meteor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 możesz też wydrukować na folii samoprzylepnej od strony papieru odbicie lustrzane i później wyciąć (ale nie próbował bym tego na drukarce laserowej!) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 foli w mieście przezroczystej nie mam... chyba po prostu nakleję czarne literki na taśmę przezroczystą i przykleję całość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robraf Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Są do kupienia gotowe literki w papierniczym po 1,5zl arkusz. Wielkosci różne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meteor Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 foli w mieście przezroczystej nie mam... nie musi być przezroczysta może byc dowolny kolor jaki sobie życzysz... po prostu drukujesz odbicie lustrzane liter na folii od strony papieru, wycinasz i naklejasz i jest ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja do oklejania modeli używam foli kolorowej Oracal 641 eco. Klej niezbyt mocno klei się do depronu, ale stronę z klejem można jeszcze popryskać klejem w sprayu, np. "Tesa klej w sprayu" i jest ok. Można też kupić arkusze A4 foli samoprzylepnej do zadruku drukarką atramentową. Ja posiadam folię Emtec Inkjet Clear Polyester Film i drukuję na niej skomplikowane grafiki z Corela, no. loga: Castrola, Team'u OMP, 3dBatix, Redbull'a itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Wydrukowałem po prostu napis, wyciąłem literki, przykleiłem je na pasek taśmy bezbarwnej i nakleiłem na lotki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 nie mam piasty, więc inaczej nie zamontuję... Nie możesz odciąć nadmiaru ośki, żeby śmigło mogło się swobodnie odginać? Teraz będziesz łamał śmigła na potęgę... Napisy OK! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Dzięki Ładziak, oszczędziłem śmigieł dziś mimo 2 kretów prosto na dziób hehehe Tylko muszę teraz lepszą gumkę dawać bo raz odpadło śmigiełko... Ogólnie gafa jak nic, nie sprawdziłem jak model będzie skręcał lotkami... czyli zamiast w lewo skręcił w prawo a ja spanikowałem. Przy pierwszym locie nawet tego nie zauważyłem (o zgrozo!), pochłonięty byłem mocowaniem śmigłą bo gumka odpadła (co widać na filmie nr 1) a o to film - http://pl.youtube.com/watch?v=dnZNDm4hQPc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 no to masz zaliczone 2 loty 2 sekundowe :devil: nastepnym razem pamiętaj zawsze sprawdzaj stery przed lotem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 7 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Znaczy ja sprawdzam, tylko to pierwszy model z lotkami i w ogóle zapomniałem by sprawdzić czy lewo oznacza lewo... jutro dalsze boje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_F3J Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Grzechu przybij pione! Ja gdy zrobiłem sobie model spitfire z depronu,i poszedłem oblatać to też zapomniałem o lotkach :/ Model przechyliło na prawą stronę a ja zamiast mu przeszkodzić w tym to jeszcze pomogłem :/ I było po modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Mam tylko jedna prosbe. Zmien ten napis na skrzydle na 3D aerobatics. Bo samolotami to mamy akrobacje, a nie akrobatyke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 sam zaczynałem od shocka ( 1 rok temu) . Przed lotem przesiedziałem na fms dobre 2 dni (w sumie). Pierwszy start: wszystko dobrze, pokreciłem sie w powietrzu jakies 2 min "wyladowałem". Chodziłem tak dumny ze sam wykonałem jeden lot 8). Sklejaj i lec dalej. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2008 Ja i tak podziwiam robotę, bo nie potrafię wyprostować depronu Każdy 6 mm arkusz izofloru jest wygięty, i nie idzie go wyrównać. To czyni go nieprzydatnym... Ładna robota, a co do lotów, to na przyszłość bedziesz wiedział jak działają lotki;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profesorek92 Opublikowano 8 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2008 Ja i tak podziwiam robotę, bo nie potrafię wyprostować depronu Każdy 6 mm arkusz izofloru jest wygięty, i nie idzie go wyrównać. To czyni go nieprzydatnym... To gdzie Ty ten depron kupujesz ?? Ja wygiętego, to jeszcze nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 9 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 Boogie, musiałbym cały napis odrywać, bo to nie jest po jednej literce przyklejane... mam nadzieję, że rozumiesz Extra poleciała, można powiedzieć, że jest to relacja z 1 lotu, bo odwrotnych lotek to nie liczę... Najpierw kilka fotek: Model bardzo prosty w lataniu, jakoś łatwiej niż Zefirem, przy nim to trzeba było czuwać, by się na skrzydło nie zwalił... Extra lata jak akrobat na symulatorze, może wolniutko, może... a i tutaj pies pogrzebany, szybko nie może ;( Silnik za słaby, nie ma mowy o zawisie, czy locie o góry w pionie... Leci ledwie pod skosem, na większą wysokość i tak nie mogłem się wdrapać... (silnik z linka http://rcsklep.pl/product_info.php?cPath=22_55&products_id=179) Beczki kręci pięknie, ale wiele nie robiłem, bo po prostu nie ma mocy by wyjść z opałów... Moje ulubione figury jak narazie na afpd to harrier i rolling harrier. Rollinga spróbowałem raz (w okolicach 1:15 na filmie), wyszedł i to w mojej subiektywnej ocenie nawet miło, jak wyżej - za mało mocy jakby runął do ziemi. Za to harrier.. baa cud miód, pod koniec filmu prawie same harriery z pięknym lądowaniem na brzuszku Ogólnie podsumowując 1 lot: Model prosty w pilotażu, wychylenia były maksymalne, na orczyku nie mogłem przestawić bo mam 1 serwo na lotkach, a aparatura to e-sky więc komputerka ni ma, ale lata toto za ręką 8) Jakbym miał lepszy silnik pokręciłbym coś na większej wysokości, a nie kilka m nad ziemią... Lecz silnik kupię tak i tak, bo po to robiłem model... A oto FILM: http://pl.youtube.com/watch?v=z4z0-gLlo-U komentarze mile widziane, z chęcia wysłucham propozycji silnika... coś taniego, może być z UH, w okolicach max 20$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 bardzo dobre silniki to ray. Znajdziesz je na nastik.pl oraz modele.sklep.pl Kupuj wersje cd najlepsza do shocków. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalg0000 Opublikowano 10 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2008 Bierz AXI 2212/34. Przynajmniej wiesz co kupujesz i na pewno się nie rozczarujesz. Jak nie masz kasy kup wersję silver i tyle. Ten silnik kręci dużymi śmigłami, nawet do 12x6 jeśli nie przeginasz z gazem, a to super sprawdza się w 3d. Można latać wolno i nisko. Model zachowuje się znacznie spokojniej i stabilnie wisi. Poza tym AXi mają wysoką sprawność więc sobie dłużej polatasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 11 Czerwca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2008 Michał, ~110zł to ja nie mam na silnik, za tyle to skompletuję na UH zestaw do nowego modelu . Założyłem tam silnik Zefirowy, 1000kv, teraz ma moc, tylko pakiet ciut małą wydajność ma do niego hehehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 12 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2008 czy w skrzydle rurkę węglową mogę dać od spodu czy musi być od góry?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.