Skocz do zawartości

Kurierzy - jaki najlepszy?

mrcedes clk

Jaki kurier najlepszy?  

37 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaki kurier najlepszy?

• DHL
      18
    • Siódemka
      13
    • Master Link ( inaczej też DPD )
      4
    • GLS
      3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jak uważacie jaki kurier najlepiej rozwozi paczki ze sklepów modelarskich internetowych mam na myśli czas dostarczania i pogniecenie paczki. Według mnie to najlepszym kurierem jak do tej pory to była siódemka dostarczyła mi 11 paczek bardzo dobrze w 1 lub 2 dni i niepogniecone ale już ostanio 2 paczki które miała dostarczyć to jedna doszła po tygodniu a 2 po 2 tygodniach ta druga naszczęscie dobrze wyglądał ale ta 1 to była strasznie pogniecona i moje pytanie brzmi jacy kurierzy według was są najlepsi :?: :roll:

Dodam ankiete jak moim zdaniem najpopularniejszymi kurierami.

Jeśli są jeszcze inni kurierzy którymi zmawiacie to proszę napiszcie jacy.

Opublikowano

Ja też chwalę sobie siódemkę. Przywiozła mi już jakieś 20 paczek i nigdy nie było żadnego problemu. Zawsze byli na czas i zawsze miła obsługa.

Opublikowano

Najlepsi są kurierzy OPEK.

Do siódemki się zraziłem gdy przyjechał kurier, poczekał pod bramą domu, zostawił awizo i pojechał. Dobrze że na liściku zostawił nr. komórki

Opublikowano
Najlepsi są kurierzy OPEK.

Dla mnie najgorsi! I nie tylko dla mnie, w internecie widnieją prawie same negatywne opinie

Kilka przykładów z mojego doświadczenia

1. Dostawa zamiast 24h trwała 4 dni (gdyż jak się tłumaczyli, jeden dzień był świętem, mimo że trzy pozostałe robocze...)

2. Towar został wysłany w czwartek ubiegłego roku przed sylwestrem, dzwoniłem do centrali ogólnokrajowej, potem do wojewódzkiej z pytaniem gdzie jest paczka (a była już sobota), sylwester był w poniedziałek - a paczka zawierała pirotechnikę! więc później to mi było niepotrzebne... Pani się do mnie przyczepia że paczka poszła właśnie "dzisiaj", czyli w sobotę... moje zdziwienie, kłamie sprzedawca czy opek? paczka teoretycznie szła 24h, przyszła rano w poniedziałek (wg OPEKA wysłana w sobotę), ALE, odebrałem, sprawdziłem sobie papierek, data nadania: CZWARTEK

Miałem 2 razy styczność z tym kurierem i 2 razy się mocno zawiodłem

Za to bardzo polecam siódemkę, z Łodzi z 4hobby.pl paczka wysłana po południu doszła do mnie (podlasie) następnego dnia z rana. Korzystałem w sumie 3 razy z siódemki, i bardzo ją sobie chwalę

UPS tylko raz mi dowoził paczkę, także bez zakłóceń, no ale raz to za mało by ocenić...

Opublikowano

zdecydowanie UPS jakosc i za rozsądną cene, natomiast DHL jest okrutnie drogi za paczke ok. 0.8kg 50x50x20 zapłąciłem 39zł- zatą są najszybsi w polsce!!

Opublikowano
natomiast DHL jest okrutnie drogi za paczke ok. 0.8kg 50x50x20 zapłąciłem 39zł- zatą są najszybsi w polsce!!

Fakt :? :? Kurier jest dobry ale drogi :? :?

Opublikowano

Dzisiaj została wysłana do mnie paczka z Torunia. Zobaczymy w jakim czasie pokona 350km.

EDIT:

Paczka była w domu ok. godziny 10. Model doszedł nienaruszony.

Opublikowano

A tak troszkę ot : Modele.sklep.pl zmienił firmę kurierską na GLS. Ciekawe dlaczego .... czyżby Siódemka zawiodła ? A może tak jak wszędzie już wygrały znajomości ? Cena wysyłki będzie nadal taka sama tj. 15 zł, niezależnie od formy zapłaty. Zamiast zmieniać firmy kurierskie wzięli by się za szybkość wysyłek.... 2 dni czekałem i zero odzewu, paczka nie wysłana pomimo prośby o jak najszybszą wysyłkę. Wszędzie pokazane mieli że towar jest na magazynie... Nie wierze żeby mieli aż taki ruch....

Opublikowano

A ja nie mam z nimi problemów i w zeszłym tygodniu doręczyła mi paczkę "Siódemka" 2 dni po złożeniu zamówienia(mam prawie 200km do Wrocławia) Jestem na 100% pozytywnie nastawiony do tego sklepu.

Opublikowano
A tak troszkę ot : Modele.sklep.pl zmienił firmę kurierską na GLS. Ciekawe dlaczego .... czyżby Siódemka zawiodła ? A może tak jak wszędzie już wygrały znajomości ? Cena wysyłki będzie nadal taka sama tj. 15 zł, niezależnie od formy zapłaty. Zamiast zmieniać firmy kurierskie wzięli by się za szybkość wysyłek.... 2 dni czekałem i zero odzewu, paczka nie wysłana pomimo prośby o jak najszybszą wysyłkę. Wszędzie pokazane mieli że towar jest na magazynie... Nie wierze żeby mieli aż taki ruch....

wydaje mi się ze już dawno ją zmienili bo ostatnią paczkę (chyba w grudniu) dostarczył juz GLS

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.