Jano Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Od dawna mam taki silniczek ale dopiero niedawno go odpaliłem.Tak bardzo spodobała mi się jego praca(jest cichy i to bardzo) że postanowiłem dać mu szansę.Ale nie bardzo wiem co on pociągnie.W/g instrukcji kręci śmigłem 6x3 17800 obr. 7x3.5 1350 ile to daje ciągu tego nie wiem.Wymyśliłem że zastosuje go do Fokker DVII waga ~ 750g lub Fokker Eindecker E III są to elektryki ARF do kupienia w modele.sklep. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tikicaca Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 na smigle 6x3 wychodzi ok 0,49kg ciagu statycznego, a na 7x3.5 0,52kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barlu Opublikowano 23 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Cichy :shock: No to tłumik rzeczywiście musi dobrze działać w tym silniczku :mrgreen: Uważaj na coxy bo są wredne :devil:. Potrafią odbić w inną stronę, jak "nie mają ochoty" to nie zapalą. Świece łatwo spalić, max zasilania 1.6v więcej bym sie bał, bo są bardzo delikatne świece i kosztowne. Wiem że małe śmigłą do spalin łatwo w polsce dostać w riku.pl Tam mieli z tego co szukałem jako jedyni 5x2 do spaliny, produkcji Graupnera śmigła są u nich 6x3, poszperaj u nich w poszukiwaniu małych śmigieł do spaliny. Jeśli silniczek nie chce zagadać daj mu kropelek kilka na tłok, tak ze 2, załapie na nich obroty i zassie paliwo, bo nie zawsze chcą ssać i trzeba kręcić i kręcić. On jest 1.5cm3, zgadza się? A odpalać będziesz ze sprężyny czy palca czy jak? 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 23 Maja 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2008 Spoko Lubart, ten Cox(1.21cm3) jest jak wszystkie małe żarówki a świece ma standard, kopie tak jak powinien pali od palca i naprawdę chodzi bardzo cicho aż byłem(jestem) zdziwiony. edit: mam dwa śmigła(kiedyś sprzedawali komplety )): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MASK Opublikowano 24 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2008 Co tu gadac; Cox, to klasyka. Rozmaitych Cox'ow mam ponad 20, ale Queen Bee jeszcze nie. Pozdrawiam wielbicieli "pszczółek". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.