poharatek Opublikowano 1 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 To bardziej chyba chodziło, że wychylenia dla sterolotek jako SW - 100% x, jako lotek - 70%x. Pytanie za 10pkt jest - ile to x wynosi? U mnie wychylenia są następujące SW +/-35mm, lotki +/-25mm, z tym, że ja mam dodatkowo uruchomione stery na motylku no i sterolotki według projektu RcPowers maja inny kształt i są bardziej skuteczne. Do tego dołożone jest EXP 50. Na takich ustawieniach reaguje bardzo żwawo i przy dużych prędkościach (a skubany potrafi popinkalać) trzeba uważać z wychyleniami drążków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Ustawiłem po 100% na lotki jak i na SW i teraz wychylenia mam 40mm w najszerszym miejscu powierzchni sterowej. Tak chyba zostawię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Poddaję się, tak wiem już kolejny raz poprzednio przy Grippenie, ale samoloty odrzutowe chyba nie są mi pisane bo Nigthawk był moim czwartym i żaden nie latał chociaż były budowane i wyważane według planów. Wrócę chyba do samolotów typu TOTO-1, Funbat itp bo takie mi wychodzą i latają najlepiej. Bardzo żałuję, ponieważ samoloty odrzutowe zawsze bardzo mi się podobały i o nich marzyłem, ale nie będę na siłę się w nie pchał żeby się do końca nie zniechęcić do RC, a tak skończyły się dzisiejsze próby oblotu. Samolot rzucam w kąt a relację z budowy i remontu zawieszam.Jeżeli ktoś chce to może pokazywać tutaj swoje F117, będzie mi bardzo miło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 3 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 Bo budujesz trochę dziwne konstrukcje. Zbuduj MiG-25 takiego jak ja robiłem, nie ma siły aby nie poleciał i do tego górnopłat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 3 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2015 No spróbuję, ale na razie chciałem posiedzieć trochę TOTO-2 z profilem KFm tylko szukam jakiegoś darmowego programu do rysowania 3d coś w stylu Autocad. Może mogli byście coś polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 5 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2015 Plany Mig'a-25 którego mi polecił robertus właśnie się drukują, w tygodniu postaram się kupić depron. Tak że trzymajcie za mnie kciuki bo jak on nie będzie latał to się załamię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Mig już zrobiony , i nawet już oblatany, i w końcu odzyskałem chęci do modelarstwa .Film z oblotu wstawię dopiero wieczorem ale moje wrażenia są pozytywne, chociaż trudno go było na początku okiełznać bo bardzo agresywnie reagował na stery i strasznie nim "rzucało" mimo, że na dole prawie wcale nie wiało. Już wiem że wychylenia ograniczę do 50%. Wyposażenie mam to samo co w Nigthawk'u z wyjątkiem śmigła które przyciąłem na tyle aby nie haczyło o boczne ścianki kadłuba, czyli teraz ma jakieś 6.5 cala. waga do lotu to 412g. To chyba na tyle jeżeli chodzi o dane techniczne, jeśli chcecie wiedzieć coś więcej to śmiało pytajcie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Gratuluję, tak trzymać! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Napisz jaki masz silnik/smigło w tym Migu, buduję teraz Mig-29 (smigło pchające) i nie wiem jaki zestaw dobrać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Oto film z oblotu 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 12 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Napisz jaki masz silnik/smigło w tym Migu, buduję teraz Mig-29 (smigło pchające) i nie wiem jaki zestaw dobrać.Wyposarzenie mam to samo które opisałem w pierwszym poście tego wątku. A jakiego miga robisz,też sylwetkowiec ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mozart Opublikowano 12 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2015 Z jakiego materiału (mm?) i gdzie dokładnie został nabyty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Zrobiony z jasnoszarego podkładu pod panele firmy Cezar o grubości 6mm chociaż zdarzało się że niektóre płyty miały nawet po 6,8 mm. A kupiony został w lokalnym sklepie budowlanym. Dodam jeszcze ze ten podkład jest obustronnie gładki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo1822 Opublikowano 13 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Wyposarzenie mam to samo które opisałem w pierwszym poście tego wątku. A jakiego miga robisz,też sylwetkowiec ? Nie doczytałem, faktycznie jest napisane. Buduję Miga z tych planów: http://www.parkjets.com/mig-29-jb/single-gallery/4283411 ale mało czasu i budowa się ślimaczy, poza tym mój "depron" (podkłady Cezar 5,5mm) jest jakiś wiotki i muszę kombinować jak go usztywniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 13 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2015 Jak zmieścisz się z wagą w granicach 500g to taka konfiguracja jak moja powinna dać radę. A jeżeli chodzi o usztywnienie deprou to można okleić papierem na wikol albo okleić folią overcover. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 16 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Dzisiaj udało mi się znaleźć kogoś kto mi porobi zdjęcia w locie Lata się świetnie i niskie przeloty też fajnie wychodzą. Robertus serdecznie dziękuję za polecenie tego świetnego samolotu i za pomoc w odzyskaniu chęci do latania. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 16 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2015 Spoko. Cieszę się z Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 21 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2015 Dzisiaj trochę polatałem z kamerą na pokładzie jutro zamieszcze film Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi0908 Opublikowano 22 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi