jpd Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Mam podejrzenie ze masz zle ustawiony model w nadajniku. Z reguly to bibibibibi oznacza ze nie masz na kanale podanego minimalnego sygnalu tylko jakis od beretu. Podepnij serwo na kanal na ktorym masz miec gaz pomachaj dragiem od gazu i bedziesz mial odpowiedz. Jesli to juz sprawdzisz i bedzie ok musisz zaprogramowac w regulatorze zakres ruchu drazka - jak to sie robi to powinno byc w instrukcji. Po tych krokach powinno dzialac. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 1
Francka Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Miałbyś tester serw to byś sprawdził bez problemu , przynajmniej byś wiedział czy regulator działa , a potem rozkrecał aparature 1
Mozart Opublikowano 12 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2015 Święta racja była z tą błahostką! Tak jakoś zapadł mi w pamięć numer innego kanału niż właściwy dla regulatora i właśnie złe podpięcie okazało się przyczyną tego całego zamieszania. Dzięki pomysłowi Piotra nie idę spać w depresyjnym nastroju. Tak więc jutro oblot. Jeszcze raz Wszystkim dziękuję za pomoc. Cieszę się, że zawsze znajdą się ludzie na tym forum, którym nie szkoda czasu na pisanie i przez to na bezinteresowną pomoc
endriuRC Opublikowano 12 Czerwca 2015 Opublikowano 12 Czerwca 2015 Kurcze szkoda że teraz zauwazyłem bo i ja bym ci coś doradził a może bym strzelił w 10-siatkę. Udanego jutro oblotu i PAMIĘTAJ bez filmiku nie liczy się oblot . 1
Mozart Opublikowano 13 Czerwca 2015 Autor Opublikowano 13 Czerwca 2015 Strasznie u mnie wieje wiatr i pewnie nie dojdzie do oblotu... Chciałbym się jeszcze zapytać czy to programowanie zakresu gazu (gaz na maxa, włączenie zasilania modelu, gaz na 0%) muszę dokonywać każdorazowo przed lotem?
jpd Opublikowano 13 Czerwca 2015 Opublikowano 13 Czerwca 2015 Nie nie musisz. Podlqczasz na gaz 0 i juz. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka 1
Rekomendowane odpowiedzi