Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Zrobiłem przed 19-tą (wreszcie ustał wiatr) 2 loty Sky Surferem z brelokiem na pokładzie. Podekscytowany podpiąłem kamerkę do TV i ... mam dwa klipy i oba z około 35 minut lotu nagrały jedynie 2:25 pierwszy i 2:21 drugi. Coś mnie niepokoiło już po pierwszym locie bo odruchowo nacisnąłem przycisk do wyłączenia nagrywania i nic się nie stało, diody nie świeciły. To samo za drugim razem.

Coś się w niej musiało zresetować bo data wróciła do 2012 roku, to może i długość klipu została zresetowana. Podpiąłem do komputera by ponownie skonfigurować i długość klipu niby ustawiona na 40 minut.

Czy ktoś się spotkał z podobnym objawem ? Raczej nie biorę pod uwagę słabej baterii (przed lotami kamerka była naładowana a po pierwszym klipie 2:25 raczej by nagrała sekundy a nie ponownie 2:21 po drugim załączeniu). Mam nadzieję, że to nie to samo co miałem w wersji V2 - usterka i zaczęła się wyłączać od nawet drobnych wibracji ..

Gdzie i czego szukać ? :)

Pozdrawiam !

EDIT:

Po resecie konfiguracji data wróciła do normy, test nagrania na biurku bez wibracji i po 2:23 to samo, koniec klipu :(

Opublikowano

Witam !

Zrobiłem przed 19-tą (wreszcie ustał wiatr) 2 loty Sky Surferem z brelokiem na pokładzie. Podekscytowany podpiąłem kamerkę do TV i ... mam dwa klipy i oba z około 35 minut lotu nagrały jedynie 2:25 pierwszy i 2:21 drugi. Coś mnie niepokoiło już po pierwszym locie bo odruchowo nacisnąłem przycisk do wyłączenia nagrywania i nic się nie stało, diody nie świeciły. To samo za drugim razem.

Coś się w niej musiało zresetować bo data wróciła do 2012 roku, to może i długość klipu została zresetowana. Podpiąłem do komputera by ponownie skonfigurować i długość klipu niby ustawiona na 40 minut.

Czy ktoś się spotkał z podobnym objawem ? Raczej nie biorę pod uwagę słabej baterii (przed lotami kamerka była naładowana a po pierwszym klipie 2:25 raczej by nagrała sekundy a nie ponownie 2:21 po drugim załączeniu). Mam nadzieję, że to nie to samo co miałem w wersji V2 - usterka i zaczęła się wyłączać od nawet drobnych wibracji ..

Gdzie i czego szukać ? :)

Pozdrawiam !

EDIT:

Po resecie konfiguracji data wróciła do normy, test nagrania na biurku bez wibracji i po 2:23 to samo, koniec klipu :(

Stawiał bym na baterię - miałem podobne objawy.

Opublikowano

Kiepsko .. Jakim napięciem jest zasilana kamerka ? Czy traci config po odłączeniu zasilania ? Może jej doprowadze napięcie z odbiornika przez stabilizator (spodziewam się około 3V, ale trzeba sprawdzić).

Opublikowano

To nie bateria ..

Morduję się od świtu, wgrałem nowy firmware + nową wersję softu i nic się nie zmieniło. Format karty też nie pomógł. Co ciekawe nagrywa zawsze 102 MB i się wyłącza. Nie mniej, nie więcej tylko akurat 102 z kawałeczkiem (ten kawałeczek się delikatnie różni). Ostatnia rzecz, którą planuję zrobić to włożenie innej karty, ale nie wierzę, że coś się zmieni.

EDIT:

Na drugiej karcie to samo ... Włączam nagrywanie, żółta dioda miga i po jakimś czasie gaśnie. Czerwona 3 razy mrygnie i koniec. 102 MB nagrane kolejny raz. Chyba się poddam.

Opublikowano

Pamiętam jak walczyłem ze swoją.

Te breloki to coś, co powinno się zacząć masowo reklamować (zwracać) i wtedy cena poszłaby w górę, ale i jakość też.

Najgorsze, że to g... jest praktycznie nienaprawialne i trzeba kupić kolejną kamerę.

Jeszcze do niedawna rozważałem zakup kolejnego breloka, ale co czytam o takich problemach jak Twoje Kacper, to mnie odrzuca.

Opublikowano

Racja .. jak nie uporam się z problemem to będzie ostatni brelok z tej serii i zacznę się rozglądać za inną nawet kosztem wyższej ceny. Dopiero co ją chwaliłem a tu masz .. przestała działać.

Opublikowano

Gorąco doradzam Ci kupowanie w Polsce (Anglii), żeby łatwa była reklamacja. Odeślesz do sklepu, naprawią/wymienią/zwrócą kasę i nie jesteś do tyłu (poza czasem oczekiwania). A jak nie, to za jakiś czas Chińczyk znowu będzie przeliczał Twoją kaskę :P , bo kupisz kolejną kamerkę, bo reklamowanie poprzedniej to męka i absurdalne koszty.

Opublikowano

Obie kupowałem w sklepie w UK, nie bawią mnie zakupy z za świata by "zaoszczędzić" 10 zł a potem się pierdzielić. Reklamować też nie będę bo już się "spłaciły" a tak to jeszcze opłaty wysyłkowe itp.

Opublikowano

Brelok działa ;) pierdoła jestem i tyle, jednak to była bateria a 102 MB widocznie ustawione w sofcie na jakiś próg.

.. no więc tak .. ;)

W wersji V2 miałem tak, że po dołączeniu do USB od razu pojawiała się zielona dioda i się ładowała. Jeżeli chciałem by komputer ją zobaczył musiałem nacisnąć większy przycisk na 10 sekund, potem plum-plum i zapalała się czerwona dioda.

W wersji V3 miałem tak samo a po aktualizacji softu .. no i tu jest pies pogrzebany. Jak dołączam do kompa to od razu jest widoczna przez system i zapala się czerwona dioda. Myślałem, że się wtedy ładuje. Okazało się, że się nie ładuje a jedynie zasila z USB. Muszę nacisnąć duży przycisk na 3 sekundy by ją wyłączyć, zapala się zielona dioda i rozpoczyna się ładowanie. Podładowałem i już nagrywa długie klipy  :) :) :)

Opublikowano

Brelok działa ;) pierdoła jestem i tyle, jednak to była bateria a 102 MB widocznie ustawione w sofcie na jakiś próg.

.. no więc tak .. ;)

W wersji V2 miałem tak, że po dołączeniu do USB od razu pojawiała się zielona dioda i się ładowała. Jeżeli chciałem by komputer ją zobaczył musiałem nacisnąć większy przycisk na 10 sekund, potem plum-plum i zapalała się czerwona dioda.

W wersji V3 miałem tak samo a po aktualizacji softu .. no i tu jest pies pogrzebany. Jak dołączam do kompa to od razu jest widoczna przez system i zapala się czerwona dioda. Myślałem, że się wtedy ładuje. Okazało się, że się nie ładuje a jedynie zasila z USB. Muszę nacisnąć duży przycisk na 3 sekundy by ją wyłączyć, zapala się zielona dioda i rozpoczyna się ładowanie. Podładowałem i już nagrywa długie klipy  :) :) :)

Chyba Ci wyślę mój do serwisu. ;)

Opublikowano

Moją wybebeszyłem z obudowy, wywaliłem fabryczny akumulatorek a podłączyłem inny (700mAh nieco większy od samej  kamerki) teraz ładuję go osobno przy pomocy ładowarki, dzięki temu mam pewność że prądu nie zabraknie.

Opublikowano

Wrocilem z lotów właśnie i nagrało się 34 minuty przed wyłączeniem. Trochę malo, ale ważne ze sprawna. Tez pomyśle o innym zasilaniu.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.