mr.suchy Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Cześć, Podczas składania Extra 300 popełniłem bardzo kosztowny błąd. Składając skrzydła uciąłem nóżki, które były w żebrach skrzydła. W wyniku tej głupoty jedno skrzydło jest na końcu "zwichrowane". Skorygowałem ten błąd poprzez trymowanie modelu. Na lotnisku kolega podpowiedział mi żebym doważył skrzydło na które model przechyla się podczas lotu (jak stery nie są wymtrymowane). Poprzez doważenie miał na myśli dodanie np. 2g czy 5g ciężarka, który stosuje przy wyważeniu kół. Co o tym myślicie ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karambolis8 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Ciężarek da Ci stałe obciążenie skrzydła. Zwichrowanie daje siłę zależną od prędkości. Chyba lepiej trymować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Columb Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 Najlepiej zrób nową połówkę. Jak już to trymowanie "... Zwichrowanie daje siłę zależną od prędkości." - trymowanie też Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Poza płaską płytką, która nie jest płaska pozostałe profile modelarskie są krzywe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RenoFlo Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 ściągnij pokrycie, wyprostuj konstrukcję - rozklejenie, ponowne klejenie, dodatkowe rozpórki, wstawki - pokryj ponownie uważając na geometrię przy napinaniu pokrycia, bedzie dobrze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi