Mitar Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 Wagowo wyszło fajnie, ma potencjał. Można by się nawet pokusić o test na 2x5200mAh, wyjdzie wagowo tyle co u mnie więc jeszcze moc będzie na tych silnikach. Do nagrywania wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 18 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2015 To jest właśnie dylemat, czy jak mu dodasz paliwa i ciężaru to będzie lepiej , ale przejdzie testy również na Lion 3S2P 12500mAh o wadze 600g. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Z pewnością jak spadnie ... ładniej się roztrzaska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie musiał spadać, jak piękna pomarańczowa rama dostała w palnik na 10-cio calówkach to się silniki wyrwały PS. Szukam ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 O kurcze ... czyli jednak te plastiki nie są takie wytrzymałe. Szkoda bo się szykowała fajna maszyna jeśli chodzi o czas lotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietuh Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 U mnie temat biało-pomarańczowych plastikowych nietoperzy został zamknięty raz na zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 To co teraz? Węgiel ,szkło ? Ja lada dzień dostane nowe silniczki i dokończę odbudowę swojej cegły jak wszystko będzie ok. Na zimę planuje też zbudować drukarkę 3D , do zabawy ale także do wykorzystania w wielowirnikowcach, może jakiś gimbal wysmaruje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrOwA Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Cześć Panowie ja na wiosnę będę składał też pierwszego F450 (e300 i komplet DJI). W chwili obecnej do rozstrzygnięcia zostały kwestie zasilania. Na poczatek będę latał gołym ale jak troszkę funduszy dozbieram to będę chciał dokupić gimbala i fpv. I teraz pytanie czy to wszystko zasilić? 1. Czy kupić pakiet 3s do ok 5000mAh i zasilić z niego wszystko 2. Czy kupić pakiet 4s do ok 5000mAh i zasilić z niego wszystko (przez BECa) 3. Czy kupić pakiet 4s ok 4000mAh i mały pakiet 3s do gimbala i fpv? Jaką polecacie ładowarkę, czy brać imaxa b6 (nie wiem jak będzie sobie radził z tymi lipo 4s) czy uzbierać na jakiegoś reactora? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Jeśli nie robi ci różnica ceny to bierz 4S, tylko sprawdź sobie w specyfikacji silników czy działa na 4S. Ja latam na 3S i też jestem zadowolony. Pamiętaj tylko, że jak dasz 4S o wartości 5000mAh do tego gimbal i fpv to już ta 450 może być wagowo mega cegłą U mnie na 3S na "lekkim" Multistarze mam 1650g, co jest większa wartością niż producent zaleca. Co do zasilania fpv i gimbala to są plusy i minusy rozwiązania z dodatkową baterią. W setupie z 1 baterią: + Ładujesz tylko jedną baterię (wygoda) + Pomiar tylko jednej baterii (Łatwiejsze do pokazania na OSD) + Optymalne wykorzystanie baterii (Latasz do 20% jednej baterii) - Bez dodatkowego filtra możesz mieć zakłócenia. - W razie kreta albo ucieczki, gdy szybko nie znajdziesz modelu, bateria padnie bezpowrotnie (fpv i gimbal szybko wyładują) i może ci to utrudnić/uniemożliwić poszukiwania. W setupie z 2 bateriami: + Nie trzeba dodatkowego filtra + W razie zgubienia modelu bateria od fpv zdechnie ,ale ta droższa podziała jeszcze długo bo sam APM pobiera niewiele.(chyba że się silniki będą kręcić to kicha) - Ładujesz 2 baterie - Mniej optymalne wykorzystanie baterii. Także ja na twoim miejscu bym wybrał mały pakiet 3S 500mAh-850mAh i duży 4s ~4000mAh albo 3s ~5000mAh. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrOwA Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Mitar a w sprawie ładowarki coś poradzisz? Baterie pewnie skuszę się na 2 Ale to pewnie budżet zweryfikuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ja mam redox alpha v2 czyli prawie to samo co imax b6 i jestem zadowolony. Dołożył bym kasę do ładowarki tylko jakby miała możliwość ładowania balanserem 2 albo więcej pakietów jednocześnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Michał, możesz ładować np 2x3S i imaxie B6, potrzebny tylko dodatkowy element Wtedy ładujesz jak 6s, spinasz dwie baterie tworząc jakby sześcio-ogniwowy pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 No tak, nie pomyślałem, że 2 pakiety 3S to po prostu jeden 6S, kabelek zamówiony , dzięki za protip. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobUK Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 My pleasure Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi