Skocz do zawartości

FLYSKY-I6 Symulator

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,
Dziś przyszedł mi przewód MINI DIN -> USB , którego podłaczyłem pod aparaturę FLysky FS-I6
Coś takiego jak tu : http://abc-rc.pl/Symulator-FlySky
Po kilku godzinach 'meczarni'
Aparaturę próbowałem podłączyć według instrukcji z forum pod aparaturę turnigy 9x.
Generalnie cały efekt - komputer widzi aparaturę, jednak klikanie jakichkolwiek przycisków, poruszanie gałkami w symulatorze zarówno Clearview i RC Desk pilot nie daje żadnego efektu.
Wrzucam screen z programu PPJoy oraz z menadżera urządzeń. Czy ktoś może mnie na kierunkować?
Czy wyświetlacz na aparaturze powinien się  podświetlać przy ruszeniu gałką? (tak jak jest to w wypadku przycisków)?
Aparatura 'pika' będąc podłączona.
awuy60.png
2rzw5fa.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Odinstalowałem. Pierwszym podstawowym błędem była próba zrobienia z kabla do wgrywania aktualizacji (symulatora na PC).

Trochę poszukałem w internecie, i znalazłem coś takiego :
Czy coś takiego będzie działać, nie ma wypisanej firmy Flysky Ale patrząc na złacza jack-din powinno działąć. Jednak wolę zapytać starych wyjadaczy, gdyż nie chce marnować bez sensu pieniędzy.

http://www.aliexpress.com/item/New-1set-USB-RC-Simulator-FMS-Adapter-Cable-For-Controller-Futaba-JR-walkera-Helicopter-hot-selling/32455041409.html?spm=2114.01020208.3.2.4PlKNi&ws_ab_test=searchweb201556_7_71_72_73_61_74_75,searchweb201527_4,searchweb201560_9

Drugim linkiem jest
http://abc-rc.pl/Symulator-FlySky - niestety aktualnie nie dostępny.

Opublikowano

A ten pierwszy link, z aliexpress?
Teoretycznie w zestawie :
1 x USB cable for Transmitter with 2.5mm Male connector 
1 x Adaptor transfor 2.5mm Female to esky connector
Esky connector to to samo co złaczka DIN jeżeli google nie kłamie.

Opublikowano

Wiesz, nie wiem jaki masz problem z tym kablem z abc.

Ja mam taki sam. Podpinam do laptopa. Wykrywa się standardowy joypad i finał z trudnościami. Ewentualnie jeszcze kalibracja w Windowsie. Potem instalujesz symulator np multiflight Multiplexa. Ustawiasz w symulatorze wejście. To musi działać.

Driver wgrałeś?

Opublikowano

Taki sam kabel jak z abc jest dostępny na aledrogo. Wpisz w wyszukiwarce TGY i6 i sie wyswietli.

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

• Lubię to 1
Opublikowano

Wiesz, nie wiem jaki masz problem z tym kablem z abc.

Ja mam taki sam. Podpinam do laptopa. Wykrywa się standardowy joypad i finał z trudnościami. Ewentualnie jeszcze kalibracja w Windowsie. Potem instalujesz symulator np multiflight Multiplexa. Ustawiasz w symulatorze wejście. To musi działać.

Driver wgrałeś?

Aktualnie nie mają ich na stanie - to jest mój problem.

Dmaruh - dziękuje, szukałem pod wieloma innymi hasłami i nie mogłem znaleźć.

• 2 lata później...
Opublikowano

Czy udało się rozwiązać problem? Też zakupiłem taki kabelek, winda wykrywa jako kontroler PPM, ale nie mogę zrobić kalibracji, w ogóle nie widzi ruchów drążków. Już przewertowałem chyba wszystkie ustawienia w aparaturze (mam ER9X). Kabelek kupiłem od Aliego z expresu

Opublikowano

Czy udało się rozwiązać problem? Też zakupiłem taki kabelek, winda wykrywa jako kontroler PPM, ale nie mogę zrobić kalibracji, w ogóle nie widzi ruchów drążków. Już przewertowałem chyba wszystkie ustawienia w aparaturze (mam ER9X). Kabelek kupiłem od Aliego z expresu

Zainstaluj sobie darmowy BMI Flight Simulator.

Z ustawień z Menu przejdziesz do controls i dalej calibrate.

Otworzy się nowe okno do kalibracji joysticka.

Opublikowano

Przy kalibracji jak wyświetlam "nieprzetworzone dane" to niestety nic się nie zmienia. Ruszam gimbalami przełącznikami i potencjometrami, wszystkie kanały w aparaturze przypisalem do czegoś, a i tak nie działa :(. Tak że z kalibracją to w ogóle lipa, jeszcze jakieś programy poinstaluję i zobaczę czy coś pomoże.

Takie coś się dzieje w widoku symulatora:

http://cloud.tapatalk.com/s/5ad1085f7eedb/20180413_213830.mp4

Opublikowano

No właśnie się nie da. Czytam opis tego kabla co kupiłem i jest tylko kompatybilność do windy xp. Nie bardzo już mam pomysł na konfigurację badziewia. Niedługo i tak chyba w końcu kupię futabę, może tam będzie łatwiej.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.