Balirc Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Cześć! :-> Mimo wielu przeciwności losu i tego, że wszystko (dosłownie wszystko…) było przeciwko mnie – udało mi się ostatecznie nagrać i zmontować (moim skromnym zdaniem) dość fajny filmik, który zdążyłem wysłać na konkurs filmów podczas pierwszej tak dużej imprezy w Polsce – Dron Festiwalu. Miejscówka jest naprawdę świetna, pełna zakamarków i ciasnych dziur do przelotów. Można też nacieszyć oko malunkami lokalnych wielbicieli piłki nożnej i taniego browara Niestety, miejsce to jest równie dobre na schadzki, więc dłuższe przebywanie tam mogłoby skończyć się złamanym nosem i podbitym okiem Poniżej krótka historia powstawania tego filmu: Zaczęło się raczej standardowo - od kilku paczek od przyjaciół skośnookich i jednej paczki od gościa , który sprawił, że KFC kojarzy nam się z czymś więcej niż tylko pysznym kurczakiem z fastfooda. W ruch poszła głównie lutownica, dziwnie mała ilość taśmy i trytytek. Po wykorzystaniu opakowania cyny i skręceniu wszystkiego - biegusiem na łąkę – i nic… Wracam – rozkręcam, przelutowuje coponiektóre kabelki, skręcam- Działa! Powrót na łąkę - Nie działa… Po 4 rozkręceniach i takiej samej liczbie skręceń (oczywiście na przemian), dodaniu kilku trytytek, wymienieniu przekręconych śrubek i zużyciu kilku rolek taśmy - wszystko zaczęło śmigać tak jak trzeba i na stałe. Kilka lotów na łące i ustalone – na następny dzień jedziemy polatać „tam”. I od tego momentu, przez następne dwa tygodnie na przemian lało i wiało… W końcu na niebie pojawiło się dawno niewidziane słońce, a drzewa przestały uginać się do ziemi – jedziemy! Latało się naprawdę super - szkoda że tak krótko (<45sekund)… Szczerze mówiąc, troszkę (bardzo troszkę) mnie poniosło i na pełnej prędkości przypieprzyłem w belkę. Echo uderzenia rozchodziło się dobre 10 sekund i myślę, że u niektórych z was było je słychać. Belka to pół biedy… Gorzej, że to była belka na drugim piętrze, a dragonek spadając dał radę zahaczyć jeszcze o piętro pierwsze… Niestety, podczas uderzenia (lub upadku) z mobiusa wysunęła się karta, więc nagrania nie ma… Rama połama, a ja podłamany.. No trudno, zdarza się… Ze łzami w oczach wróciłem do domu, rozkręciłem pozostałości i napisałem szybkie PW do Marbalona. Dwa dni potem, na moim stole leżał już nowy dragonek ( w tym samym kolorze dla niepoznaki - głównie dla niepoznaki mamy ) i nastąpiła szybka transplantacja narządów, która zakończyła się po 3 w nocy, wycieńczając chirurga ostatecznie. Po raz kolejny seria rozkręceń i skręceń, żeby wszystko zaczęło hulać i migiem na łąkę. Leci! Leci! Leci! Spadł?! Co jest… Niestety, okazało się, że podczas srogiego pieprznięcia w tą przeklętą belkę, razem z kartą z mobiusa, zaginęła faza na jednym z silników. Tego wieczoru, pobliskie nadajniki GSM były czerwone od przepracowania… Po wykonaniu miliona telefonów udało się znaleźć odpowiedni silnik – godzina 23:15 – jedziemy po niego… W domu, kolejna transplantacja. O dziwo! Tym razem wszystko działa! Czasu coraz mniej, więc postanawiamy oblot wykonać już w naszej miejscówce. Wszystko działa i pracuje jak marzenie! Po wylataniu kilku pakietów i spotkania się z wizją podbitego oka, wracamy do domu – jutro powtórka! Na następny dzień(sobota) od samego rana latamy. Niestety, przez noc spędzoną w bagażniku kopter się chyba przeziębił i ma drgawkę, albo obrażony czy co… Gorzej jak z babą… No nic, nie ma czasu na przeróbki, będzie jak będzie( no i niestety te drgawki widać trochę na filmie ). Ostatecznie udało się wszystko nagrać i zmontować i patrząc na problemy jakie mnie spotkały, jestem w 110% zadowolony z tego filmu i na pewno jeszcze nie raz wrócę do tej miejscówki. Ten zaledwie 4 minutowy filmik pochłonął mnóstwo mojej pracy, stresu i włosów rwanych z głowy. Dzięki temu, że jestem uparty jak osioł, udało mi się wszystko doprowadzić do końca i nie poddać się ani za pierwszym, ani za drugim, ani za każdym kolejnym razem. Traktuje go więc też trochę jako osobisty sukces! Jeśli podoba Ci się mój filmik i chciałbyś jakoś docenić moją pracę w niego włożoną, to zapraszam do kliknięcia łapki w górę na YT! Jeśli chcesz zagłosować na ten film, to wystarczy że klikniesz i naciśniesz kciuka w górę pod licznikiem wyświetleń, który znajduje się pod filmem. Serdeczne dzięki za wszystkie głosy! A tym czasem, idę odsypiać nocki zarwane przez ostatnie 2 tygodnie! Dobranoc!
Y/F-22 Opublikowano 6 Maja 2015 Opublikowano 6 Maja 2015 Film niezły ale miejscówka jeszcze zajebistsza .... ciekawe czy 200 mW 5,8 wystarczy, żeby latać po całym budynku bez straty obrazu. Te kolumny, okna, piętra i spora przestrzeń kuszą ... pośmigałbym sobie bo takie miejsca mi się najbardziej podobają, muszę coś takiego namierzyć w swojej okolicy.
robertus Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Fajny film, ale brakuje Ci koncówki. Początek fajny, taki trochę generujący klimacik, potem sam lot, brakuje zakończenia spinającego z początkiem. Widzę też chyba inspirację filmami Davida z Rcexplorer, i bardzo dobrze. A co do czasu to tak, takie reżyserowane filmy zabierają mnóstwo czasu, jak robiłem film z chłopakami z ASG to kręciliśmy 5 godzin dla filmu 5 minut. A to był w sumie spontan i wymyślaliśmy na miejscu historyjkę.
Balirc Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 Film niezły ale miejscówka jeszcze zajebistsza .... ciekawe czy 200 mW 5,8 wystarczy, żeby latać po całym budynku bez straty obrazu. Te kolumny, okna, piętra i spora przestrzeń kuszą ... pośmigałbym sobie bo takie miejsca mi się najbardziej podobają, muszę coś takiego namierzyć w swojej okolicy. No u mnie chyba padł nadajnik, bo miałem cały czas szumy, mimo 700 mW 1.2 i w większości było to latanie na czuja ;D Muszę wymienić swój zestaw FPV całkowicie... Fajny film, ale brakuje Ci koncówki. Początek fajny, taki trochę generujący klimacik, potem sam lot, brakuje zakończenia spinającego z początkiem. Widzę też chyba inspirację filmami Davida z Rcexplorer, i bardzo dobrze. A co do czasu to tak, takie reżyserowane filmy zabierają mnóstwo czasu, jak robiłem film z chłopakami z ASG to kręciliśmy 5 godzin dla filmu 5 minut. A to był w sumie spontan i wymyślaliśmy na miejscu historyjkę. W końcówce miało być właśnie złapanie koptera, a potem "poszukiwania" przez kamery monitoringu a mnie nie ma, ale niestety nie mieściłbym się w ramach czasowym regulaminu (procent ujęć nie z drona). Davida nie kojarze, bardziej Charpu i jego Left Behind No niestety filmy tego typu zabierają mnóstwo czasu, no i trzeba na wejściu mieć w miare przygotowany scenariusz i dobrego operatora kamery Cieszę się że film wam się podoba!
mankoot Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 masz mój wykop a filmik spoko, kiedyś jak mnie będzie stać, to też bym spróbował
Xeo Opublikowano 7 Maja 2015 Opublikowano 7 Maja 2015 Dla mnie bomba, mój głos i znajomych juz oddane. Sam niedawno zacząłem zabawę 250tka i teraz składam sprzęt fpv. Mam pytanie latasz na mode 2? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk
Balirc Opublikowano 7 Maja 2015 Autor Opublikowano 7 Maja 2015 masz mój wykop a filmik spoko, kiedyś jak mnie będzie stać, to też bym spróbował Polecam! Super zabawa A potem tylko kase na śmigła Dla mnie bomba, mój głos i znajomych juz oddane. Sam niedawno zacząłem zabawę 250tka i teraz składam sprzęt fpv. Mam pytanie latasz na mode 2? Wysłane z GT-N7100 przy użyciu Tapatalk Dzięki za głosy! Tak, mode 2
Balirc Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 Ponownie zapraszam do klikania "kciuków w górę" !!! Dziękuję za wszystkie głosy!
Balirc Opublikowano 12 Maja 2015 Autor Opublikowano 12 Maja 2015 Jakich gogli używasz ? Starych Fatsharków Base - tego typu http://www.hooked-on-rc-airplanes.com/image-files/fat-shark-base-video-goggles.jpg Ale zaczynają szwankować...
Balirc Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Opublikowano 13 Maja 2015 Zmontowałem kompilacje wszystkich kraks (oprócz tej mega kraksy w belke, bo karta wypadła :-/ ) Najbardziej podoba mi się to opuszczenie głowy ze zwątpienia pod koniec :-D To juz ostatnia okazja żeby oddać głos. Jeśli podoba Ci się mój filmik i chciałbyś w jakiś sposób docenić moją prace, to wystarczy ze poświęcisz mi 15 sekund i oddasz na mnie swój głos! Jeśli chcesz zagłosować na ten film, to wystarczy że klikniesz i klikniesz kciuka w górę który znajduje się pod filmem. Dziękuję za wszystkie głosy!
Rekomendowane odpowiedzi