idfx Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Witam ! Kiedyś coś o tym chyba już było pisane, ale nie mogę odnaleźć. Poszukuję jakiegoś rozwiązania przeciwsłonecznego do okularów. Myślałem o okularach przeciwsłonecznych zakładanych na normalne, ale to średnio praktyczne i wygodne. Może są jakieś dopinane szkiełka itp. ? Po dłuższym spoglądaniu na czyste niebo nawet w przeciwną do słońca stronę zaczyna mi się pojawiać milion białych tańczących kropeczek podobnie jak w efekcie niedotlenienia. Fotochromy podobno zbyt wolno reagują i w sumie nie chcę wydawać na nowe szkła. Jakie rozwiązania stosujecie ? Z wiadomych przyczyn z normalnych okularów nie mogę zrezygnować w trakcie latania. Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Używałem kiedyś nakładek na okulary.Sprawdzały się dobrze. Takie coś. Na szczęście dla mnie te czasy minęły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dzięki Gdzie je kupowałeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cebulator Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Mam podobne, kupiłem u optyka za jakieś 40 zł. Jak dla mnie 4-ro okiego to dobra alternatywa okularów przeciwsłonecznych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dzięki .. rozumiem, że u optyka mam zapytać ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Takie nakładki mają jedną wadę, pojawiają się refleksy między okularami a nimi. Lepszym rozwiązaniem są okulary przeciwsłoneczne typu rowerowego z wewnętrznymi wkładkami korekcyjnymi. Osobiście stosuję nakładki z hk przypinane do czapki z daszkiem. Są duże i mają boczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Coś muszę poszukać koniecznie bo latanie przestaje być przyjemnością ... walczę ze wzrokiem jak mogę, jedno oko -0.7 drugie -1.5 i astygmatyzm. Kąty proste widzę o jakieś 30 stopni inaczej niż normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogutos Opublikowano 18 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Idź na laser tak jak ja i z głowy. Miałem większa wadę niż Ty. Pół godziny i spokój,tak jak włożyłem okulary do szuflady ze trzy lata temu tak tam leżą. Miesiąc temu robiłem badania do przedłużenia prawka (miałem terminowe właśnie ze względu na wzrok) i czytam drugą linijkę od dołu bez kłopotu. Jak mieszkasz w UK to tam to robią "z ulicy" można powiedzieć i taniej niż w PL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
idfx Opublikowano 18 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2015 Dzięki, będę miał na uwadze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi