prezes_wojtek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 "Japanese Imperial Army & Navy Aircraft Color, Marking" https://www.dropbox.com/s/atjd23anuikqc7a/Japanese%20Imperial%20Army%20-%20Navy%20Aircraft%20Color%20-%20Marking.pdf?dl=0 Żałuję że nie trafiłem na tą książkę zanim pomalowałem swoje Zero, ale pewnie się jeszcze przyda innym forumowiczom. Zawiera komplet schematów kamuflażu i oznaczeń eskard dla chyba każdego japońskiego samolotu z tego okresu. Książka jest po japońsku, ale są dopiski po angielsku z którego lotniskowaca pochodziła dana eskadra. Jedyna niewiadoma dla mnie to gdzie Japończycy malowali oznaczenia zwycięstw powietrzynch: widziałem co najmniej 4 miejsca i sposoby na oryginalnych zdjęciach, więc domyślam się że każda eskadra miała własny patent. Na samolotach ich największych asów (Hiromichi Shinohara, Hiroyoshi Nishizawa czy Saburō Sakai) nie widziałem w ogóle żadnych znaczeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 To Ty masz Zero? Musimy się kiedyś spotkać na Chudoby i polatać w szyku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes_wojtek Opublikowano 24 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Pozestrzeliwujemy z nieba te wszystkie imperialistyczne Mustangi czy Spitfirey które się tam teraz kręcą 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emhyrion Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Oby nie moje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszek-bart Opublikowano 24 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2015 Malowania konkretnych asów lotnictwa japońskiego i nie tylko przedstawiają książki Wydawnictwa Osprey z serii "Asy " Jest osobna książka o asach armi i marynarki . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 7 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2017 ma ktoś kabinkę do zero? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek996 Opublikowano 5 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2018 Witek , oczysc skrzynke. Mam dla Ciebie wiadomosc . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witold_pi Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 wyczyściłem sorki ze dopiero dziś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi