Skocz do zawartości

Po co jest telewizja?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Faktycznie tak jest że prędzej puszczą wszelkiej maści szmiry i tasiemce tip. z automatu .Mało roboty i tyle . Czy to coś złego że chciałem żeby zrobili relację z zawodów ? Czy programy typu  np. Adam Słodowy to coś złego było? Czy nie mogło by być coś podobnego? dostosowanego do teraźniejszości? Może źle myślę ? Może faktycznie teraz trzeba te przysłowiowe pudło zamienić w obrazek na ścianie i nic więcej ! A czy pan z oddziału TVP Lublin co prowadzi" Było nie minęło"  też jest w błędzie ? Kładąc tgz.lachę na wszystko godzimy się na taki stan rzeczy .Może  trzeba mieć wszystko gdzieś, i tylko patrzeć swego? 

Opublikowano

Marek, byłem kilka lat posiadaczem tunera z nagrywaniem "N-ki" Jego ergonomia była super. Podjąłem jednak decyzję o odłączeniu się od satelity i dziesiątków programów z sieczką i powtórkami, a przede wszystkim odciąłem od tego dzieciaki. 

Większość pudełek do odbioru telewizji naziemnej umożliwia nagrywanie na pendrive. Troszkę trudniej niż w "N" ale można się przyzwyczaić. Przeanalizuj program dostępnych stacji i zakreśl to, co chciałbyś zobaczyć. W moim przypadku jest tego troszkę. Są programy popularnonaukowe, również o Polsce. Od razu odpuść sobie misyjne TVP, szkoda czasu...

• Lubię to 1
Opublikowano

Faktycznie tak jest że prędzej puszczą wszelkiej maści szmiry i tasiemce tip. z automatu .Mało roboty i tyle . Czy to coś złego że chciałem żeby zrobili relację z zawodów ? Czy programy typu  np. Adam Słodowy to coś złego było? Czy nie mogło by być coś podobnego? dostosowanego do teraźniejszości? Może źle myślę ? Może faktycznie teraz trzeba te przysłowiowe pudło zamienić w obrazek na ścianie i nic więcej ! A czy pan z oddziału TVP Lublin co prowadzi" Było nie minęło"  też jest w błędzie ? Kładąc tgz.lachę na wszystko godzimy się na taki stan rzeczy .Może  trzeba mieć wszystko gdzieś, i tylko patrzeć swego? 

Oczywiście nic złego w Twoim pomyśle, ale próba przekonania, że każdy powinien mieć prawo do wystąpienia w telewizji bo płaci abonament jakoś do mnie nie przemawia ;) Zgodnie z Twoim myśleniem, każdy powinien mieć prawo do wystąpień w rządzie bo płaci podatki ?

Opublikowano

Oczywiście nic złego w Twoim pomyśle, ale próba przekonania, że każdy powinien mieć prawo do wystąpienia w telewizji bo płaci abonament jakoś do mnie nie przemawia ;) Zgodnie z Twoim myśleniem, każdy powinien mieć prawo do wystąpień w rządzie bo płaci podatki ?

Ja o czymś innym ty o czymś innym .Ja o tym że szanowna nasza telewizornia powinna też czemuś służyć a nie tylko kto jakie majty dziś założył i czy mu w nich do twarzy czy nie ! I nie oto tu idzie żeby każdy jak mu się zachce leciał błysnąć w szkiełku .Chodzi o podejście do tematu .ŹLE MINIE ODBIERASZ ! Bo jak pokazują że jakiś sławny rolnik wyprodukował wielki owoc lub rybak złowił wyjątkowo dorodny okaz jakieś ryby to nie mogą zrobić relacji z Mistrzostw Polski?

Opublikowano

Kacper, ośrodki regionalne powinny relacjonować to co dzieje się w regionie. Nawet jeżeli "nie puszczą" to powinni wpaść nakręcić materiał. Jakoś z pikników/zawodów na których byłem pojawiło się 10 - 20 s relacji w wiadomościach regionalnych, o telewizji regionalnej (nie TVP) nie wspominając. Cyba, że u Rafała w okolicach tyle się dzieje, że brakuje reporterów i wiadomości z regionu pękają w szwach. Tylko wówczas pozazdrościć.

Rafał, pisaliśmy razem :D

Opublikowano

Kacper, ośrodki regionalne powinny relacjonować to co dzieje się w regionie. Nawet jeżeli "nie puszczą" to powinni wpaść nakręcić materiał. Jakoś z pikników/zawodów na których byłem pojawiło się 10 - 20 s relacji w wiadomościach regionalnych, o telewizji regionalnej (nie TVP) nie wspominając. Cyba, że u Rafała w okolicach tyle się dzieje, że brakuje reporterów i wiadomości z regionu pękają w szwach. Tylko wówczas pozazdrościć.

Ja też jestem takiego zdania, ale chyba mają prawo wyboru ... nie ma tu co podchodzić zbyt roszczeniowo bo się płaci abonament. W taki sposób byłoby więcej syfu w TV niż jest do tej pory (choć ciężko sobie wyobrazić, że może być jeszcze więcej ..).

Opublikowano

Chodzi oto że redaktor z którym rozmawiałem miał to gdzieś ( i daleki byłem, jestem od nastawienia ,że jak się do nich zwróciliśmy to muszą i już)  skwitował że seriale są ważniejsze ! A w mojej okolicy nic takiego się nie dzieje czego by nie ogarnęli w TVP3 

Opublikowano

Ja mam tak jak ktoś już napisał - nie oglądam TV, dzięki temu mniej się stresuję. W domu TV jest, i nagrywarka UPC jest, tylko że coraz mniej ciekawych programów do obejrzenia... niestety.

A ja mam NC + !!! I bardzo mi z tym dobrze, chociaż SS-yny co roku "w ramach promocji" podnoszą mi abonament o dychę, bez najmniejszych szans na odwołanie! SS-yństwo w najczystszej postaci! 

Pozwolę sobie polecić moją metodę - pod koniec umowy dzwonię i składam wypowiedzenie. Następnie przetrzymuję ich (w międzyczasie wydzwaniają i składają oferty, ale wszystkie na wyższą kwotę niż obecna ale z "bonusami") aż do ostatniego dnia przed wygaśnięciem umowy. Wtedy dzwoni pan/pani i okazuje się że można i dodatkowe pakiety/internety otrzymać, i jednocześnie wytargować dużo niższą stawkę.

Opublikowano

A ja mam NC + !!! I bardzo mi z tym dobrze, chociaż SS-yny co roku "w ramach promocji" podnoszą mi abonament o dychę, bez najmniejszych szans na odwołanie! SS-yństwo w najczystszej postaci! Ale mam tę ich nagrywarkę i w tym leży cały ten pies pogrzebany. Nagrywam, co mi się uwidzi i odtwarzam, kiedy mi sie spodoba. I ta największa przyjemność w przewijaniu reklam z największą prędkością 64 i zgadywanka, aby to wyłączyć w odpowiednim momencie. Czysta przyjemność. Gdyby mi jakiś mądry człek doradził, jak tę ich nagrywarkę obejść i kupić sobie własną i ją stosować bez tego pieprzowego abonamentu, miałby u mnie same plusy dodatnie, a ma wdzięcznosfć natychmiast przybrała by barwę złocistożółto-chmielową. I pomyśleć, że jeszcze całkiem nie tak dawno można było sobie kupić kasetę VHS i nagrywać do woli...

Najwyraźniej nie umiesz z nimi postępować. Jestem abonentem od 12 lat , najpierw Wizji TV potem Cyfry + i teraz NC+. Zasada obniżania abonamentu i zwiększania ilości kanałów jest bardzo prosta a mianowicie: zbliża się koniec umowy więc dzwoni koleś z NC z propozycją więc mówisz że nie jesteś zainteresowany bo to jest dno. Potem masz jeszcze ze cztery takie telefony i za każdym razem mówisz że nie jesteś zainteresowany. Potem idziesz i rozwiązujesz umowę. Czekasz do jej końca i na 2-3 dni przed terminem oddania sprzętu dzwoni konsultant i robi Ci ofertę programową i to jest decydujący moment- tu już musi być Twoja inicjatywa. Ja z żoną wycisnęliśmy bardzo dużo ale nie to co chcieliśmy więc powiedzieliśmy że zastanowimy się z zamiarem oczywiście że nie zadzwonimy do tego konsultanta. Nadchodzi dzień oddania sprzętu i masz telefon i wtedy dopiero rozgrywasz ostatnią partię.

Dodam że za 69zł mam multiroom  z dekoderem z HDD , cały pakiet Canal+ , cały pakiet HBO, History, Discovery wszelkich maści i resztę tych kanałów za które musiałbym wywalić pewnie ze 129zł. Błędem jest przedłużanie umowy poprzez jej nie wypowiedzenie. Ten sposób działa od 12 lat a odgadłem tą ich układankę tylko dlatego że nigdy nie zależało mi na przedłużeniu umowy i gotowy byłem na jej rozwiązanie. A jeżeli Ci na czymś nie zależy a ktoś chce Ci to coś wcisnąć to możesz podnosić poprzeczkę wysoko bo i tak nic nie stracisz a tylko możesz zyskać. To tyle w sprawie płatnej TV

Chyba odniosłeś się tam do elekta Dudy. Za BK o modelach też nie widziałem nic, co najwyżej jak dobrze kojarzę jeden z czołowych polskich szybowników wspomniał że nic mu ten kraj nie pomógł a jak własną pracą osiągnął to co osiągnął  to nagle wszyscy sobie o Nim przypomnieli.

Ogólnie jestem za odpolitycznieniem forum nawet z tzw sygnałów podprogowych bo od słowa do draki niedaleko czego jako moderator powinieneś chyba unikać

Edit: od kilku lat zauważyłem że polska TV kręci się niczym wirnik w sokowirówce. Odnoszę wrażenie że służy tylko i wyłącznie do prania ludziom mózgów a z tego co widać idzie jej to całkiem nieźle. Płacąc wymagam. Za moje pieniądze nie chcę oglądać plującego na ludzi człowieka N. czy wciskania głupot o zielonej wyspie bo jak się sięgnęło dna to raczej głębiej się nie da chyba że wywiercić dziurę.Nie chcę oglądać nawoływań szogunów i marudzenia o równości, o  wzrastającym PKB które wzrasta chyba tyko nielicznym itp itd. Planete+ to bardzo dobry kanał, potrafią zrobić mocny dokument nie ukrywając faktów i jeżeli zaczną powstawać takie w polskiej telewizji to powiem ze jest ok.

Opublikowano

Ogólnie jestem za odpolitycznieniem forum ...

... nie chcę oglądać plującego na ludzi człowieka N. czy wciskania głupot o zielonej wyspie bo jak się sięgnęło dna to raczej głębiej się nie da chyba że wywiercić dziurę.Nie chcę oglądać nawoływań szogunów i marudzenia o równości, o  wzrastającym PKB które wzrasta chyba tyko nielicznym itp itd.

Sławek, tym razem odpolitycznienie wyszło Ci średnio :P .

Opublikowano

W końcu właśnie PO TO jest telewizja. Takie opium dla mas. Zaraz się tutaj pokłócimy a tymczasem "ci inni" zrobią swój porządek :D

Opublikowano

Dla mnie telewizja, ta rodzima jest po prostu niczym więc jej nie oglądam. Znacznie bardziej wolę radio internetowe w którym nie słyszę pyskówek tylko muzykę.

Opublikowano

Najwyraźniej nie umiesz z nimi postępować. Jestem abonentem od 12 lat , najpierw Wizji TV potem Cyfry + i teraz NC+. Zasada obniżania abonamentu i zwiększania ilości kanałów jest bardzo prosta a mianowicie: zbliża się koniec umowy więc dzwoni koleś z NC z propozycją więc mówisz że nie jesteś zainteresowany bo to jest dno. Potem masz jeszcze ze cztery takie telefony i za każdym razem mówisz że nie jesteś zainteresowany. Potem idziesz i rozwiązujesz umowę. Czekasz do jej końca i na 2-3 dni przed terminem oddania sprzętu dzwoni konsultant i robi Ci ofertę programową i to jest decydujący moment- tu już musi być Twoja inicjatywa. Ja z żoną wycisnęliśmy bardzo dużo ale nie to co chcieliśmy więc powiedzieliśmy że zastanowimy się z zamiarem oczywiście że nie zadzwonimy do tego konsultanta. Nadchodzi dzień oddania sprzętu i masz telefon i wtedy dopiero rozgrywasz ostatnią partię.

Dodam że za 69zł mam multiroom z dekoderem z HDD , cały pakiet Canal+ , cały pakiet HBO, History, Discovery wszelkich maści i resztę tych kanałów za które musiałbym wywalić pewnie ze 129zł. Błędem jest przedłużanie umowy poprzez jej nie wypowiedzenie. Ten sposób działa od 12 lat a odgadłem tą ich układankę tylko dlatego że nigdy nie zależało mi na przedłużeniu umowy i gotowy byłem na jej rozwiązanie. A jeżeli Ci na czymś nie zależy a ktoś chce Ci to coś wcisnąć to możesz podnosić poprzeczkę wysoko bo i tak nic nie stracisz a tylko możesz zyskać. To tyle w sprawie płatnej TV

Potwierdzam. Ten sposob dziala i w moim przypadku :)

Opublikowano

Celowo bo podprogowo to bym napisał : pewien pan który niedawno wygrał pewne wybory w pewnym kraju itp itd.

Opublikowano

Marek a Wołoszańskiego Sensacje XX Wieku na NG oglądasz

ja z tego ze tv nie mam jestem zmuszony na pewnej stronie internetowej oglądać

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.