Mitar Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Zależy też jaką płytkową się ma, bo ja mam taką która teoretycznie ma lepszy obraz (bardziej wyraźny) i szerszy obraz, ale często latam z widoku na mobiusa bo po prostu lepiej zachowuje się wieczorem oraz przy przejściu z ziemi na niebo, i na odwrót. Podejrzewam ,że Sony o której pisałem załatwi sprawę i mobius zostanie tylko do nagrywania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Hej tam, Jak sytuacja, postępy w odbudowie i wogóle ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 7 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 No właśnie jakoś ucichło tu, chyba wszyscy popadli w sen zimowy i czekają do wiosny Ja ciągle zastanawiam się co złożyć , z jednej strony boje się ,że jak mi coś padnie na jednym ramieniu to murowany kret a z drugiej strony jakoś nie przekonuje mnie hexa czy inny układ. Raczej odbuduje na tej samej ramie, zastanawiam się tylko nad wymianą silników. Na tapecie są: - DJI E300 2212 - SunnySky X2212 KV980 - Emax XA2212 980KV Pierwsze są droższe ale pewne, ciekawe tylko czemu nie można ich kupić na stronie producenta. Drugie są tanie ale tu boje się podróbek (Chińskie portale) O trzecich nie mam zdania, plus że można je łatwo w polskich sklepach kupić. Chyba że możecie coś innego polecić w podobnych cenach i łatwo dostępnych? Ps. Wiem już jaka była wina mojego kreta, jeden z goldów przy regulatorze się urwał. Muszę tym razem to wszystko jakoś lepiej zabezpieczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 8 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2015 Jak już pisałem, do mojej 480'ki zamontowałem DJ13 920KV. I muszę powiedzieć sprawują się doskonale. Bardzo ładnie pracują, żadnych problemów. I oczywiście nie nazwał bym ich ........... oryginalnymi DJI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 cyt "No właśnie jakoś ucichło tu, chyba wszyscy popadli w sen zimowy i czekają do wiosny ;)"Jak to się nie dzieje, ja właśnie zimą tworzę bo lata szkoda na sklecanie Tym razem specjalne zamówienie od syna, ma coś być do 2tys, więc będzie, a w cenie zmieści się FPV, gimbal, kamera, zasięg do 1,5km RTH i te inne pierdoły które młode tygryski tak kochają, oczywiście na Nazie V2 Z silników polecił bym jeszcze te http://www.goodluckbuy.com/4x-ld-power-mt2212-920kv-brushless-motor-cw-ccw-for-dji-phantom-f450-f550-multi-rotor-black.html bo jeżeli to nie są E-300 to coś bardzo blisko, a nawet zaryzykuję stwierdzenie że to samo tylko bez "drogiego" napisu DJI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Jak już pisałem, do mojej 480'ki zamontowałem DJ13 920KV. I muszę powiedzieć sprawują się doskonale. Bardzo ładnie pracują, żadnych problemów. I oczywiście nie nazwał bym ich ........... oryginalnymi DJI A gdzie je kupowałeś? Z silników polecił bym jeszcze te http://www.goodluckbuy.com/4x-ld-power-mt2212-920kv-brushless-motor-cw-ccw-for-dji-phantom-f450-f550-multi-rotor-black.html bo jeżeli to nie są E-300 to coś bardzo blisko, a nawet zaryzykuję stwierdzenie że to samo tylko bez "drogiego" napisu DJI. A jeszcze pamiętam jak koniecznie mnie namawiałeś na oryginały A te co wklejasz teraz masz osobiście? Jeśli tak to z tej aukcji kupowałeś? Ja zastanawiałem się nad czymś lepszym żeby nie mieć problemów z wibracjami wyważaniem i hałasem, bo te co kupiłem to tylko 2 fajnie i cichutko chodzą, jeden jest w miarę znośny ale ten 4 to już hałasuje i wibruje. Da się latać ale sam fakt wkurza. Trochę się na siebie wkurzam, że go od razu nie zareklamowałem, bo Chińczyki z alliexpresu idą na ręke. No cóż kupię kolejne 4 i w razie czego jak mnie najdzie na hexe to będzie jak znalazł z tymi dwoma cichymi co mam PS. Przemku koniecznie wklej fotki i filmik jak zbudujesz, zawsze mnie ciekawiły koptery na zabudowanych ramach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Ja zdania nie zmieniam, zakładaj E-300 i zapomnisz wymawiać słowo silnik, te co podałem z linka porównywaliśmy z kolegą z oryginałami i wyglądało to na to samo tylko z innym napisem, czyli jakość naprawdę OK. Bliskie oryginałowi mogą być jeszcze te http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__66405__MultiStar_350_to_450_Frame_Size_2212_Combo_Set_With_Self_Tightening_Propellers_CW_CCW_Set_Of_2.html?strSearch=multistar%202212 jeżeli mówimy o silnikach do 450 i wagi 1500-1600g można na nich latać na śmigłach 10'. Te tanie wynalazki które oferują niektóre chińskie sklepy założyłem raz i powiedziałem sobie: nigdy więcej, można robić doświadczenia w samolotach ale nie w czymś co spada jak cegła Relacja z tej "budowy" jest tu http://pfmrc.eu/index.php?/topic/57526-fpv-z-czym-to-si%C4%99-je-dron-kamera-aparatura-google/ post #16 tylko takie przekładki to masa roboty, łatwiej i szybciej by było przełożyć na zwykłą ramę 450, jak skończę to oczywiście zaprezentuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 No powiem ci ,że zainteresowałeś mnie tym projektem, a najbardziej tymi 20min lotu na 5200mAh. Jest to możliwe i jeszcze z gimbalem? Ja nawet bez gimbala wyciągne max 15min. Ta rama jest taka lekka? Ile ci całość waży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Całość ok 600g, trzeba doliczyć z 20g na klej i zaczepy (trzeba dorobić) Śmigła, gimbal, kamera Zasilanie Całość powinna zamknąć się w 1200-1300g Jest jeszcze opcja zasilania 2x3000mAh + 70g I opcja podpinania "prawdziwego FPV" z kamerą i zasilaniem, takie FPV w try minuty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 No to powiem ci ,że faktycznie leciutko to wychodzi, powiedzmy że masz gimbal lżejszy o jakieś 100g niż mój ale i tak jest jakieś 350g różnicy. A testowałeś już ten gimbal w warunkach bojowych? możesz polecić? Jedynego co się obawiam przy twoim zestawie to że jak ci to kiedyś spadnie (różnie bywa) to gimbal jak i obudowa idzie do kasacji , a to już nie jest 7zł za wymianę jednego ramienia jak w moim przypadku. Tak na marginesie niezłą kasę można by trzepać na obudowach typowo do rozbudowy DJI1 z miejscem na kamerkę(np ładnie wycięty wybrzuszony plastik) i antenki. A jakby do zestawu dokładali jeszcze układzik do filtrowania zasilania z jednego pakietu do kamerki i nadajnika to nawet bym się nie zastanawiał i brał w ciemno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Gimbal miałem założony w TBS disco i ale zmodyfikowany jako czołowy i zachowywał się poprawnie, ostatecznie zadecydowałem, że TBS nie pędzie woził zbędnych szpejów bo to model przeznaczony do sprawiania przyjemności z czystego latania a nie "kameruństwa". Części do gimbala w razie czego masz wszystkie http://www.banggood.com/Walkera-G-2D-FPV-Plastic-Gimbal-Parts-Motor-Fixing-Mount-G-2D-Z-06P-p-933913.html a na rożnych forach jest chwalony jako budżetowy, lekki i przy stabilnym modelu wystarczający do amatorskich potrzeb. cyt"Tak na marginesie niezłą kasę można by trzepać na obudowach typowo do rozbudowy DJI1 z miejscem na kamerkę(np ładnie wycięty wybrzuszony plastik) i antenki." Chyba się mylisz Michale, takich narwańców już nie ma, ludzie kupują P2, P3 bo chcą mieć ładne lanszafty z wakacji czy ślubów a nie grzebać i poprawiać, tym bardziej, że w P3 już niczego nie poprawisz, pozostaje serwis. W temacie multikoptery modelarstwo zanika i to wszędzie, przejrzyj nasze fora czy RCGroups i masz tysiące postów dotyczących gotowców a relacji z budowy niewiele i mało ludzi tam zagląda, obawiam się że tak będzie niebawem wyglądać całe modelarstwo Zresztą po co się męczyć i grzebać w drucikach kilkanaście dni jak właśnie jest promocja -47% http://www.banggood.com/Wingsland-Scarlet-Minivet-5_8G-FPV-With-HD-Camera-RC-Quadcopter-p-973421.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Pietuh, moje silniki wyglądają doskładnie jak DJI i bardzo podobnie do twoich, kolorstyka zachowana tyle że zamiast DJI na mich jest 'wylaserowane' MarsPower Parametrycznie to samo. Technicznie ....... wygląda, że też . A kupiłem na ebayu taki set 4 sztuki. Kolejne już lecą z Chinowni wraz z nową ramą RoboCat Do tego pójdzie NZAE32 v5, silniczki 2204 2300KV, Smigiełka carbon-fibre 5030 które mam także w Tarocie całość będzie leciutka a do tego doskonale wyglądająca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 To zawsze jest loteria, podałem linki do tych sprawdzonych a RoboCata mam nadzieje że zaprezentujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 11 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 Z pewnością, jak tylko dostanę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Co do silników to moje nawet miały napis DJI . Wczoraj jak robiłem zakupy u naszych chińskich przyjacieli na ich czarną środę to postanowiłem napisać do sprzedawcy moich silniczków. Napisałem ,że nie jestem zadowolony z 2 silników. Odpisali ,że nie ma problemu wyślą je ponownie już bez regli . Zdziwiłem się bo trochę czasu już zleciało. Także wstrzymam się jeszcze z zakupem kolejnych bo te 2 pozostałe chodzą naprawdę dobrze. A jak znów któryś będzie nie tak, to będę reklamował , do wiosny daleko w końcu przyjdą dobre A co do Robocata to prawie go kupiłem, też mi się podoba ale przypomniałem sobie ,że nie umiem jeszcze takimi latać i ta obudowa w całości była by u mnie może jeden dzień Także czekam na relację, może się skuszę za jakiś czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Wiesz co, zauważyłem, że z Chińczykami nie ma takich problemów jak z innymi Jeśli coś nie działa albo się nie podoba, przysyłają nowe Albo mają na tym taką przebitkę, że nie martwią się tylko wolą trzymać klienta albo to jakiś inny rodzaj biznesu :) Ja też od chinoli kupuję. Jedyny minus to czas. Do mnie zwykle 3/5 dni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Przebitkę mają ale oni bardziej walczą o renomę, wiedzą że jeśli będą tak postępować to ludzie będą dużo kupować, a Chińczycy lubią iść na masę. To i tak szybko idzie do ciebie, ja mam tak 1,5tyg do 2tyg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Tak, zwykle jak na początku tygodnia zamówię to przed weekendem dostaję No ..... w końcu to Royal Mail a nie Poczta Polska Chinolki wysyłają szybciutko. Potem dzień dwa podróż a jak tylko RM dostanie paczuszkę to następnego dnia mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 15 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Pomarańczowy Fajtom na 10-cio calówkach Poszukuję starej zużytej, niepotrzebnej baterii do P2, a właściwie tylnej części obudowy tej baterii, może któryś z kolegów jest w posiadaniu takowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Gotowy do lotu z Multistar 5200mAh, gimbalem i SJ4000 tylko tak wieje że loty nawet wiedzmy na miotłach wstrzymały Tu na oryginalnej baterii 2200mAh z białaska. Dojdzie jeszcze 10g na nadajnik FPV Mam zapisane czasy na różnych zasilaniach oryginału P1 więc ciekawi mnie czy ta chałtura coś poprawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi