emil1129 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Fajnie żniwa wyglądają z góry, czym nagrywasz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Mobius .... poznaje po charakterystycznie umieszczonej dacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
young Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czyli warto go kupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Czyli warto go kupić. Najlepsza kamerka jakość/cena do sprzętu RC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Tylko teraz straciłem ten sprzęt i kompletnie nie wiem co robić. .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Co się stało? A co do Mobiusa to szczerze polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamillo Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 to się stało http://pfmrc.eu/index.php?/topic/55663-p-osob%C4%99-z-fpv-do-pomocy-przy-znalezieniu-modelu/ Co się stało? A co do Mobiusa to szczerze polecam 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Poproś kogoś z okolicy kto lata FPV aby się przeleciał nad tym miejscem bo z góry lepiej widać, ewentualnie rolnika aby zwrócił uwagę jak będzie "kosił". Ja bym nawet zapłacił komuś za paliwo i usługę. Radzę się pospieszyć bo są żniwa a szkoda aby sprzęt został zmielony przez kombajn Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Mialem bardzo duże szczescie... Dron na autopilocie wyladowal w miejscu nad którym troche latalem wczesniej....dzis znalazl go wujek z kombajna bo chodzilem do kazdego kombajnisty z okolicy. Wszystko sprawne. Jedynie akumulator moze byc do niczego ale niby się probuje ladowac. Ale to tylko akumulator... ja poszedłem w miejsce gdzie widziałem ostatnio na kamerze, a ten leciał z jakieś 50-100m od mojego punktu startowego. Może gdybym nie odszedł to bym go jakoś uslyszal i widział. ..nigdy więcej czegoś takiego. Ulga na sercu jak nie wiem co... Mam nadzieje ze to się nie powtórzy. Dobrze ze biegam to chociaż nie było problemu z szukaniem i wspinaniem na drzewa. Teraz aby sprawa baterii to był leciutko ukurzony od koszenia ale to pikus gdy jest sprezarka. Mobius i nadajnik FPV sprawny, dron nie ma problemu z lotem. Mogę dziękować Bogu i niezawodnym oczom wujka i hamulcom w jego sprzęcie. Jedyne co mnie ucieszyło to działa mocowanie do kamery i jest mało drgan.. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Masz dużo szczęścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Dużo to za mało powiedziane macie jakiś pomysł co zrobić ,, na wszelki wypadek"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SowaFSO Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Poszukaj coś z apką na fona do gpsa gdzie pokazuje na mapie pozycję, mozna jeszcze kupić OSD gdzie ci nanosi parametry lotu wraz z koordynatami pozycji Polecam KFC32FTB w jednej płytce OSD, telemetria, autopilot itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mitar Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Ja się zastanawiałem nad czymś takim http://www.aliexpress.com/item/2014-New-Arrival-GPS-Tracker-TK102B-wall-charger-USB-line-battery-Free-Shipping/1930551494.html Za 70zł mamy tracker ważący 40g który jest w stanie podać pozycję za pomocą sms + (kilka innych bajerów) Wystarczy podładować przed lotem. Trzeba by tylko dokupić jakąś kartę sim z prepaid i doładowywać w razie problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1129 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Na wszelki wypadek, to dobra flaszkę kup wujkowi.Flaszkę na pewno trzeba kupić. Nie ma innej opcji. Po tym wypadku wypadku zaczynam myśleć nad telemetrią do mojego Phantoma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d2f Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2015 Masz film z tego awaryjnego lądowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi