JumperTomek Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Witam, zaliczyłem kreta, pękła sklejka ;/ Macie pomysł jak to naprawić ? rozciąć go całkiem na pół i skleić ją? Nowego kadłuba nigdzie nie mogę znaleźć ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubu2 Opublikowano 23 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2015 Kupić klej UHU POR. I posklejać na styk. W tak małym modelu wystarczy w zupełności. Jeśli dobrze skleisz, będzie mocniejszy niz przed połamaniem. Sklejki podziałają jak zbrojenie. Warstwa utwardzonego kleju jest mocniejsza od tej pianki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Avatar Opublikowano 27 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2015 Wytnij tylko odłamaną część, aż do przodu kadłuba. Poukładaj w środku sklejkę, a na koniec podpowiem, to co mi doradzili modelarze na lotnisku z Rudy Śląskiej, przy ostatnim krecie - wkleić listewki węglowe lub balsowe wzdłuż całego kadłuba. Wybrałem węgiel. Przy dwóch kolejnych lądowaniach dziobem w dół, z wysokości do lądowania, model jest nadal cały. Co najwyżej się skrzydła rozpinają. Udanej naprawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 10 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 http://images.tinypic.pl/i/00712/qwqv47urfh89.jpg http://images.tinypic.pl/i/00712/fq4fv60dzz3g.jpg Może ktoś zrobić dla mnie zdjęcie swojej sklejki ? muszę odtworzyć tą tylną część jej ale u mnie brakuje jej trochę. Lub może ma ktoś z was do sprzedania kadłub bądź samą sklejkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latacz Opublikowano 10 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 Kadłub można skleić któryms klejem puchnacym -ja uzywam Klej Technicqll konstrukcyjny poliuretanowy z castoramy. Wypełni małe szczeliny tu gdzie brakuje pianki. Większe ubytki albo wkleic kawalki styropianu -albo zalac pianką montażową -najpierw troszkę pianki rozsmarować dokładnie patyczkiem po sciankach pękniecia i potem dopełnić. mozna pozabepieczac taśmą izolacyjna i folią żeby piana wypełniła własciwy ksztalt -ale zostawic otwór którym wypłynie nadmiar piany. . Nadmiar obciąć nożem do tapet. i na końcu wkleić wzmocnienia z pretów weglowych. sklejki po złożeniu zakroplic klejem CA -tylko delikatnie -żeby nadmiar nie kapał na piankę kadłuba bo może wyżerać dziury. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matmax Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 CA nie wytopu dziur w piance bo to jest EPP a nie styropian. CA do naprawy nadaje się wyśmienicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Motylasty Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Może u mnie coś znajdziesz, już trochę piankowców naprawiałem. Naprawa modeli ------> http://motylasty.blogspot.com/p/warsztat.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JumperTomek Opublikowano 5 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 U mnie jest przekichane bo z jednej strony jest spas a z drugiej 1 cm luki ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej68IX Opublikowano 5 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2015 Może u mnie coś znajdziesz, już trochę piankowców naprawiałem. Naprawa modeli ------> http://motylasty.blogspot.com/p/warsztat.html Motylasty - jesteś WIELKI. Właśnie takich porad szukałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krewetki Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 JumperTomek Czesc. Czy naprawiles swoj samolot o ktorym pisales w 2015r? Masz jakies fotki finalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi