1fly1 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Witam Kupiłem podwozie węglowe, grubość ok 1,8mm na model 1,6kg okazuje się zbyt słabe, nie utrzymuje modelu za bardzo się wygina, w jaki sposób mogę je wzmocnić? Proszę o jakąś radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mike217 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Dolaminuj z 2-3 warstwy tkaniny węglowej ciętej na 45 stopni a pod nią dodaj tkaninę rowingową i będzie dobrze. Ostatecznie dolaminuj szkłem ale wyjdzie go więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grafitxt Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 Chyba najszybciej, najtaniej i najłatwiej zrobić coś takiego: 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart07 Opublikowano 1 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2015 W ten sposób masz bardzo sztywne podwozie. Cięgno, które się nie rozciąga i prosta belka, która się nie ugina. Jak dasz cięgno w połowie wysokości to ugięcia zmniejszą się chyba 8 razy, a jednocześnie zachowasz sprężystość. Wówczas sprężyny że zdięcia nie będą potrzebne. Wysłane z mojego PMT3277_3G przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dukeroger Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 przyznam sie szczerze ze nie zrozumialem; jak masz sprezyne to ciegno sie wlasnie rozciaga, wlasciwy dobor jej sztywnosci i mniej pojdzie w zginanie belki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi