TeBe Opublikowano 2 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2015 Przymierzam się w nowym projekcie do takiej benzyny. Przeczytałem internet i nadal głupi jestem. Na początku myślałem o Saito, ale teraz już sam nie wiem. Jeśli ktoś z Kolegów ma doświadczenia i zechce się podzielić, to z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_S Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 http://www.dle-engines.comDziałają jak należy. DA zresztą też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shock Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Tomek...niby banalne pytanie a odpowiedzi zero . Myślę że się nie obrażisz jak napiszę że zapytałeś jak przedszkolak,bardzo ogólnie i typu jakie najlepsze auto za 40 -80 tyś... Jest wiele kryteriów doboru silnika spalinowego min. -makieta,akrobat,holówka, czterotakt,dwusuw ,boxer,budżet - nie podałeś nic.. Generalnie to obecne silniki spalinowe benzynowe sprawują się znakomicie i to zarówno chińczyki jak i firmówki pod warunkiem podstawowej wiedzy odnośnie eksploatacji,regulacji,doboru paliwa(oleju),śmigieł. Wiele zależy też jak trafisz,są silniki tej samej marki które chodzą jakby zupełnie z innej bajki-jeden na kilka sztuk potrafi mocno kaprysić inne chodzić jak "złoto" np DLA 56. Jest wiele uwag do Saito benzynowych szczególnie tych w mniejszej pojemności np.FG 20 i to w większości prawda ale ja mam taki silnik w dwupłacie i chodzi bezproblemowo . Typowe silnik dla "ludu" to DLA,DLE,RCGF,JCEVO,dla bardziej wybrednych ZDZ,MVVS,MOKI.OSMaX i dla wymagających DA czyli najdroższe, choć są i jeszcze lepsze ,w produkcji jednostkowej i cenach z "kosmosu". Jest też wiele pochodnych marek najczęściej chińskich. Z każdego będziesz zadowolony jeśli będzie dobrze dotarty,właściwie wyregulowany,nie przegrzany. Nie ma chyba osoby która wskazała by Ci najlepszy silnik w Twoim pytaniu bo po pierwsze spory rozrzut pojemności,nie wiadomo też do czego. Sam miałem do czynienia z wieloma silnikami,od dłuższego czasu latam na chińczykach typu DLE 55 ,DLA 116 ,MLD 35 ,DLA 58 i mogę wypowiadać się tylko w samych superlatywach. Ogólnie temat rzeka, dużo osób ma swoje doświadczenia,ulubione marki,generalnie spróbujesz benzyny to żarka odejdzie w odstawkę . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robas69 Opublikowano 3 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2015 Tomek, kup sobie zdz 80. Z rozrusznikiem na znanym portalu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi