dakos Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2015 Witam,Dziś przyszedł mi przewód MINI DIN -> USB , którego podłaczyłem pod aparaturę FLysky FS-I6Coś takiego jak tu : http://abc-rc.pl/Symulator-FlySkyPo kilku godzinach 'meczarni'Aparaturę próbowałem podłączyć według instrukcji z forum pod aparaturę turnigy 9x.Generalnie cały efekt - komputer widzi aparaturę, jednak klikanie jakichkolwiek przycisków, poruszanie gałkami w symulatorze zarówno Clearview i RC Desk pilot nie daje żadnego efektu.Wrzucam screen z programu PPJoy oraz z menadżera urządzeń. Czy ktoś może mnie na kierunkować?Czy wyświetlacz na aparaturze powinien się podświetlać przy ruszeniu gałką? (tak jak jest to w wypadku przycisków)?Aparatura 'pika' będąc podłączona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Odinstaluj to wszystko. Ten kabelek powoduje, że aparatura jest widziana jako joypad w kontrolerach gier. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakos Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Odinstalowałem. Pierwszym podstawowym błędem była próba zrobienia z kabla do wgrywania aktualizacji (symulatora na PC).Trochę poszukałem w internecie, i znalazłem coś takiego :Czy coś takiego będzie działać, nie ma wypisanej firmy Flysky Ale patrząc na złacza jack-din powinno działąć. Jednak wolę zapytać starych wyjadaczy, gdyż nie chce marnować bez sensu pieniędzy.http://www.aliexpress.com/item/New-1set-USB-RC-Simulator-FMS-Adapter-Cable-For-Controller-Futaba-JR-walkera-Helicopter-hot-selling/32455041409.html?spm=2114.01020208.3.2.4PlKNi&ws_ab_test=searchweb201556_7_71_72_73_61_74_75,searchweb201527_4,searchweb201560_9Drugim linkiem jesthttp://abc-rc.pl/Symulator-FlySky - niestety aktualnie nie dostępny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 To z abc będzie działać na pewno. Mam takie. Można też to kupić w HK. Ten drugi link to to samo co w pierwszym poście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakos Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 A ten pierwszy link, z aliexpress?Teoretycznie w zestawie :1 x USB cable for Transmitter with 2.5mm Male connector 1 x Adaptor transfor 2.5mm Female to esky connectorEsky connector to to samo co złaczka DIN jeżeli google nie kłamie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Wiesz, nie wiem jaki masz problem z tym kablem z abc. Ja mam taki sam. Podpinam do laptopa. Wykrywa się standardowy joypad i finał z trudnościami. Ewentualnie jeszcze kalibracja w Windowsie. Potem instalujesz symulator np multiflight Multiplexa. Ustawiasz w symulatorze wejście. To musi działać. Driver wgrałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dmaruh Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Taki sam kabel jak z abc jest dostępny na aledrogo. Wpisz w wyszukiwarce TGY i6 i sie wyswietli. Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dakos Opublikowano 29 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Wiesz, nie wiem jaki masz problem z tym kablem z abc. Ja mam taki sam. Podpinam do laptopa. Wykrywa się standardowy joypad i finał z trudnościami. Ewentualnie jeszcze kalibracja w Windowsie. Potem instalujesz symulator np multiflight Multiplexa. Ustawiasz w symulatorze wejście. To musi działać. Driver wgrałeś? Aktualnie nie mają ich na stanie - to jest mój problem. Dmaruh - dziękuje, szukałem pod wieloma innymi hasłami i nie mogłem znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Czy udało się rozwiązać problem? Też zakupiłem taki kabelek, winda wykrywa jako kontroler PPM, ale nie mogę zrobić kalibracji, w ogóle nie widzi ruchów drążków. Już przewertowałem chyba wszystkie ustawienia w aparaturze (mam ER9X). Kabelek kupiłem od Aliego z expresu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madrian Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Próbowałeś dodać nadajnik jako zwyczajny, nowy joystick 4-ro osiowy? Czasami działa. Automatyczne wykrywanie nie zawsze działa jak trzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micro Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Czy udało się rozwiązać problem? Też zakupiłem taki kabelek, winda wykrywa jako kontroler PPM, ale nie mogę zrobić kalibracji, w ogóle nie widzi ruchów drążków. Już przewertowałem chyba wszystkie ustawienia w aparaturze (mam ER9X). Kabelek kupiłem od Aliego z expresu Zainstaluj sobie darmowy BMI Flight Simulator. Z ustawień z Menu przejdziesz do controls i dalej calibrate. Otworzy się nowe okno do kalibracji joysticka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Przy kalibracji jak wyświetlam "nieprzetworzone dane" to niestety nic się nie zmienia. Ruszam gimbalami przełącznikami i potencjometrami, wszystkie kanały w aparaturze przypisalem do czegoś, a i tak nie działa . Tak że z kalibracją to w ogóle lipa, jeszcze jakieś programy poinstaluję i zobaczę czy coś pomoże. Takie coś się dzieje w widoku symulatora: http://cloud.tapatalk.com/s/5ad1085f7eedb/20180413_213830.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Skalibrowałeś kontroler PPM w windowsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dimmus Opublikowano 14 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2018 No właśnie się nie da. Czytam opis tego kabla co kupiłem i jest tylko kompatybilność do windy xp. Nie bardzo już mam pomysł na konfigurację badziewia. Niedługo i tak chyba w końcu kupię futabę, może tam będzie łatwiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertus Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Mam Windows 10 i taki kabelek plus przejściówka https://abc-rc.pl/Symulator-FlySky Mam też takie coś, bezprzewodowo, i tez działa http://www.irangex.com/IRangeX-FPV-Wireless-Simulator-PWM-PPM-S_BUS-Compatible-DSM2-FRSKY-FLYSKY-Remote-Control-p-5.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi