalne ?
Krychol RC Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 24 Stycznia 2007 No to chyba Kamil (bubu) podsunął mi najlepszy pomysł. Co to jest ta spinka plastikowa ? PS Czy mógł byś mi Kamilu wytłumaczyć dokładniej na GG ?
bubu Opublikowano 24 Stycznia 2007 Opublikowano 24 Stycznia 2007 Spinka do podwozia taki skrót myślowy ...To chyba nie ma po prostu innej nazwy. Chodzi generalnie o to co jest pod linkiem http://www.modelarski.com/index.php?page=product&id=3007
Krychol RC Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2007 Chciałbym dzisiaj sobie polatać ale jak widać jest dużo śniegu więc kółka na nic się nie zdadzą.Więc pomyślałem o płozach do lądowania na śniegu u tu te pytanie jak je zrobić. Jaką dać szerokość ,długość ,z czego je zrobić i jak je wygiąć (bo na początku są zagięte)?
a_skot Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 ...pomyślałem o płozach do lądowania na śniegu u tu te pytanie jak je zrobić... Dopiero Cię broniłem :wink: Krychol, zanim zadasz pytanie, sprawdź czy nie ma na forum już interesującego Cię tematu, a ten akurat jest. Masz go tutaj
Łukaszeq Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Albo zajrzyj do planów !!!! TAM wszytko jest !!! w skali 1:1
Krychol RC Opublikowano 25 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zrobiłem tak jak było w planach ale trochę zmieniłem mocowanie. Szerokość i długość ta sama. Płozy zrobione z sklejki 2mm. Oto zdjęcia: PS Na zdjęciach widać pełno kłaków ponieważ pies kłaczy jak niewiem :evil:
elektron Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Dobrze ze wstawiles foty a nie kolejne pytanie bo juz sie na Ciebie szykowalem :evil: Bez obrazy ale nikt tu nikogo za reke nie bedzie prowadzil - trzeba urzywac wlasnej mozgownicy !! Google to potega !
Patryk Urban Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Założe się że na planach było mocowanie ze sklejki ? Nawet jeśli nie to ci się przy pierwszym lądowaniu ułamie
Łukaszeq Opublikowano 25 Stycznia 2007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 masz racje kolejne nie doczytanie
Krychol RC Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2007 Wczoraj latałem i się odkleiło ponieważ było wklejone na CA a dzisiaj skleiłem na POXIPOL.
Patryk Urban Opublikowano 26 Stycznia 2007 Opublikowano 26 Stycznia 2007 jak zawsze nas posłuchałeś :thumleft: :roll:
Krychol RC Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dzisiaj latałem w dużym wietrze i model strąciło na glebę i wyrwało mu wręgę silnikową . Teraz jak zrobię nową wręgę to od razu z skłonem w bok i dół.
Krychol RC Opublikowano 26 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 26 Stycznia 2007 No i skłon zrobiony jak wyschnie klej to pokaże foty.
Krychol RC Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2007 Oto zdjęcia po naprawie: PS Może na zdjęciach skłonu zabardzo nie widać ale jest dosyć duży.
Krychol RC Opublikowano 27 Stycznia 2007 Autor Opublikowano 27 Stycznia 2007 Patrząc od tyłu i od góry to jest w prawo.
Artur z kołobrzegu Opublikowano 27 Stycznia 2007 Opublikowano 27 Stycznia 2007 niewiem jak wy ale ja na tej fotce skłonu niewidze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.