miro-er1 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 polecam te plany początkującym , takim jak ja , bardzo proste FoamCubFuselageVersion2_1400051736.pdf FoamCubHorizontalStab_1397544330.pdf FoamCubLandingGear_1397544449.pdf FoamCubLeftWing_1397544116.pdf FoamCubPlywoodPosterParts_1397544416.pdf FoamCubRightWing_1397544251.pdf FoamCubVerticalStab_1397544352.pdf FT-Power-Pod-Swappable-TILED-PLANS_1360986132.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 4 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2015 wiecej informacji takich jak instrukcje pomocne w budowie w postaci filmikiw oraz plany mozna pobrac z tej stronki, http://flitetest.com/articles/swappable-foamcub-build-and-demo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapitanSOWA Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Wszystkie plany chłopaków z flitetest sa proste I bardzo fajne.Nadaja się idealnie na treedollar foam -czyli nasze x-board czy styroboard. Zwykły depron zwłaszcza taki pod panele nie zachowuje takiej sztywności I wymusza dodatkowe wzmocnienia I zmiany w konstrukcji. Plany z FT sa genialne ale moim zdaniem tylko pod 3dollarfoam. Sam sklejam FT mini scouta I cała magia tych planów polega na wykorzystaniu sztywności tejże pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 U nas takie coś ala 3dollar foam można kupić w sklepach dla plasyków i architektów. Pianka dwustronnie oklejana papierem. Od 3dollarfoam różni się tym, ze ciężko zdjąć papier. Przynajmniej moja wersja tak miała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapitanSOWA Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Zgadza się ,niektóre z naszych odpowiedników sa minimalnie cięższe (mają inną gęstość pianki w środku lub inny rodzaj papieru.Chyba najbardziej zbliżone sa "x foam" z kappy. Te lepsze pianki niestety dostępne sa w hurtowniach tylko w dużych paczkach - ok 24 arkusze B1 (5mm) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Można taką paczkę kupić zbiorowo i podzielić się na którymś pikniku lub rozesłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeBe Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Ja bym się na taki deal zbiorowy pisał. Byle towar był sprawdzony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 5 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2015 zgadzam sie ze nasz depron jest za slaby , ja zrobilem 2 takie egzemplaze FUN FT , pomniejszylem plany o 10%, ale powzmacnialem kadlub oczywiscie na calej dlugosci listwami sosnowymi 3x5 oraz dzwigary mam z balsy 3mm oba w kazdym skrzydle , takze zrobilem tez inne modele z ich planow, powzmaciane byly pretami i plaskownikami węglowymi i daly rade moze wrzuce relacje, ale niewiem czy jest sens, poniewaz podczas budowy nie zrobilem ani jednej fotki , ale dostep jeszcze mam do kadluba i jego konstrukcji takze moze narobie fotek i relacja bedzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Mi udało się kupić 6 szt arkuszy (1.4mx1m) w hurtowni chociaż na stronie pisało że możliwe tylko w paczkach 24. Najlepiej zadzwonić do hurtowni i zapytać o opcję. Ja już mam za sobą 2 spity i niedawno skleiłem dla zabawy ponownie ft3d - wszystkie modele sprawują się bardzo dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 usztywniales je czyms ??? ja oblatalem wczoraj swojego ze zwyklego bialego depronu i lata fajnie i dosc lekko chociaz wazy 770gram z pakietem 1300/3s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magilla Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 usztywniales je czyms ??? To do mnie Mirku? Pytasz o FT3D?Jeśli tak to wszystko zrobione jak przez amerykańskich chłopaków. Ten x-board jest mega mocny. Mój Ft3d z pakietem 1500mah wazy 750g jak dla mnie trochę jednak dużo o jakieś 200g. Lata za szybko. FtSpitfire waży koło 800g z pakietem 2200mah lata szybko ale przyjemnie. Naprawdę fajna zabawka do polatania byle gdzie. Domyślam się że i Cub od FT lata wyśmienicie a do tego jego zrobienie trwa jakieś 2 popołudnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 wlasnie wrocilem z lotow i jestem zachwycony , lata disc szybko jak dla mnie ale jest posluszny , reaguje bardzo dobrze no i ladowanie z klapami naprawde fajowe nawet na sciernisku 20centymetrowym pytalem ogilnie czy wzmacnisz wszystkie te modele czyms. lata troche lepiej niz wyglada filmiki tez mam ale nie bede w dziale PLANY robil relacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Piękoś Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ależ wygląda bardzo fajnie. Surowo, ale i stylowo. Fajowy model. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 dzieki Bartek to taki do szlifowania umiejetnosci , dwa identyczne zrobilem , jeden zapasowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarro_1 Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2015 Jakiej grubości zastosowałeś depron na skrzydłach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro-er1 Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2015 Skrzydla są z depronu 6mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi