RafModel Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 cd.. pieszczenia skrzydeł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 9 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2017 cd... owiewki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 11 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2017 cd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 A tak w między czasie powstaje układ świateł stroboskopowych sterowany z radia. Wprawdzie oryginał nie miał, ale pół makieta pójdzie z prądem postępu technicznego ;-) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Francka Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ło matko take diody to dają po oczach . Rafał a kolorki na skrzydłach bedą czy tylko stroby ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Witaj Franku. Sterownik, oświetlenie 8 ledów do 5W sterowane jednym kanałem z radia. Stroboskopów będzie 3 tylko od spodu modelu na końcówkach skrzydeł i kadłubie. Oczywiście sterownik będzie uniwersalny z możliwością zmiany programu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Ramka leży jak ulał. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 W dniu dzisiejszym Genesis udał się na obmiar;-). Najznakomitsza Nadzwyczajna Rudzka Komisja Lotnicza (NNRKL) się zebrała, mierzyła, debatowała, sprawdzała i próbowała. Ogólnie opinia jak zwykle 3+ - więc zaliczone. Niektórzy usunęli uchybienia i niedociągnięcia dokładając żywicy;-). A teraz na poważnie, wszystkim, a przede wszystkim kolegom z modelarni Rudzkiej i tym którzy tak czują składam życzenia: zdrowych, spokojnych i mokrych Świąt Wielkanocnych. Chciałbym też podziękować Wam wszystkim przy okazji (wymieniać nie będę - lista jest długa) za dotychczasowe wsparcie w budowie tego modelu, dzielenie się swoją wiedzą i pomocą oraz konstruktywną krytyką. Jest to bardzo pomocne, gdyż czasami wkrada się zniechęcenie. Są dni,że model jest mały ale przychodzą takie dzionki, że model przeraża mnie swym ogromem;-) 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Programowalny prototyp sterownika do stroboskopów i oświetlenia 5W gotowy (4 led stroboskopy + 3 led stałe). Dołożyłem sterowanie on/off z radia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Czas na pasowanie skrzydeł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2017 Ostateczna wersja sterownika do 8 led 5W na napięcie od 1 do 3 LiPo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Jednak popełniłem błąd, gdyż zastosowałem plastikowe nakrętki M6 które są w skrzydłach do przykręcenia ich do kadłuba. Niestety przy ostatnich pracach zerwałem gwint. Powiedzcie mi czy mogę zastosować takie nakrętki? Lub jakieś inne sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 A w co chcesz je wkręcać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 W skrzydła do ich mocowania do kadłuba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Heh, to że w skrzydła to ja wiem, tylko konkretnie z czego masz żebro nasadowe i jakiej grubości. Te wkładki są przewidziane jako "wkrętki" w miejscach częstego stosowania, wkręcania-wykręcania śrub w materiałach średnio twardych ( aluminium) w celu zabezpieczenia przed zniszczeniem gwintu. Żeby w tym wypadku spełniło swoją rolę dobrze byłoby w tym miejscu mieć wkładkę o grubości wkrętki sklejoną z kilkuwarstw sklejki, lub coś podobnego. Mam w pracy kilka próbek takich wkrętek (są też wykonania lekkie) - popatrzę jutro i się odezwę. Te z Twojego zdjęcia są dość masywne. Link do katalogów http://cbt.net.pl/pdf/wkladki1.pdf https://www.kvt-fastening.pl/media/81b8d712-465f-794e-1b6c-af1e1ad42edf/kvt_tappex_pl_07-11-2013_web-catalog.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2017 Super. Dzięki. W miejscach śrub mam sklejone 3 warstwy sklejki topolowej 3mm, czyli w sumie jest 9-10mm. Koledzy pytają mnie jak wyprowadzam krzywizny przy szlifowaniu. Używam nieodłącznego dremelo-podobnego ustrojstwa i końcówek jak na zdjęciu plus papier naklejony na izolacje piankową do rur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojani Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Jakie masz otwory pod te wkładki z tworzywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2017 Tam chyba było 9mm, wieczorkiem sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RafModel Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Przymiarka do tablicy instrumentów. Przyszły mikro śrubki ;-).... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRoman Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2017 Nie rozumiem-wkręcisz te metalowe elementy w skrzydło i dalej jak to ma być ? Jaką rolę one odgrywają ? Co w nie wchodzi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi