mrcedes clk Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Witam jak uważacie jaki kurier najlepiej rozwozi paczki ze sklepów modelarskich internetowych mam na myśli czas dostarczania i pogniecenie paczki. Według mnie to najlepszym kurierem jak do tej pory to była siódemka dostarczyła mi 11 paczek bardzo dobrze w 1 lub 2 dni i niepogniecone ale już ostanio 2 paczki które miała dostarczyć to jedna doszła po tygodniu a 2 po 2 tygodniach ta druga naszczęscie dobrze wyglądał ale ta 1 to była strasznie pogniecona i moje pytanie brzmi jacy kurierzy według was są najlepsi :?: :roll: Dodam ankiete jak moim zdaniem najpopularniejszymi kurierami. Jeśli są jeszcze inni kurierzy którymi zmawiacie to proszę napiszcie jacy.
extream Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Ja też chwalę sobie siódemkę. Przywiozła mi już jakieś 20 paczek i nigdy nie było żadnego problemu. Zawsze byli na czas i zawsze miła obsługa.
czaja18 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Najlepsi są kurierzy OPEK. Do siódemki się zraziłem gdy przyjechał kurier, poczekał pod bramą domu, zostawił awizo i pojechał. Dobrze że na liściku zostawił nr. komórki
mrcedes clk Posted May 19, 2008 Author Posted May 19, 2008 Może u mnie tak samo przez tydzień robiono tylko nie zsatwiano awizo i odjeżdzali żę niby mnie nie ma choć jestem. :wink:
Grzechu Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 Najlepsi są kurierzy OPEK. Dla mnie najgorsi! I nie tylko dla mnie, w internecie widnieją prawie same negatywne opinie Kilka przykładów z mojego doświadczenia 1. Dostawa zamiast 24h trwała 4 dni (gdyż jak się tłumaczyli, jeden dzień był świętem, mimo że trzy pozostałe robocze...) 2. Towar został wysłany w czwartek ubiegłego roku przed sylwestrem, dzwoniłem do centrali ogólnokrajowej, potem do wojewódzkiej z pytaniem gdzie jest paczka (a była już sobota), sylwester był w poniedziałek - a paczka zawierała pirotechnikę! więc później to mi było niepotrzebne... Pani się do mnie przyczepia że paczka poszła właśnie "dzisiaj", czyli w sobotę... moje zdziwienie, kłamie sprzedawca czy opek? paczka teoretycznie szła 24h, przyszła rano w poniedziałek (wg OPEKA wysłana w sobotę), ALE, odebrałem, sprawdziłem sobie papierek, data nadania: CZWARTEK Miałem 2 razy styczność z tym kurierem i 2 razy się mocno zawiodłem Za to bardzo polecam siódemkę, z Łodzi z 4hobby.pl paczka wysłana po południu doszła do mnie (podlasie) następnego dnia z rana. Korzystałem w sumie 3 razy z siódemki, i bardzo ją sobie chwalę UPS tylko raz mi dowoził paczkę, także bez zakłóceń, no ale raz to za mało by ocenić...
zazuPOL47 Posted May 19, 2008 Posted May 19, 2008 zdecydowanie UPS jakosc i za rozsądną cene, natomiast DHL jest okrutnie drogi za paczke ok. 0.8kg 50x50x20 zapłąciłem 39zł- zatą są najszybsi w polsce!!
mrcedes clk Posted May 20, 2008 Author Posted May 20, 2008 Ja chyba 2 razy zamawiałem coś przez DHL ze sklepu 2 razy 5 litrów paliwa i koszt paczki to był 15zł i doszło na 2 dzień rano. Z UPS jeszce nie skorzystałem.
Bartek2220 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 natomiast DHL jest okrutnie drogi za paczke ok. 0.8kg 50x50x20 zapłąciłem 39zł- zatą są najszybsi w polsce!! Fakt :? :? Kurier jest dobry ale drogi :? :?
czaja18 Posted May 20, 2008 Posted May 20, 2008 Dzisiaj została wysłana do mnie paczka z Torunia. Zobaczymy w jakim czasie pokona 350km. EDIT: Paczka była w domu ok. godziny 10. Model doszedł nienaruszony.
extream Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 A tak troszkę ot : Modele.sklep.pl zmienił firmę kurierską na GLS. Ciekawe dlaczego .... czyżby Siódemka zawiodła ? A może tak jak wszędzie już wygrały znajomości ? Cena wysyłki będzie nadal taka sama tj. 15 zł, niezależnie od formy zapłaty. Zamiast zmieniać firmy kurierskie wzięli by się za szybkość wysyłek.... 2 dni czekałem i zero odzewu, paczka nie wysłana pomimo prośby o jak najszybszą wysyłkę. Wszędzie pokazane mieli że towar jest na magazynie... Nie wierze żeby mieli aż taki ruch....
Marcin K. Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 A ja nie mam z nimi problemów i w zeszłym tygodniu doręczyła mi paczkę "Siódemka" 2 dni po złożeniu zamówienia(mam prawie 200km do Wrocławia) Jestem na 100% pozytywnie nastawiony do tego sklepu.
meteor Posted May 22, 2008 Posted May 22, 2008 A tak troszkę ot : Modele.sklep.pl zmienił firmę kurierską na GLS. Ciekawe dlaczego .... czyżby Siódemka zawiodła ? A może tak jak wszędzie już wygrały znajomości ? Cena wysyłki będzie nadal taka sama tj. 15 zł, niezależnie od formy zapłaty. Zamiast zmieniać firmy kurierskie wzięli by się za szybkość wysyłek.... 2 dni czekałem i zero odzewu, paczka nie wysłana pomimo prośby o jak najszybszą wysyłkę. Wszędzie pokazane mieli że towar jest na magazynie... Nie wierze żeby mieli aż taki ruch.... wydaje mi się ze już dawno ją zmienili bo ostatnią paczkę (chyba w grudniu) dostarczył juz GLS
Grzechu Posted June 17, 2008 Posted June 17, 2008 Cześć Ja się zapytam inaczej, który kurier ma najtańsze przesyłki o dużej wadze, nawet do 30kg?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.