Mikolaj.waw Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Poszukuje ładowarki do ok 130zł( tak tak wiem imax b6 ale słyszałem że się grzeje. Dlatego znalazłem to http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__64345__Turnigy_Accucel_6_80W_10A_Balancer_Charger_LiHV_Capable.html co myślicie ? A ta ładowarka eco 6 to dobra czy nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 23 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2015 A ta 80w to jaki zasilacz dać? Ten od komputera może być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zycior Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Każda ładowarka się grzeje przy prądach dochodzących do granic ich specyfikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ale słyszałem że imax to jak ładuje pakiet 5200mah to już z tą temperaturą to nie za ciekawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ok 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Ok głownie chodziło o ten zasilacz. Głownie chodziło mi o ten zasilacz. Columb co to ma niby znaczyć, przeskadzam ci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo1 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 accucell-a polecam o ile nie będziesz ładował 6-cio celowych pakietów albo 2ch pakietów 3 celowych jednocześniemam accucella 6 starszej generacji (moc 50w). Przy pakietach 3s max prąd ładowania wynosi ok 3.3A, przy 6s ok 1.9A przy ładowaniu pakietów 2200 prądem 1c (2.2A) ładowarka zimna, dopiero gdy zbliżamy się do max wydajności zaczyna ogrzewać dom max prąd rozładowywania to 1a, przy pakiecie 3s wychodzi ok 0.5A i też sie nagrzewa Zasilam w zależności od sytuacji zasilaczem do laptopa (max 2A) oraz przerobionym zasilaczem komputerowym ATX (do 9A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Spokojnie ja będe na początku ładował pakiet do 1800 mah pojemnosci i o 2 celach czy 2s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filo1 Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 to nic więcej nie potrzebujesz niż accucell, nawet się nie spoci. Mógłbyś 2 takie pakiety równocześnie ładować i też byłoby ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2015 Columb co to ma niby znaczyć, przeskadzam ci? Skąd, broń Boże. Piszta co chceta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Mikołaj, po pierwszym ładowaniu sprawdź sobie jakimś godnym zaufania miernikiem napięcia pakietu i poszczególnych cel. Ładowarki czasem mają niewiarygodne wskazania. Pogarsza to żywotność pakietów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikolaj.waw Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2015 Masz ok 100zł na ładowarkę, a próbujesz wybierać jakbyś miał 500 Wszystkie te ładowarki są na jedno kopyto. Oj tam oj tam . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayster8405 Opublikowano 18 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2015 jak nie masz czym mierzyć kup sobie takie coś, jest tanie, posprawdzasz sobie pakiet i do zabudow w modelu. http://boble.pl/p/609/12728/buzer-miernik-napiecia-z-wyswietlaczem-elektronika.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi